Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl to są jakieś kpiny!

kszynka

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem w nazwie tylko 1 stronę.

1 zoptymalizowany skrypt z dosyć sporą bazą danych.

Skrypt generował site około 200 000.

Dziennie UU = 0.

Na stronę wchodziły tylko roboty wyszukiwarek, głównie Google.

Jednak cały czas praktycznie serwis był wyłączony, bo przekraczał limit zapytań do bazy danych na godzinę.. (ponad 1000 zapytań do bazy na godzinę) i nawet strona nie mogła zostać w google zaindeksowana.

Pozdr.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

• Odpowiedzi 295
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na stronę wchodziły tylko roboty wyszukiwarek, głównie Google.

Jednak cały czas praktycznie serwis był wyłączony, bo przekraczał limit zapytań do bazy danych na godzinę..

Boty tak mają, te MSNowe są najgorsze bo przychodzą stadami ;)

na stwierdzenie, że rezygnuję (mailowo) - otrzymałem odpowiedź - serwer zaznaczony do usunięcia - tak mi jakoś wygląda, że mało że strzelają sobie w kolano, to jeszcze likwidują firmę ...

Z góry przepraszam, że cytuję w całości. Możesz napisać o jakiej likwidacji firmy piszesz?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Pisząc "hosting" masz na myśli "konto"? No a co mają innego zrobić? To jedyne rozsądne rozwiązanie.

Tak, cale konto ze stronami np. klientów, bo jedna strona jest podejrzana, czy co... Taką historię kiedyś miałem, ale nie wiem czy nadal tak jest.

pozycjonowanie stron www z Brandbay

Pisząc "hosting" masz na myśli "konto"? No a co mają innego zrobić? To jedyne rozsądne rozwiązanie.

Tak, cale konto ze stronami np. klientów, bo jedna strona jest podejrzana, czy co... Taką historię kiedyś miałem, ale nie wiem czy nadal tak jest.

Stawianie stron klientów różnych na jednym koncie jest zwyczajnie nieodpowiedzialne. Każda strona ma dostęp do całego konta przez php/perl/cgi - każdy klient może przeglądać pliki z całego konta przez skrypty i je modyfikować. Jedna zhakowana strona = możliwość zhakowania wszystkich innych na koncie. Standardowo blokuje się całe konto bo co da zablokowanie jednej strony jak cała reszta już jest przeorana.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: 2 procesory, 32gb ram, dyski ssd.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 Serwery VPS i Dedykowane.

• 3 tygodnie później...

W moim przypadku wystarczył telefon i rozmowa z konsultantem. Nawet dobrze nie zaczołem rozmowy a pan zaproponował 30% rabat i cene 315 netto za Activ, wiec bardzo podobna cene jak w roku ubiegłym.

Dzieki temu tematowi zaoszczedziłem troche kasy :-)

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem.
Pesymista wie, co to za otwór >>>tanie noclegi<<<

• 3 miesiące temu...

Moim zdaniem to co zrobiła Nazwa jest narusza prawa konsumentów. Napisałem do UOKiK maila z prośbą o interpretację:

=============================

Piszę w imieniu swoim i innych osób, którym poleciłem hosting w nazwa.pl

Proszę o interpretację czy działanie firmy Netart jest zgodne z prawem i czy nie narusza praw konsumentów.

Korzystamy od około 8 lat z hostingu Active w firmie Netart (www.nazwa.pl). Hosting od zawsze kosztował 300 pln. Był najtańszym z pakietów hostingowych w nazwa.pl (to cena podobna jak u innych dostawców za zbliżone parametry). Hosting Active zawiera na tyle wysokie parametry że ja i pewnie 90% klientów wykorzystuje go w około 10-20%. Jako że prowadzę działalność związaną z tworzeniem stron www poleciłem ten hosting kilku czy nawet kilkunastu moim klientom.

Otrzymałem dziś fakturę za usługi hostingu w firmie Netart (nazwa.pl). Firma Netart podniosła ceny za usługi hostingu z 300 pln netto na 450 pln netto. Próbują tłumaczyć to zwiększeniem parametrów serwera (te zwiększenie to jakieś abstrakcyjne parametry, które nie mają kompletnie żadnego znaczenia w zdecydowanej większości przypadków). To tak jak by ktoś zwiększył porcję obiadową dla jednej osoby z 20 kilogramów do 2 ton... podczas kiedy i tak zawsze zjadasz 0,5 kilograma... Jeżeli chcieli podnieść parametry serwera, z których to większych parametrów skorzystało by 10% klientów to czemu nie utworzyli oddzielnego pakietu dla tych 10% tylko obarczyli większym kosztem wszystkich???

Moim zdaniem ta podwyżka jest zupełnie nieuzasadniona. Poprzednie parametry i tak były kilkukrotnie wyższe niż potrzebowałem. Firma Netart nie dała swoim klientom możliwości pozostania przy starych parametrach np.: wprowadzając jakiś pakiet Active Minimum. Teoretycznie mógłbym przenieść hosting do innych firm, ale nie jest to takie proste jak np.: w przypadku zmiany operatora telefonii komórkowej. Przeniesienie strony jest skomplikowane i czasochłonne a przeniesienie poczty między hostingami jest wręcz niemożliwe.

Moim zdaniem firma Netart naruszyła prawa konsumentów wiążąc ich ze sobą oferując usługę w cenie 300 pln po czym bez żadnych istotnych powodów zwięszając koszt do 450 pln (Aż o 50%!!). Jest to tym bardziej nieuzasadnione że ceny hostingu raczej spadają niż rosną. Myślę że jest to zabieg czysto finansowy... Wyliczyli że korzyść z nieuzasadnionego podniesienia ceny będzie większa niż strata związana ze zmniejszeniem liczby nowych klientów.

Proszę o informację czy działanie firmy Netart jest zgodne z prawem? W regulaminie mają informację że cena może ulec zmianie, ale regulamin to nie wszystko i nie on stanowi prawa. Czy ewentualnie mogę obciążyć firmę Netart kosztami przeniesienia moich usługi i usług moich klientów na serwery u innych operatorów? Czy można wszcząć postępowanie zmuszające firmę Netart do pozostawienia starej ceny a ewentualnie zaproponowania innej nowej usługi w nowej cenie?

Sprawa wbrew pozorom jest poważna. Firma Netart to jeden z największych operatorów w Polsce. Oznacza to że opisany powyżej problem dotyczy tysięcy osób i firm.

@mocekp po 1 sze hosting kupujesz nie dożywotnio a na 1 rok, ceny zostali zwiększone po zakończaniu opłaconego terminu. Nie masz obowiązku przedłużać konto. Możesz sobie kupić inny hosting. Po 2 gie dają rabat o wysokości 30% wiec nie osmiszaj sie. Kopiłeś hosting na rok za 300 zł za tyle otrzymałeś. Nie chcesz kupować na kolejny rok, dowiedzenie. To jakiś absurd ze firma hostingowa ma oferować tobie hosting przez cale życie w tej samej cenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności