Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl to są jakieś kpiny!

kszynka

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie mam problem z nimi od 3 dni (przynajmniej tyle zauważyłem). Piszą na FB, że mają problem ale nie wiedzą kiedy sobie z nim poradzą - co nie brzmi zachęcająco .. a może odbić się na spadkach pozycji.
Zaznaczają, że nie wszystkie konta mają tego typu problemy.

Po zakończeniu prac.. mają kontaktować się z Klientami i proponować pewne bonusy w celu naprawienia ... .

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

• Odpowiedzi 295
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy ktoś dostał maila w sprawie tychże bonusów?

Czy nazwa.pl kolokuje swoje serwery w centrum danych Onetu?

Serwery nazwa.pl znajdują się w serwerowni Grupy Onet.pl, która jest najbardziej zaawansowaną technologicznie w Polsce, a także jedną z najnowocześniejszych na świecie.

Opis Data Center:

Serwerownia znajduje się na obszarze Specjalnej Strefy Ekonomicznej Krakowskiego Parku Technologicznego i jest obsługiwana przez grono najwyższej klasy specjalistów, dbających o stabilność i bezpieczeństwo utrzymywanych na serwerach danych. Powierzchnia użytkowa obiektu wynosi 3.500 m2 i została podzielona na 3 klimatyzowane pomieszczenia, w których znajduje się około 5000 maszyn w 212 specjalnie przystosowanych szafach, a przepustowość łącz obsługujących centrum wynosi kilkadziesiąt Gbps. Do zapewnienia stabilności energetycznej, wykorzystana jest moc o maksymalnej łącznej wartości 5 MW, dostarczanych z dwóch niezależnych elektrowni. Obiekt wyposażony jest w narzędzia monitoringu, system antywłamaniowy, system biometryczny oraz system gaszenia.

10 sekund szukania, strona nazwa.pl. Widzę, że niektórzy wciąż mają z tym problem.

Mają dzwonić do klientów, a nie pisać wiadomości.

Tak jak informowaliśmy wcześniej, podejmujemy kroki, które chociaż w pewnym stopniu zrekompensują brak działania naszych usług. Nasi konsultanci będą do Państwa dzwonić w ciągu kilku najbliższych dni i powiedzą o wszystkich szczegółach.
syg.png BWSHOT.STUDIO / DESIGN / PHOTOGRAPHY / CLOUDHOSTING | WWW.BWSHOT.CO.UK

Dlaczego strona nazwa.pl działa, a strony Klientów nie?

Nasza strona znajduje się na innym serwerze, niż serwery objęte awarią.

:hahaha: dobre, dobre :)

Co w tym takiego śmiesznego? Chyba nie wyobrażasz sobie, że strona o takiej oglądalności będzie się znajdowała na współdzielonym hostingu wraz z innymi klientami. Firma za utrzymanie swojej strony (oraz kopie) na serwerze z pewnością ponosi wielokrotność kosztów w porównaniu z kosztami swoich klientów, dlatego ja nie widzę w tym nic dziwnego, że im działa bez zarzutu.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

@up klienta nie obchodzi na którym serwerze leży strona. Klient niestety widzi jedynie, że są równi i równiejsi..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@up klienta nie obchodzi na którym serwerze leży strona. Klient niestety widzi jedynie, że są równi i równiejsi..

W jakim sensie równi i równiejsi? Dlaczego tak widzi? Bo nazwa.pl działa, a jego strona nie?

nazwa.jpg

Jeżeli przy takich cenach, ludzie i tak kupują tam serwery, bo jest promocja na 6 miesięcy i użytkują 10 % tego, co mają przydzielone - to jest dla mnie śmieszne :)

Oh, wait. Jeszcze darmowe domeny !! :)

W jakim sensie równi i równiejsi?

w takim sensie, że jakby na ten sam przykład zimą, przy -20 walnęła magistrala CO w mieście i wszyscy mieli by zimą w mieszkaniach -5 ale spółdzielnie ciepłe kaloryfery, bo swoją rurkę mają inną, lepszą, to byś pomyślał dokładnie tak samo.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

i co @rozek... zadzwonili do Ciebie ? ;)

Proszę informacje o rekompensacie...:

"W ubiegłym tygodniu część z Państwa została dotknięta przez problemy techniczne, które mogły mieć wpływ na dostępność stron WWW. Mamy świadomość, że w niektórych przypadkach znacznie utrudniały Państwu pracę.

W związku z tym proponujemy Państwu darmowe wydłużenie okresu ważności usług o dodatkowy miesiąc.

Aby to zrobić, prosimy o zalogowanie się do Panelu Klienta za pośrednictwem poniższego odnośnika i zaznaczenie odpowiedniej opcji.
"

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

i co @rozek... zadzwonili do Ciebie ? ;)

Nie dzwonili do mnie.

Z tego powodu, że nie jestem ich klientem. ;-)

Jest dużo innych firm, z lepszymi ofertami. Wystarczy poszukać, a nie łasić się na pierwszą, lepszą promocję.

• 3 tygodnie później...

Coś pozmieniali w nazwie i mam problem z zainstalowaniem wordpressa. Może ktoś się spotkał z takim problemem już i zna rozwiązanie.

Kiedyś przy tworzeniu bazy danych były do wyboru mysql 5.0 lub 5.5. Wybierając wersje 5.0 nie było problemu z instalacja wordpressa, obecnie nie ma już wyboru i jest tylko 5.5, a na takiej bazie przy próbie instalacji wyskakuje "Błąd nawiązywania połączenia z bazą danych".

Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?

Wywalenie pliku config.php i próba instalacji bez niego nic nie daje, za każdym razem mimo prawidłowego loginu nie chce sie połączyć z bazą danych

Człowiek się uczy całe życie. Dziękuję. WP zainstalowany.

Nie wiedziałem że jest autoinstalator i instalowałem ręcznie, a wtedy wyskakiwał ten błąd. Wcześniej instalowałem tam kilkanaście WP i nie było problemu. Jak zmienili opcje tworzenia bazy danych to pojawiły się problemy z instalacja WP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności