Skocz do zawartości

Katalogi

Młodziak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

kurcze no bez przesady, to nie jest piaskownica! Przejrzyj sobie dział dla początkujących, użyj szukajki i wszystko będziesz wiedział. Chcesz pozycjonować to powinieneś wiedzieć jak poruszać się po forum... :)

Może potrzebujesz wypożyczyć auto? Zapraszam https://www.roszak-rent.pl Natomiast wyroby granitowe oferuje ta firma https://madonski.pl

Jakie katalogi są najlepsze ?

żadne...

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

tak jest pełno podobnych tematów z których napewno czegoś fajnego się dowiesz... Poczytasz jeden wieczór i już będziesz ogarniał gdzie co i jak dodać... Zorientuj się co to teksty z synonimami, multikody, własne zaplecze i wiele wiele więcej ale to sam znajdziesz :)

Może potrzebujesz wypożyczyć auto? Zapraszam https://www.roszak-rent.pl Natomiast wyroby granitowe oferuje ta firma https://madonski.pl

Witam,

Nie dodawaj do grup katalogów (multikody). Nie dodawaj do zaspamowanych - wskazówką może być Pagerank: n/a

Najlepiej nigdzie nie dodawać, wtedy unikniesz filtra... :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Nie dodawaj do grup katalogów (multikody). Nie dodawaj do zaspamowanych - wskazówką

huah wiedziałem że te precle, easydiry i cała reszta to zły pomysł ... Błagam przed snem takie herezje przez takie pie@^nie bo nie wiem jak to nazwać kolejny człowiek będzie dodawać po 2-3 do maks. 5 katalogów i wydawać fortune na super wpisy za 10 zł bo reszta jest feee. Młodziak tak jak koledzy wyżej pisali w dziale dla początkujących jest pełno na temat katalogów, jak dodawać czy narzędzia które w pewien sposób to ułatwią.

Grupa grupie nie równa. Co innego 25 zadbanych katalogów, a co innego 100 WP-Katów masówek.

Eh Matheuszku... jak czytam Twoje posty to mnie śmiech ogarnia :)

Zapoznaj się z tym tematem https://www.forum.opt...alnych-linkach/

----------------------

Przetrzeźwiałem :) Kto przeczytał niech się cieszy... Widzę, że @bielu zacytował :D Może też wyedytuje...

----------------------

Ponad 50% klientów z prostymi frazami robię samymi katalogami i nie zdarzyło mi się jeszcze otrzymać powiadomienia o nienaturalnych linkach na stronę klienta. Przy testach owszem, ale były to testy potwierdzające wszystko co napisałem powyżej.

AMEN

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Grupa grupie nie równa. Co innego 25 zadbanych katalogów, a co innego 100 WP-Katów masówek.

Eh Matheuszku... jak czytam Twoje posty to mnie śmiech ogarnia :)

Zapoznaj się z tym tematem https://www.forum.opt...alnych-linkach/

to może po roku od wprowadzenie pierwszego pingwina w końcu zajarzysz co oznacza link naturalny a co nienaturalny. A ponieważ wypiłem trochę dzisiaj na wspaniałym meczu to za darmo napiszę lamom jakich katalogów powinny unikać:

W katalogu masz 3425 wpisów, site katalogu wynosi 233... Czy warto dodać do takiego katalogu? Jeżeli site katalogu jest > od ilości wpisu w katalogu to jak najbardziej jest dobry. Jedyna ważna rzecz - opis MUSI byś unikalny, bo inaczej wpis poleci do suplementala (tylko najmocniejsze katalogi z danym duplikatem zostaną w indeksie, reszta będzie w suplementalu, chociaż suplemental jako taki akurat w tym przypadku nie szkodzi stronie docelowej, może zaszkodzić katalogowi, jeżeli będzie miał tych suplementali za dużo i dlatego właśnie w katalogach są wymagane unikalne opisy).

Kolejna rada - najważniejsza - nie blastuj niczym katalogów, podlinkowanie nie oznacza przy...nie 1k linków z komentów na wpis. Podlinkowanie to KILKA linków do wpisu.

I na koniec. Google to nie sztuczna inteligencja, która wie, że dana domena to katalog, precel czy super za********e wartościowy portal z najważniejszymi informacjami dla odbiorców. Algorytm to robot, który ma wpisane A B C D i ocenia domenę wg ustalonych kryteriów. Nie ważne czy wejdzie na onet, wp czy superzajebistykatalog.pl, on po prostu ocenia wg ustalonych przez człowieka parametrów analizy domeny wg ustalonych kryteriów - linki przychodzące, wychodzące, wiek domeny, optymalizacja strony (nie jest to jeden algorytm, ich jest co najmniej kilkadziesiąt i każdy sprawdza co innego, jedna onsite, drugie linkowanie). Algorytm nie jest w stanie ocenić czy to jest katalog, strona z newsami, strona html, galeria czy konkretny skrypt forum (BTW zastanawialiście się kiedyś dlaczego PiO nie jest zbanowane czy zafiltrowane? Przecież w co drugim poście są jakieś linki wychodzące). Tak samo algorytm nie jest w stanie stwierdzić czy dana domena to katalog, precel, strona główna wielkiego portalu czy strona Zosi z Jabłonek. Pojmijcie w końcu, że nie ma czegoś takiego jak zróżnicowanie skryptów - jak to niektórzy powielacze twierdzą - zróżnicowanie profilu linków, bo linkują z różnych skryptów :hahaha:

Ponad 50% klientów z prostymi frazami robię samymi katalogami i nie zdarzyło mi się jeszcze otrzymać powiadomienia o nienaturalnych linkach na stronę klienta. Przy testach owszem, ale były to testy potwierdzające wszystko co napisałem powyżej.

AMEN

dbc516e5ceb5.gif

SEO is dead

Blake, nie pij tego więcej

Ale to zaje...ta whysky jest :) I ogólnie nie ma co się stresować, bo wielu "userów" z PiO już do mnie na PW pisało z różnymi problemami, twierdząc, że mają Omni F... i są panami :D Tak na prawdę to mógłbym tu nawet całe pozycjonowanie opisać w 10 zdaniach a i tak konkurencji bym się nie bał. Nie te możliwości, nie te bazy i nie ci koledzy :)

PS. Parę tygodni temu Kojota wyprzedziłem w jednej z dziedzin w której konkurujemy :)

Eh... idę sobie polać :P

PS 2. Niedługo będzie coś extra dla fanów "extra kopa", ale nie będzie to ani tanie ani dostępne dla każdego... Tym bardziej dla osób, które same sobie chcą zrobić z ()() jesień średniowiecza.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności