Skocz do zawartości

wykorzystywanie statystyk - pytanie

maciejo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Szukałem odpowiedniego działu i ostatecznie wrzuciłem temat tutaj. Podejrzewam, że administratorzy nie będą zachwyceni:) Chciałem się zapytać czy jest możliwość dotarcia do gości, którzy odwiedzili moją stronę wykorzystując ich adresy takie jak np.: xdsl-3129.wroclaw.dialog.net.pl , 212.244.156.116, chello062179075071.chello.pl, które mam zapisane w statystykach? Czy z tych adresów można zebrać jakieś informacje na temat tych użytkowników? Pozdrawiam

Czy z tych adresów można zebrać jakieś informacje na temat tych użytkowników?
Chyba jedynie z jakiego dostawcy internetu korzystają. Pozostałe dane jakie można ewentualnie otrzymać zarezerwowane są dla prokuratury i policji.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Czy z tych adresów można zebrać jakieś informacje na temat tych użytkowników? Pozdrawiam
Każdy adres IP ma odpowiedniki w "fizycznym" adresie kompa jaki w danym momencie był do niego przypisany. Więc czysto teoretycznie idzie ustalić lokalizację komputera.

Piszę teoretycznie ponieważ jako osoba nieupoważniona nie uzyskasz takich informacji od dostawcy internetu np.: operatora kablowej sieci z której dany user = IP skorzystał. Istnieje jeszcze możliwość skorzystania z serwera proxy co dodatkowo utrudnia lokalizację konkretnej maszyny.

jako ciekawostkę napiszę, że kiedyś byłem użytkownikiem SDI i na podstawie mojego adresu IP mogłem ustalić miasto a nawet dzielnicę :P

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Teraz na neo też można ustalić miasto jak się uprzesz :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To jakiś pracoenik tej firmy -> www.maltadecor.pl
Chyba administrator serwera? Samo IP wygląda na serwer i to nie w Polsce, chyba że mi traceroute się popsuł.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

napisz maila do admina, to w 99% pomaga.
Ale o czym ma napisać od admina ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wybacz remik09 ale już nie mogę się powstrzymać!

* Czy Ty masz jakiś problem z weryfikacją sensu wypowiedzi w postach ?

* Czy może ktoś cię zmusza to posiana postów ?

* Czy Twoim celem życiowym, a może obsesją stało się pisanie postów ?

* A może Twoja dziewczyna zagroziła, że cię rzuci jak nie dojdziesz w ciągu najbliższego czasu do 1000 postów [bezsensownych postów]?

Wytłumacz mi proszę, co Ciebie kieruje, motywuje, do pisania merytorycznie bezsensownych postów. Zwłaszcza w działach tematycznie jednoznacznych.

Może wtedy to zrozumiem !

Powiedz co takiego wniosłeś odpowidajac ?

Niestety, ale większość twoich postów jest bez sensu i napisanych tylko w jednym celu - stan licznika + 1!

Potrafisz napisać coś więcej niż jedno, góra dwa zdania do tego nie kończąc ikonką uśmiechu?...

Moje pytanie potraktuj jako retoryczne ponieważ nie mam ochoty z tobą polemizować na ten ani na inny temat zwłaszcza w tym dziale!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności