Skocz do zawartości

Spadek ilości linków, wzrost pozycji w google

krzys2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jakis czas temu zauważyłem pewną zależnośc.

Mianowicie, dla kilku wyrażeń kluczowych przeanalizowałem od 1 do 10 miejsca pozycje w wynikach wyszukiwania google.

Zauważyłem, ze strony które maja małą ilość linków i ich ilośc stopniowo spada są na pierwszych miejscach. Strony, które mają dużo większą ilość linków i ich ilość systematycznie rośnie są coraz dalej w wynikach wyszukiwania.

Czy zauważyliście coś podobnego? Co o tym myślicie?

Krzysztof

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak. Cały czas analizuję także konkurencję.

Strony linkowane z precli-srecli i katalogów-srogów spadają. Natomiast do góry idą strony mniej linkowane ale za to z wartościowych źródeł.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Tak, należy omijać szerokim łukiem grupy katalogów i precli, bo to zło, które wcześniej lub później wyjdzie i Twoją stronę zje

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Może nie zuo ale w większości gó**o ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Teraz nie trzeba szukać paragrafów , sami siebie SEOwcy "rezają" :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jak to kiedyś mówiono ?? Ooo już mi się przypomniało - "wpuść chamów na salony to zrobią chlew..." :D

No wiec doszlismy do sedna sprawy - nie dodawanie do precli i katalogow szkodzi tylko dodawanie do publicznie dostepnych multikodowych ;/ ktore w koncu kiedys ktos zglosi jako nienaturalne, zatem zostaja te najlepsze z katalogow oraz wlasne miejsca. Ale to bylo do przewidzenia, kiedys sie mialo 1-2 seokatalogi i tyle. Dzis grupy po 100, 200, doszlismy do tego co kiedys z qlwebami stawianymi masowo na subdomenach, a i mam wrazenie ze tylu ich nie bylo, roznica tylko taka ze qlweb byl darmowy, a tu za seoka trzeba zaplacic wiec jak trzeba zaplacic to sie wydawalo ze będzie nie do ruszenia;/

Strony, które są pozycjonowanie mogą kupić AdWords - stać ich, te które nie mają linków to biedaki, więc mogą być wysoko;] Może to śmieszne, ale coś w tym zapewne jest, bo na tym jednym forum już kilka osób to zauważyło, że nieraz strony bez linków są wysoko, pomijając te co mają je "ukryte".

Ja bym sie powstrzymał jeszcze kilka tygodni z ocena sytuacji bo jak sięgam pamięcią wstecz zawsze przy jakiś "krytycznych" aktualizacjach algogoogle wychodziły jakieś babole które potem po cichu usuwali i sytuacja się stabilizowała ;)

ktore w koncu kiedys ktos zglosi jako nienaturalne

Czekam na moment, w którym ci "najznakomitsi" ubiorą się w worek pokutny i biczując swe grzeszne ciała, udadzą się na krwawą i bolesną pielgrzymkę do Irlandi zadenuncjować swoje własne zaplecze i swoją stronę, po czym złożą uroczysta przysięgę nigdy, ale to zaprawde nigdy, nie podejmować jakichkolwiek kroków (myślą, uczynkiem i zaniedbaniem) mogących wpływać na najzajebistszy, jedyny prawdziwy algorytm Jaśnie Nam Panującej Wyszukiwarki. Amen.

Zauważyłem, ze strony które maja małą ilość linków i ich ilośc stopniowo spada są na pierwszych miejscach.

...a zgłaszałem taką zależność jakieś 3 m-ce temu dwum znanym.. m.in. Arturowi Strzeleckiemu (silesiaSEM.pl - Artur pamiętasz? :-))

...mało tego, dało się to nawet usystematyzować jak trzeba podlinkować, i jak zdejmować aby strony poszły w górę, zależność "niestety" nie dotyczy tak naprawdę pierwszego poziomu powiązań, przez co jest trudna do wychwycenia, ale rzeczywiście odbija się na bezpośrednich linkach, tak jak to ująłeś...

pozdrawiam :)

ps. bug w google map, dalej działa, można podszyć się (skuteczność niestety losowa ca.50%) pod link konkurencji - kto zanotował na spotkaniach SEO w Katowicach to wie ;-) pytanie czy ktoś także testował we własnym zakresie ?

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności