Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl to są jakieś kpiny!

kszynka

Rekomendowane odpowiedzi

nazwa.pl utrudnia jak może wyprowadzenie od nich domen. Nie do wiary, ale moim klientom ostatnio przysłali same fałszywe kody authinfo !!!
Sądzę, że to nie koniec farsy... 

Zwijam wszystkie domeny zarejestrowane w nazwa.pl. Radzę zrobić to samo, pomimo uciążliwej procedury.

Ayek Anamaja

• Odpowiedzi 295
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Same złe opinie o nich.Ja jakiś czas temu sprzedałem domenę użytkownikowi z tego forum, wszystko poszło bez żadnych problemów.Ostatnio dzwoniłem do nazwa w jednej sprawie, wszystko było załatwione w 5 minut.

Tylko ja mam takiego farta u nich że ok?

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

@up, może :) Ja po 10 latach wyprowadzam się od nich. Nie ze wszystkim było tragicznie u nich. Wkurza mnie natomiast podnoszenie cen za hosting. Parę groszy rocznie zostanie na inne atrakcje.

Po co przepłacać jak można mieć podobny standard u konkurencji za 30% ich ceny?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Godzinę temu, Finan napisał:

Same złe opinie o nich.Ja jakiś czas temu sprzedałem domenę użytkownikowi z tego forum, wszystko poszło bez żadnych problemów.Ostatnio dzwoniłem do nazwa w jednej sprawie, wszystko było załatwione w 5 minut.

Tylko ja mam takiego farta u nich że ok?

Nie jestem żadnym opłacanym przez nazwa.pl trollem :) ale to co czytam jest dla mnie jakimś kosmosem. Na nazwa.pl mam konto od chyba początku ich działalności. Ciężko powiedzieć ile to już lat. Fakt przeniosłem sporo domen poza nazwa zostało jeszcze około 10, ale nie uświadczyłem jakiś potwornych problemów i komplikacji z ich strony, oprócz wysyłania faxu. Wynoszę się z domenami od nich wyłącznie ze względów finansowych bo było tego +30 szt.

wycieczki po górskich szlakach grcsystem.pl

imitacja kamienia i skał

To i ja muszę dołożyć swoje 3 grosze odnośnie nazwa.pl

Mam u nich tylko domeny w sumie niewiele, ale jak mam konto to właśnie stwierdziłem, że zarejestruję kolejną domenę pl.

Chce zrobić zapleczówkę ogólnotematyczną z przewagą informacji o biznesie, firmach itp. Wchodzę na nazwa.pl i o moje dziwo patrzę domena biznesowy.pl dostępna. Wielce uradowany szykuje się do zakupu chcę przejść do płatności a tu komunikat, że domena jest zajęta więc WTF?

Pomyślałem może chwilowa niedyspozycja serwisu, znów sprawdzam przez ich stronę dostępność domeny " na zielono". Więc znów do koszyka i znów błąd. Idę na home.pl tam wyświetla że domena biznesowy.pl jest niedostępna. Jedyna myśl mi się nasuwa - oszukują. Jeśli ja chciałem zamówić domenę dali w miarę atrakcyjną nazwę jako dostępną a później błąd. Więc klient i tak zostanie ewentualnie będzie szukał w danym momencie innej domeny ale finalnie i tak kupi u nich. Tak mi się wydaje, że taka teoria mi tu pasuje...

Od ok 6 lat mam hosting w nazwa.pl. Teraz wiem,  że nie jest najtańszy, ale zaletą była jego niezawodność. W związaku z większą ilością wykupionych domen w innej zdecydowanie tańszej firmie postanowiłem się do niej przenieść z domeną  w wykupioną w nazwiepl. W związku z tym wystąpiłem z wnioskiem wysłanym drogą pocztową za potwierdzeniem odbioru do firmy nazwypl o przysłanie KODU: Authinfo. już na 30 dni przed wygaśnięcem domeny. Od momentu, kiedy nazwapl otrzymała mój wniosek zacząłem otrzymywać co parę dni przypomnienie o płatności z uwagą ze nie dotrzymanie termiu grozi pozbawienie i utratę  zawartości danych strony. Minęło 30 dni od dnia złożenia wniosku z prośbą o kod authinfo. Nie opłaciłem przedłużenia strony. Strona została zablokowana, kodu authinfo nie otrzymałem. Czy postępowanie po stronie firmy nazwypl jest właściwe, czy nie jest własciwe pozostawiam do rozważenia nowo wstępujących do towarzystwa żałujących. "Wiem, że dziecku nie idzie wytłumaczyć co to znaczy się oparzyć" ale ma ono 2 lub 3 latka więc musi się oparzyć aby doświadczyć tego zmysłu dotyku. A co do człowieka myślącego " Mądry człowiek uczy się na błędach innych ludzi." Przed wstąpieniem na chwilę do towarzystwa żałujących, nie zasięgałem opini na forum o nazwiepl. Doświadczyłem i podziekowałem jej za wyleczenie mnie z naiwności. :-(

• 5 tygodni później...

Chwaliłem jeszcze niedawno nazwa.pl i niestety muszę zmienić opinię.Nie docierają niektóre maile do mnie na serwer wykupiony w nazwa.pl, a BOK niestety, ale wymyśla bajki w odpowiedzi dlaczego, np.

,,Analizując logi poczty, nie zauważyliśmy informacji o wiadomości mailowej, o której Pan wspomina.,,

Tylko że to była wiadomość testowa wysłana na kilka skrzynek i tylko w nazwie dziwnym trafem nie dotarła, na resztę tak.

EDIT: Okazało się że to nie wina nazwa.pl, a ustawień na innej maszynie.Także zwracam honor, ze strony nazwa.pl działa wszystko ok.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• 2 tygodnie później...

Nie miałem nigdy złych doświadczeń z obsługą nazwy, trzymałem na niej domenę i na początku mały hosting. Nie potrzebowałem wiele więc nie mogłem narzekać, nie miałem problemów ze stroną, nie miałem problemów ze skrzynką mailową... Mnie po paru latach odstraszyła cena  kiedy odkryłem, że inne firmy oferują nawet dwa razy tańszą usługę. Przeniosłem się i w ogóle nie żałuję.

@up

https://microhost.pl/pomoc/domeny/jak-ustawic-serwery-dns-dla-domeny.html

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• 2 tygodnie później...

Od kliku lat miło się współpracowało z NAZWA.PL. To co się obecnie dzieje w tej firmie to irytacja na niekorzyść Klienta. Ceny o 50 do 60 % w górę, wg prawa europejskiego nie można otrzymywać kodów authinfo drogą E-mail. Korespondencja tylko papierowa, brak słów. Nie można uzyskać żadnych normalnych rozwiązań, bo polityka monopolistyczna. Na serwerach nazwa.pl kilku Klientów których przejąłem, nie działają właściwie strony WWW. WIEM CO MÓWIĘ. Oczywiście informacja, ze to nie ich wina. Mam współprace z 7 innymi usługodawcami hostingowymi i nigdy tam nie miałem problemów. CO mogę na koniec powiedzieć. Trzeba od nich uciekać. Transferować domeny do innych konkretnych firm. I na koniec dodam to, że stali się niemili wobec Klientów. Pora położyć temu kres.

nie wydają kodu do auth-info - skarga do nasku, miałem takie numery z azetami po przejęciu - po skardze kody były w 1 dzień. Co do ceny hostingu, upomnij się o rabat dla stałego klienta i cena jest obniżona, został mi 1 hosting na nazwie i wiem co piszę, co do domen zebrałem wszystkie w portfolio i przeniosłem do seohost, uzyskując największe rabaty, podobne ceny ma też ovx, ale ich nie lubię, wolę wesprzeć polską firmę

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Nie miałem nigdy nic wspólnego z nazwa zaś znajoma miała domenę na home.pl, po 10 latach przyszedł czas na przedłużenie (com.pl). Cena to 100 netto.rok. Więc grzecznie im podziękowałem, przeniosłem domenę do siebie (po w miarę szybkim przepisaniu konta i cesji). Zapłaciłem 96 zł netto za ... 3 lata. Gdzie? Na microhost.pl.

W mojej miejscówce drastycznie wzrosły ceny za domeny (wszystkie), jak oceniacie microhost.pl? nie ma z nimi problemów jakiś...? ceny wyglądają ciekawie, a może jakaś inna firma, z góry dziękuję za podpowiedzi.

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

Domeny to jest nic, jakiś miesiąc do temu migrowałem stamtąd klienta ze stroną - FTP rozłączało co kilkaset przekopiowanych plików i przez kwadrans potem nie dało się nic zrobić ;-) W sumie migracja sote zajęła mi dobre pół dnia.

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

• 2 tygodnie później...

Krwiopijcy.. nic więcej. Większość domen już od nich przeniosłem, teraz czas na serwer.. bo nie rozumiem jak cena tego samego serwera może wzrosnąć o 1/3 ceny? Rozumiem że zwiększyli parametry ale przy tym cena powinna być zachowana taka sama.. porażka!

No i ta ich pomoc.. nie dość ze czekasz na odpowiedź pół dnia to jeszcze dostajesz odpowiedź z cyklu radź sobie sam albo zajrzyj do faq. 

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności