Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl to są jakieś kpiny!

kszynka

Rekomendowane odpowiedzi

Istotna jest zmiana a wobec połączenia Netart z SS zmiana powinna być rekomendowana na PiO :) Teraz pewnie oprócz AW będą proponowali "pozycjonowanie" w wydaniu słoneczka.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 295
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W ogóle niedługo gdzie się obejrzymy, będzie słońce świecić ;) czy kupujesz serwer, czy domenę :)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Silver no niestety nie wszystko bangla po migracji na "normalny" hosting - krzaczki w bazach, nie działające rewriterule itp. a takie coś nie powinno mieć miejsca :)

nigdy nie miałem takich jazd przenosząc strony np z biznes host na linuxpl czy unixstorm bo tam są stosowane sprawdzone przez miliony ludzi na świecie rozwiązania unixowe ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Jak masz coś w nazwa.pl to szybko uciekaj:) Byłem z nimi od 2008, a pół roku temu wszystko przeniosłem. Ceny wzrosły o 50% (z 300 do 450 netto), bardzo słaby support jak już się tam uda dodzwonić, ponieważ na odpowiedź e-mailową można czekać wieczność.

mcmagik odpukać mi się takie problemu nie przytrafiły dlatego "chwale". No faktem jest, że czasami zdarzają się różne sytuacje, czasami mniej a czasami bardziej logiczne ale ogólnie działa - w przeciwieństwie do nazwy.

JoomLAB jestem tego samego zdania. Posiadamy w firmie wykupiony serwer Provider30+ (serwery.pl), opłata roczna to 1800zł netto. Na zapytanie czy planują wprowadzić na tych serwerach PHP 5.3 dostaliśmy odp, że nie. Wprowadzili MySQL 5.5 (który jest domyślny podczas tworzenia baz danych) ale nie działa, więc trzeba zmienić dobie wybór na 5.0 (to odp od supportu jakieś pół roku temu - do dziś jest tak samo).

Ogólnie hostingi Active są lepsze i posiadają bardziej przyjazny panel niż konta za 1800 zeta... Dla mnie to kpina.

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

• 3 tygodnie później...

Ja pozostałem cały czas w nazwa pomimo podniesienia cen (ale rabat udało się wynegocjować) - pytanie mam jednak o domeny bo mam tam ich chyba kilkanaście i za każdą jedną płacę po 100 netto (pl) i zastanawiam się czy tych nie przenieść w jakieś inne miejsce - widziałem oferty nawet za niecałe 40 zł za odnowienie (gnum) - czy takie przeniesienie może być pod jakimś względem dla mnie nie korzystne?

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

@aragaz będziesz płacił mniej, a wiec "chyba" przeniesienie domen jest zabiegiem korzystnym ... Nie wiem jak jest teraz,ale jak ja chciałem przenieść domeny, to były problemy z kodem "authinfo" .Prośbę o authinfo wysłałem jakiś miesiąc przed wygaśnięciem domen i tak zwlekali, że za kolejny rok musiałem im zapłacić

Prośbę o authinfo wysłałem jakiś miesiąc przed wygaśnięciem domen i tak zwlekali, że za kolejny rok musiałem im zapłacić

dałeś się wydymać bez mydła..?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@lukas22333 co znaczy "żąda"?

żądać sobie mogą i jeżeli nie podpisałeś cyrografu, nie kupiłeś domeny w promocji "pierwszy rok gratis - rejestracja na 24 miesiące" (co musi być jasno zaznaczone w regulaminie, że rejestr domeny na 24 miesiące a pierwszy rok za darmo) to mogą sobie w (_|_) wsadzić swoje żądania..

Zgodnie z regulaminem NASK (który rejestrator musi zaakceptować jak chce pośredniczyć w najmie domen):

Partner nie może uzależniać wydania kodu authinfo od dodatkowych warunków

Czyli: nie można żądać płatności, jeżeli nie zakupiło się domeny w jakiejś promocji, lub gdy ta "promocja" zakończyła się, nie można wymyślać, że authinfo można uzyskać tylko wysyłając faks (co lubił robić cal.pl), nie można uzależniać wydania authinfo od wysyłania wniosku pocztą itp..

Co do drugiego, jak ktoś jest łoś i daje się dymać bez mydła przez 3 tygodnie.. cóż mogę poradzić.. dodam tylko, że regulamin NASKu mówi klarownie:

Na żądanie Abonenta Partner obsługujący nazwę domeny zobowiązany jest niezwłocznie wydać kod authinfo, który umożliwi przeniesienie obsługi.

Niezwłocznie nie oznacza 3 tygodni.. NASK zachęca nawet do zgłaszania takich kwiatków.

Dziękuję za uwagę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności