Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl to są jakieś kpiny!

kszynka

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiś 3 lat mam hosting w nazwa.pl. Wiem że nie jest najtańszy, ale zaletą była jego niezawodność. Można było jakoś przecierpieć te 300 netto na rok. Nie śledzę jakoś szczególnie cenników wszystkich firm hostingowych w których mam wykupione usługi bo i po co. Ceny zazwyczaj spadają. Aż tu nagle dziś dostaję przypomnienie o wygasającej usłudze z jakąś kosmiczną ceną. Szybki rachunek i okazuje się że teraz za mały hosting w nazwa.pl trzeba wybulić 450 zł netto!! Wzrost ceny o 50%!? Pora uciekać, są inne równie solidne hostingi za o wiele mniejszą kasę. Swoją drogą nie wiem na co oni liczą.. :-(

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

• Odpowiedzi 295
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

kmike w hostingu na nazwa.pl nie chodzi o parametry, główne zalety to stabilność, autorskie panele co są mniej podatne na ataki. Każdy wie że takie pieniędzy można znaleźć hosting z o wile większymi parametrami, bez limitu ilości plików i td. Ale tu nie o to chodzi.

Kszynka nu niestety ceny poszli mocno do góry, ale jak weźmiesz dasz tam 20 stron klientów-wizytówki, skasujesz ich po 50 zł netto rocznie, to będzie się opłacało a główne to że nie będą truć tobie beret że jakaś strona nie działa.

Mnie dobiło coś innego, ktoś zaraportował moją wiadomość e-mail jako spam a oni się domagają przedstawienia zgody na wysyłanie w/w - ok. Problem w tym, że jak nie odpowiesz na tę wiadomość do jutra do 14:00 to kasujemy twoje usługi. No bez jaj. A jakbym zwyczajnie przeoczył tę wiadomość? Tak dużo by stracili gdyby ktoś się pofatygował i zadzwonił w tej sprawie zamiast słać od razu groźby? :)

Ludzie placą ponadprzeciętną cenę, bo jak mniemam zależy im na stabilności i pewności, ale moim zdaniem to po prostu hosting jak każdy inny - też od kwietnia rezygnuje.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

stabilność i niezawodność ... wordpres z 10 artami i niemalże zerową odwiedzalnoscia chodzi gorzej od od serwisu z 5K UU/ dzień .... :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Niezawodność jest (1 pad w ciągu pół roku), ale za to wystarczy zainstalować kilkanaście Wordpressów i już zaczyna się jazda z przekraczaniem limitów. Po cholerę dają taki wielki serwer, jak nie da się go wykorzystać

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

Z regulaminów jeszcze rządzi https://www.ovh.pl/pomoc/dokumenty/ - w skrócie "możemy wszystko, wszędzie i o każdej porze dnia i roku" :)

Rekordem bezczelności jest napisanie do klienta polskiej firmy tekst po angielsku z warunkiem, że jeśli klient nie napisze do nich też po angielsku, to zablokują serwer w ciągu 24h :D

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Nie wiem o jakiej niezawodności tutaj mowa. Myślę że płacisz za markę. Też kiedyś z nich korzystałem, zwykły dzielony za około 300 /rok. Jeszcze wtedy dzwonili z przypomnieniem o płatności. Po czasie już nie przedłużałem współpracy. Korzystam z hekko i kilku innych hostingów które są cenowo dużo atrakcyjniejsze, korzystam z nich na pełnych obrotach i nie doświadczyłem tzw pada. Obsługa pierwsza klasa, od razu i na temat.

Nie wiem o jakiej niezawodności tutaj mowa

mam jeden z ich serwerów już 4,5 roku, chyba to o czymś świadczę

Korzystam z hekko i kilku innych hostingów

ja mam konta chyba w wszystkich liczących się polskich firmach hostingowych. nazwa to jest hosting specyficzny idealnie najadający się na hostowanie wizytówek, małych stron, forum z mala liczba użytkowników taki jak mój. Na hostowanie WP na pewno nie nadaje się.

Na nazwie mam 2 konta na jednym przed chwile przeliczyłem mam 26 stron wizytówek. Nigdy nie dostałem od właścicieli tych stron telefony czy e-maila ze strony nie działają. Moglem ich dać oczywiście na jakiś swój dedyk, tylko poco? tłumaczyć się jak padnie jakiś dysk zasilacz czy jeszcze jakaś usterka?

Rzecz jasna jakieś swoje zarobkowe strony tam nie trzymam.

Do MaxPan - absolutnie nie neguje dobrej jakości nazwa.pl. Tyle tylko że przynajmniej taką samą jakość mam w innych hostinach za niższą cenę i tyle.

Pozdro

Do października mam czas, ale na pewno będę się przenosił - superhost ma o wiele korzystniejszą ofertę:)

Nazwa.pl nawet nie wysłała informacji o zmianie cennika:/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności