Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl to są jakieś kpiny!

kszynka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 295
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja korzystam z ich usług pewnie już 10 lat i przyznam szczerze, że z niepokojem obserwuję to co ostatnio się dzieje, usługi hostingowe ok i do nich nie mogę mieć zastrzeżeń, choć faktycznie tanio nie jest jest, ale bynajmniej za to że płacę dużo, mogę spać spokojnie i wiem że wszystko działa bez najmniejszych awarii. Ale domeny.. już część z nich przeniosłem bo uważam że to jakieś nieporozumienie cenowe. Mniejsza jednak z cenami ale chcąc przenieść domenę, wprowadzili teraz konieczność przesłania wniosku authinfo nie elektronicznie.. ale listem (!!!). Ja się pytam, w jakich czasach my żyjemy by zamieniać przesyłkę elektroniczną na listowną, tym bardziej w czasach gdy poczta działa jak działa a listonoszy brak, bo za takie pieniądze nie chcą pracować (ostatnie kartki świąteczne doszły do mnie po 15.. stycznia). Ewidentnie krok zrobiony pod to, by zniechęcić klienta do przeniesienia domeny. Chwilę później wysyłają zresztą propozycję obniżenia kosztu domeny ;-)

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Godzinę temu, aragz napisał:

Ewidentnie krok zrobiony pod to, by zniechęcić klienta do przeniesienia domeny.

Zdecydowanie ma to na celu zniechęcenie do przeniesienia domeny i utrudnienie tego tym już zdecydowanym. Tłumaczenie tego względami bezpieczeństwa to jakiś żart.

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Miałem tam 2 domeny kiedyś, wiec tak zniechęciły mnie tym przeniesieniem, że nie opłaciłem a na after zleciłem przechwycenie swoich domen. Na szczecie wartość te domeny mieli nie taką oczywistą i  nikt inny nie zgłosił się z przechwyceniem a tak musiałem by jeszcze licytować. Az ma identycznie, od lat swoją domenę chce przenieść ale jakoś te formularze, skany dowodów ciągle mnie zniechęcają. Ja myślę, że za niedługo to jakoś ustawowo określa bo nie może być tak że rejestrują domeny bez tego wszystkiego a już do przeniesienia wydać kod online problem. Chyba najbardziej sprawnie działa to w Hekko i After ( w after trzeba tylko pamiętać hasło drugiego poziomu) - 1 min i domena przeniesiona.

1 godzinę temu, MaxPan napisał:

(...) nie może być tak że rejestrują domeny bez tego wszystkiego a już do przeniesienia wydać kod online problem.

To + bzdurne straszonko to sedno zagadnienia. Taki model biznesowy ;) Kto wie jednak czy większość ich powiadomień nie trafia do laików, którzy dają się nastraszyć i zostają. I płacą.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Tak sobie poczytałem z ciekawości bo mam parę usług w nazwa i zastanawia mnie to:

,, W przypadku firm oraz instytucji wymagane jest opieczętowanie wniosku.,,

Hm, jutro do nich zadzwonię ponieważ jest to wymóg który nie ma pokrycia w prawie, żadna firma nie ma obowiązku posługiwania się pieczątką.

Chyba troszkę przegieli.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

a zapytam od razu ich, jestem nr 4 w kolejce oczekujących na połączenie.

Wreszcie się dodzwoniłem.

Żart,żart i jeszcze raz żart.Pani powiedziała że tak musi być i już bo oni tak chcą.Ewentualnie mam rozmawiać z ich działem prawnym, no cóż porozmawiam sobie bo zawierając z nimi umowę jakoś nie wymagali pieczątki.

Ja przeniosłem hurtem wszystkie domeny po za nazwa.pl Oczywiście wysyłałem opieczarkowane pismo tylko że faxem. Tak czy inaczej to też była przesada. W banku w którym mam konto firmowe nigdzie nie wymagają ode mnie żadnych pieczątek.

Natomiast co do ich supportu to nie mam tak złego zdania, kilka razy korzystałem i byli raczej pomocni, bez względu czy kontakt był mailowy czy telefoniczny. 

wycieczki po górskich szlakach grcsystem.pl

imitacja kamienia i skał

Też nie raz korzystałem z ich pomocy, głównie telefonicznie i tu nie mam zastrzeżeń.Ale wymóg pieczątek jest po prostu niezgodny z prawem bo nie ma wymogu posiadania przez firmę pieczątki.

NASK, czy inni rejestratorzy już dawno powinni określić procedury dot. wydawania kodu authinfo. Takie same dla wszystkich. Niestety ale NASK daje wolną drogę i wygląda to tak, jak wygląda. Większość rejestratorów utrudnia otrzymanie kodu, który należy się jak psu buda. Nazwa nie jest w tym wypadku jakimś ewenementem - skany, formularze, dokumenty, orzeczenia o niekaralności i akty chrztu.

Nazwa.pl przyslala mi wlasnie proforme na 2 domeny, z ktorych jedną oplacilem 10 dni temu. Mam tam (niestety) kilkanaście domen i akurat zapamietalem, ze ta jedna zostala przeze mnie oplacona. W innym przypadku pewnie bym oplacil podwojnie te jedną. Ich support stwierdzil, ze ONI MAJĄ OBOWIAZEK przysylac proformy, bo sa do tego zobligowani, aby powiadamiac o konczacych sie uslugach, na co ja dodalem: "jak widac o uslugach juz oplaconych tez przypominacie', a nuz widelec klient zaplaci. Ja pier....e. Rok 2017 i 2018 oglaszam ROKIEM SPIEPRZANIA OD NAZWA.PL !!!

Ja od nazwy uciekałem jakoś na raty.. ostatnie domeny z 3-4 lata temu przeniosłem. Teraz jedynie raz na jakiś czas klient zdarza się co ma tam domenę i jak jest potrzeba coś tam zmieniamy - ale sentymentu do nic i ich panelu nie mam ;)

A co do przenoszenia domen to ja pamiętam chyba ze 6-8 lat temu była firma która udostępniała kod authinfo jedynie po przefaksowaniu dokumentów (wniosku, dowodu itd). I nie zgadzali się na wysłanie pocztą tradycyjną czy emailem... pamiętam, że coś efaks mi nie działał i wtedy jeszcze na pocztę jechałem faksować te wnioski - to była wtedy totalna paranoja.

Teraz najprościej pobiera się kod w aftermarket i premium.pl - od ręki dają.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

2 godziny temu, Ptaq napisał:

wtedy jeszcze na pocztę jechałem faksować te wnioski

To teraz miałbyś problem bo poczta już usługi faksu nie prowadzi.Zresztą to że nie zgadzali się na wysyłkę tradycyjną pocztą to chyba niezgodne trochę z prawem, liczy się skuteczne doręczenie, a nie wymysły jak.

To może ja zażądam aby faktura dla mnie była dostarczona na papierze czerpanym,przez firmę kurierską z Zanzibaru, koniecznie w dni nieparzyste bo inaczej jej nie przyjmę.

Wiem, że to absurd w firmie się za głowę łapaliśmy wtedy jak firma nam to powiedziała- ale co zrobić? Jak się nie chce tracić bezsensownie czasu - to czasem trzeba podjąć decyzję albo stracić kasę na sądy (opracowanie jakiś sensownych pism do sądu) i pewnie sporo czasu. Albo te 30-40 min. poświęcić było na pocztę i faksowanie nawet jak racja byłaby po mojej stronie to bez sensu było ją udawaniać - tym  bardziej, że akcja z faksowaniem była jednorazowa i z 30 domen zabierałem... ;)

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności