Skocz do zawartości

[opinie] nazwa.pl to są jakieś kpiny!

kszynka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 295
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Też miałem coś takiego z tym błędem teraz akurat nie zauważyłem, ale jak sprawdziłem w logach znajduje się taki komunikat idle timeout passed, shutting down, który świadczy, że takie coś dalej występuje, a nazwa.pl dalej nie usunęła tego defektu. We wcześniejszych logach akurat czegoś takiego nie odnalazłem. Także jak ktoś ma tam strony to niech przejrzy logi i czy w czasie, kiedy zauważył brak działania strony czas niedostępności pokrywa się z logiem komunikatu, jeśli nadal coś takiego mamy trzeba ich pogonić niech to naprawią, bo płacimy za serwer, które w końcu będą gorzej działać niż te darmowe.

"Maksymalna liczba jednoczesnych połączeń do bazy" na poziomie 40 w active, 50 w active pro i active max to jakieś nieporozumienie.

Wszedłem sobie na analytics a tam obecnie online 0, strona nie działa to dzwonię i interweniuję. Oczywiście usłyszałem, że może nie mam netu, że on widzi stronę po kilku minutach zdradził, że jak jest 40 połączeń (mam active) do bazy userów mających słabe łącze to jest blokada. Zero informacji, że strona nie działa - ten stan mógłby trwać niewiadomo ile, robią się straty.

W mailu info, że jak liczba spada to kolejne żądania są obsługiwane bez ingerencji z ich strony, automatycznie. To dziwne, bo dopiero po moim telefonie cudownie "ilość żądań nagle spadła" i strona wstała... Zwiększając limit na 60 też w końcu zaczną się pady, bo ruch rośnie a koszt wejścia w active pro już jest prawie x2. Jak żyć? Zmieniać hosting?

Mam ważne tam kilka serwerów do końca roku, ale pewnie będę się przenosił do superhost.pl - mają najlepszy stosunek ceny do jakości.

Postanowiłem sobie przetestować 3 hostingi instalując silnik gry przeglądarkowej. Silnik napisany z wykorzystaniem wszystkich możliwych nowych metod, oraz wielokrotnie poprawiany pod względem wydajności. Żeby było łatwiej ustawłem prędkość tworzenia 7x /

Limity w nazwa.pl zostały przekroczone po 3 dniach przez 3 osoby.

linuxcom.pl działa wszystko przy 10 osobach grających

Hekko.pl - dostałem informacke o przeciążeniu przy 10 osobach grających .

Fakt jest taki, że wrzucony silnik gry jest to typowy skrypt przeznaczonym tylko i wyłącznie pod serwer dedykowany, ale kilka dni testów pokazało jak wygląda sprawa parametrów bezpieczeństwa.

Dodam,że Hekko oraz linuxcom, to były konta za 100 + rocznie .

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności