Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl to są jakieś kpiny!

kszynka

Rekomendowane odpowiedzi

VPS - To jest drogie rozwiązanie.

Poszukuję coś cenowo podobnego do nazwa.pl tylko lepsze parametry.

Ewentualnie mam starego lapka, ale dość konkretnego (core 2 duo, 4GB ramu) z którego mogę zrobić serwer, tylko łączę mam neo 8 mega download, upload chyba 512 ;( nie mam pojęcia czy coś takiego ma sens i jak by to chodziło?

• Odpowiedzi 295
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
VPS - To jest drogie rozwiązanie.

Poszukuję coś cenowo podobnego do nazwa.pl tylko lepsze parametry.

skąd takie przekonanie

pierwszy z brzegu z panelem DA

• 50 GB dysku twardego
  • Transfer: 1000 GB!
  • 1024 MB - gwarantowany RAM
  • 2048 MB - maksymalny RAM
  • Procesor - 2,8 Ghz - 100% 1 rdzenia

• Panel Direct Admin
  • Usługa administracji serwerem
  • Bezpłatna usługa przeniesienia serwisu na nasze serwery!

https://biznes-host.p...a⊂=12 jeśli płacisz za rok 50% rabatu to wychodzi 40 zł miesięcznie, to co???

Strzał w kolano?

Kto będzie bulił taką kasę nie trzymając tam stron klientów.

Zastanawiam się poważnie nad przerzuceniem wszystkiego na kei.pl.

Czy osoby posiadające konta jednocześnie w nazwa i kei mogą porównać jakość świadczonych usług?

Pakiet start w kei wygląda dość atrakcyjnie. Bez promocji 300,- netto czyli tak samo jak do tej pory w Net Arcie.

Hmm, dziwna cena i nie wiem skąd wzięta, ponieważ mi się kończył abo pod koniec listopada to dostałem jeszcze rabat z 366 brutto na coś koło 300 zł. Ale nie przedłużyłem ponieważ nie miałem póki co na nim stawiać. Musiałeś mieć jakąś promocję za 1 pln albo coś w tym stylu. Ja miałem u nich serwer 4 lata i cały czas ok 360 zł. W sumie ten rabat nawet mnie zaskoczył, bo nigdy z czymś takim nie wyskakiwali i nie było to głupie gadanie bo cena w panelu do opłacenia była obniżona.

z tą niezawodnością w nazwa.pl też nie jest tak kolorowo, faktycznie pady są bardzo rzadko, ale za to jak padnie porządnie to 0 kontaktu -tel wyłączone, czaty problem z połączeniem...

a druga sprawa, php stare, mysql stare i to bez możliwości otrzymania najnowszych wersji - tak więc hosting nie dla wszystkich

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

absolutnie nie neguje dobrej jakości nazwa.pl

ja zaneguję -> nazwa i home to już placebo hostingów :)

dla skryptów wykorzystujących "ciut" php jak np przyzwoity cms to już dno i 5 metrów mułu :)

z tą niezawodnością w nazwa.pl też nie jest tak kolorowo, faktycznie pady są bardzo rzadko, ale za to jak padnie porządnie to 0 kontaktu -tel wyłączone, czaty problem z połączeniem...

a druga sprawa, php stare, mysql stare i to bez możliwości otrzymania najnowszych wersji - tak więc hosting nie dla wszystkich

Pady są wszędzie, tego nie unikniesz. Żadna maszyna nie jest wieczna.

sygnaturka_forum.png

Jeden z moich klientów ma tam wariant activepro. Ponieważ pewne funkcje na stronie się wywalały - brakowało pamięci - chciałem podnieść. Nie można. Max 64Mb ustawione dla wszystkich. Nie to nie. Ale niedawno przeglądałem parametry kont i okazało się, że 64 to dla konta active a dla pro jest 96. Sprawdzam phpinfo - jest 64! W boku nic nie wiedzą - mają oddzwonić (przed świętami to było) nie oddzwaniają. Wczoraj zgłosiłem ponownie - tak, jest błąd, mają naprawić do końca tygodnia.

Reasumując - niepoważne. Hosting nie działa zgodnie z opisywanymi i opłaconymi parametrami.

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

tu jest cennik,

https://www.nazwa.pl/cennik/cennik-serwerow/

kto podaje ceny za miesiąc!?

całe szczęście miałem kalkulator pod ręką ;-)

i muszę jeszcze dodać że faktycznie podczas logowania do panelu znalazłem info że jest jakiś rabat 125 czy 135 netto, zapłaciłem i teraz mam rok na przeniesienie całego tego bajzlu ;-)

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Pady są wszędzie, tego nie unikniesz. Żadna maszyna nie jest wieczna.

niby racja ale przy serwerze za 2k rocznie (Provider30+) taka awaria nie powinna wchodzić w grę:

Szanowni Państwo,

informujemy, że w dniu 03.01.2013 pomiędzy godziną 16:10 a 18:00

wystąpiła awaria maszyny serwerowej, na której jest utrzymywana Państwa

poczta email.

Skutkiem awarii był chwilowy brak dostępu do poczty oraz utracenie

części maili.

Niezwłocznie po rozwiązaniu problemu, podjęliśmy próbę odzyskania

zawartości Państwa skrzynek pocztowych (wiadomości odebranych,

wysłanych) z dnia. 3.01. od godzin nocnych do godziny 18:00. Niestety w

konsekwencji awarii okazało się to niemożliwe i udało nam się odzyskać

wyłącznie dane z backupu nocnego tj. z 2/3 stycznia.

Pragniemy gorąco przeprosić za zaistniałą sytuację i zapewnić

Państwa, że już podjęliśmy kroki aby wykluczyć takie sytuacje w

przyszłości.

oni sobie napisali e-maila i mają z głowy, a ja muszę świecić oczami przed moimi klientami, że im poczta poszła w długą... :/

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności