Skocz do zawartości

Sposób zamieszczenia tekstu na stronie, a pozycjonowanie

Luktoja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam takie nietypowe pytanie odnośnie budowy strony głównej wizytówki firmowej, a tematu jej pozycjonowania. Generalnie chciałbym zrobić prostą stronę główną na zasadzie takiej, że na górze będzie panel menu, a pod nim jedno wielkie okno (praktycznie na cały ekran) w którym co kilka sekund będzie się przesuwało parę slajdów wysokiej rozdzielczości. Chodzi mi jednak o to, że nie chcę dawać standardowo pod spodem nagłówka i krótkiego tekstu powitalnego (które będą zawierały główne słowa kluczowe), tylko na slajdach chciałbym dać na dole taki przyciemniony, lekko przezroczysty pasek w stylu (coś jak są newsy na Onecie na górze po lewej) i na to nałożyć tak jakby tekst. Pytanie moje jest takie, czy Google przeczyta ten tekst tak samo i czy "wykryje" słowa kluczowe które będą w nagłówku i w opisie? Inaczej, czy ten tekst pod względem SEO = normalnemu tekstowi, który będzie napisany standardowo pod slajdem?

Google powinno taki tekst przeczytać. Sprawdzić to możesz znajdując taki slajder użyty na innej stronie i wpisując w wyszukiwarkę np.:

site:innastrona.pl "fragment tekstu ze slajdera"

Zobaczysz wtedy czy jest on zaindeksowany a możesz też zobaczyć zapisaną przez google kopię strony w wersji tekstowej i wtedy będziesz mieć szerszy pogląd.

Pytanie moje jest takie, czy Google przeczyta ten tekst

Google uwzględni każdy tekst który wchodzi w ramach dokumentu HTML przeznaczonego do wyświetlania w przeglądarce.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności