Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl to są jakieś kpiny!

kszynka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 295
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z samego rysunku/wykresiku nikt nie wywróży. Zobacz w statystykach jaka strona jest najczęściej odwiedzana. Możesz też napisać do obsługi, ale często piszą "serwer ogólnie jest obciążony" lub inne pomocne informacje.

Zajmuję się tworzeniem stron www

Niech mi ktoś powie czym spowodowany jest taki skok w logach na serwerze nazwa.pl

Generalnie to dużo brakuje aby wykorzytać zasoby serwera, ale taki nietypowy dzień 30 lipca jest dla mnie zaskoczeniem tylko nie wiem czym

di-3NBQ.jpg

Ja Ci powiem, że mam podobną sytuację, nagle czas procesora zaczął przekraczać wszelkie limity, chociaż ani ruch nie wzrósł na moich stronach, a nawet spadł mocno ze względu na wakacje (ludzie i boty i spamiarze na komentarzach itp.). A do tego do pewnego czasu kilka razy na dzień błąd 500. Pisałem do supportu, odpowiedź tradycyjna - nie ich wina.

Kilka miesięcy temu cztery razy większy ruch, nawet połowy limitów nie osiągałem. A teraz dzień w dzień przekroczone. Zapewne fakturą się skończy za dodatkowe usługi, albo czymś podobnym.

Limit "Maksymalna liczba jednoczesnych połączeń", którym się zasłaniali nie mógł zostać w tym momencie przekroczony. Jak już napisałem nie ten czas. Poza tym nigdy wcześniej tego nie doświadczyłem, nawet jak ruch był 4 x większy. Nie wspomnę już o poinformowaniu mnie o wyłączeniu serwisu, którego zabrakło. Dopiero po interwencji do razu został mi zaproponowany "lek" w postaci dopłaty.

Ja oczywiście mam drogę wolną i z niej skorzystam, zaraz jak skończy się opłacony z góry czas.

Poczytaj trochę opinii o ich "limitach" to poznasz strategię marketingową.

Fragment z korespondencji z nazwa.pl

Tym samym opłata za roczny abonament wynosić będzie 337,50 zł netto.

Mam ten serwer ze względu na uptime oraz... sam nie wiem. Mam na nim 7x prestashop z 9 WP kilka joomla, jakiś drupal i coś tam jeszcze i jak na razie nie miałem problemów z wykorzystaniem procesora czy innych takich. Suport to dno i tu nie ma co ukrywać, ale to i tak nic w odniesieniu do Home.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności