Skocz do zawartości

Groźby od złodzieja i scammera.

dargre`

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak dotrzeć do ściany Muellera.

https://profiles.google.com/johnmu.com/about

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

używający lewe jednorazowe konta PayPal

Bzdura, z konta paypal trzeba te pieniądze gdzieś przelać prawda? Podpowiem, że do banku lub na inne konto paypal.

Gdyby chodziło o przestępstwo paypal podałby obieg pieniędzy.

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

używający lewe jednorazowe konta PayPal

Bzdura, z konta paypal trzeba te pieniądze gdzieś przelać prawda? Podpowiem, że do banku lub na inne konto paypal.

Gdyby chodziło o przestępstwo paypal podałby obieg pieniędzy.

Ty bogdansenator jesteś cienki bolek, w dodatku brak ci wyobraźni.

Tobie nawet do łba by nie przyszło ile transakcji może być tzw. "fraud", czy "fake", czyli lewe konta, ukradzione konta, itp. Tyczy się to wszystkich systemów płatności, w szczególności PayPala, z uwagi na jego popularność.

Sam PayPal doradza, by nie wysyłać produktu, dopóki płatność nie jest wystarczająco zweryfikowana. Niestety zdarzają się cofki (najczęściej z ukradzionych kont) nawet po kilku tygodniach, kiedy prawdziwy włąściciel odkryje lewą transakcję.

Jakbyś przyjął ponad 20 tysięcy transakcji na e-produkty, jak to jest w moim przypadku, to może byś wiedział.

Nie chce mi się pisać więcej o sprawie. Nie prosiłem nikogo o porady dotyczące radzenia sobie ze złodziejem, tym bardziej, że mi akurat nic nie ukradł, a co więcej wykasowałem go na przyzwoitą sumę. Debil myśłał, że sobie kupi soft i będzie go odsprzedawał, ale się nadział, bo soft jest wyjątjowo dobrze zabezpieczony i zadziała tylko na jednej licencjonowanej domenie.

To forum pozycjonerskie, i dlatego pytałem jedynie o obronę przed złymi linkami, jw.

Na koniec ci zacytuję na czym polega "fraud payment" przy pomocy opcji "gift", jeśli w ogóle coś z tego zrozumiesz.

There is a new technique for scamming that all traders should be aware of when making a payment through PayPal for an item bought online. A relatively new feature on PayPal’s website is the ability to send a fee-free “gift” or "personal" payment. Such a payment is solely for the purpose of sending a cash gift -– not for the payment of goods bought/sold on the internet.

You may be saying, “that’s great! – the seller will be happy that he/she isn’t going to be docked a fee for our transaction!” But, what is not readily explained is: this “gift” payment option comes with ZERO buyer protection – meaning, you cannot dispute a transaction if you receive a faulty item or do not receive your item at all. Many online scammers are requesting payment in this way so that the buyer cannot file a PayPal claim – if a seller requests that you pay via this method for a substantial item, please be very cautious as the item could be defective or not exist!

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Jakbyś przyjął ponad 20 tysięcy transakcji na e-produkty, jak to jest w moim przypadku, to może byś wiedział.

Przyjąłem nieco więcej.

Nie chce mi się pisać więcej o sprawie. Nie prosiłem nikogo o porady dotyczące radzenia sobie ze złodziejem, tym bardziej, że mi akurat nic nie ukradł, a co więcej wykasowałem go na przyzwoitą sumę.

Ty bogdansenator jesteś cienki bolek, w dodatku brak ci wyobraźni.

małolatów.

Nie rozśmieszaj mnie.

https://pages.ebay.pl/paypal/faqs.html#q8

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

@dargre, to co piszesz na temat przekrętów, nie chce mi się w głowie pomieścić.

Nie żebym był wstrząśnięty metodami wyłudzania ale jestem zszokowany naiwnością ludzi.

Jest bardzo dużo mechanizmów zapobiegania oszustom, ale trzeba w pierwszej kolejności pomyśleć.

Co do Twoich stron, to olałbym zagrożenie. Bo czym jest w stanie zagrozić o-sz-u-s-t. Tylko oszustwem. Na to jest rada. Zdrowy rozsądek. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Co do Twoich stron, to olałbym zagrożenie. Bo czym jest w stanie zagrozić o-sz-u-s-t. Tylko oszustwem. Na to jest rada. Zdrowy rozsądek. ;)

No ja tak na wszelki wypadek.

Bo tez to i szuja wyjątkowa. On w oczy się śmieje oszukanym ludziom i sam piszę jak to on kręci z kontami na PayPalu. On w oczy się śmieje oszukanym i to publicznie na forach użytkowych. Oczywiście wiele osób interweniowało na PayPalu, ale większość bez skutku. Wiem to, bo duża część z tych ludzi to moi klienci.

Trudno mi pojąć jak to możliwe, ze nikt go jeszcze nie namierzył porządnie, ale przecież tu na PiO też były historie, z jakimś tam lewusem wysyłającym faktury za wpisy w katalogach, straszącym windykacją... I tez go jakoś nie dawało się usidlić, a koleś dalej kręcił lody, mimo że wszyscy wiedzieli. Nie wiem czy on jeszcze funkcjonuje, bo to akurat nie moja branża.

Z drugiej strony masz absolutną rację co do ludzi. Ich naiwność nie ma granic. Ostrzegani ze sto razy, a i tak dalej wysyłają złodziejowi pieniądze.

Mówiąć szczerze, to 90% z nich nigdy nie powinna brać się za jakiekolwiek skrypty, strony. Ich wiedza webmasterska często zacina się na etapie kiedy mają zmienić obrazek loga na stronie.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności