Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl to są jakieś kpiny!

kszynka

Rekomendowane odpowiedzi

@up, prawdopodobnie przekalkulowali sobie, że większość klientów nie śledzi zmian- dostają fakturę i płacą.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 295
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie polecam nazwa.pl, brak dostępu do mojego folderu imap z pocztą, oczywiście na każdym innym normalnym hostingu taki dostęp jest czymś oczywistym. Uzyskanie kopii imap: jedyne 250zł xD

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

Dnia 17.06.2017 o 19:48, qlwik napisał:

Nie polecam nazwa.pl, brak dostępu do mojego folderu imap z pocztą, oczywiście na każdym innym normalnym hostingu taki dostęp jest czymś oczywistym. Uzyskanie kopii imap: jedyne 250zł xD

imapcopy powinno pomóc

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

• 7 miesięcy temu...

Kpiny to mało powiedziane.

Nie tak dawno wydanie kodu authinfo, aby przenieść domenę z nazwa.pl przeprowadzałem przez wysłanie emailem podpisanego skanu wniosku oraz wymaganych dokumentów.

W dniu dzisiejszym przy próbie przeniesienia kolejnej domeny otrzymałem odpowiedź z Działu Obsługi Klienta, że wniosek należy przesłać wyłącznie w formie papierowej pocztą jak również, że i oni przesyłają kod AuthInfo pocztą tradycyjną na adres Abonenta.

Jestem w wielkim szoku jak niewiedza ludzi sprawia, że wykupują jakiekolwiek usługi w Nazwa.pl. Ale jak widać reklama robi swoje.

Kpiny, kpiny, już tak mają od dłuższego czasu.. Ale mimo to nie odpuszczę z przeniesienia bo ostatnio gdy chciałem rabat na jedną z domen a korzystam z ich usług już kilkanaście lat, to mi napisali że rabat naliczy się sam.. ale jak wykupię domenę na min. 2 lata... haha

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

Powoli zaczynają i mnie wkurzać.Od 3 dni poczta u nich mi muli tak że można kawę wypić w trakcie wczytywania kolejnej wiadomości.Kazali wysłać komunikat o błędach bo inaczej nic nie mogą zrobić.Tylko że akurat w active.office mam brak błędów.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

46 minut temu, QazzaQ napisał:

Nie tak dawno wydanie kodu authinfo, aby przenieść domenę z nazwa.pl przeprowadzałem przez wysłanie emailem podpisanego skanu wniosku oraz wymaganych dokumentów.

Nie zapomnij o przybiciu pieczątki na piśmie jeśli domena jest na firmę. Pieczątka obecnie potrzebna jest tylko do tego aby wynieść się z Nazwa. Nikt inny w obrocie gospodarczym jej nie wymaga (US, Umowy, faktury itd.) :D

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Jestem taki szczęśliwy, że już mnie prawie nie ma w nazwa.pl, że aż się z Wami tym podzielę!!! :lol:

W dniu wczorajszym złożyłem wniosek o zabranie ostatniej 19-stej domeny od nazwa.pl i już nigdy w życiu nie chcę mieć do czynienia z ich pier...ą papierologią i utrudnianiem życia na każdym kroku. Od ok. roku z powodzeniem korzystam z seohost.pl  i jestem z obsługi domen b.zadowolony. Zresztą z hostingu na dyskach SSD też.

Ps: Nazwa.pl, pewnie widząc, że to już ostatnia domena jaką u nich posiadam, postanowiła mi zrobić pożegnalny 'prezent' i odmówiła wydania kodu, bo w ostatnim czasie zmieniłem adres firmy (dokonałem tej zmiany na koncie klienta oraz w adresie korespondencyjnym) i doszukali się, że we wpisie Whois jest wciąż stary adres i bez dokonania jego zmiany, nie mogę się ubiegać o wydanie authinfo hahahahaha Komentarz zbędny.

1 godzinę temu, Finan napisał:

Nie mogą wymagać pieczątki bo w Polsce według obowiązującego prawa żadna firma jej nie musi posiadać.

Na piśmie o wydanie kodu authinfo jest taki wymóg. Nie sprawdzałem czy wydadzą kod bez pieczątki. Na szczęście już nie muszę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności