Skocz do zawartości

rozbieżności w pozycjach

Strucel

Rekomendowane odpowiedzi

Seostation.pl pokazuje frazę na 9 miejscu, a sprawdzając w guglu jest ona na 2 pozycji. Taki stan trwa od 2 tyg. Dodam, że czyściłem dane z przeglądarek i sprawdzałem w róznych loaklizcjach, w narzędziach wyszukiwania gugle. Oczywiście cieszę się, tymbardziej, że jest ruch na stronie, ale nie wiecie co może byc powodem?

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Geolokalizacja wyników dla ip

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Seostation.pl pokazuje frazę na 9 miejscu, a sprawdzając w guglu jest ona na 2 pozycji.

Ostatnio miałam telefon w podobnej sprawie. Okazało się, że właściciel strony przeglądał dane spersonalizowane i wyczyścił co prawda pamięć przeglądarki, ale nie usunął historii w Google. Tym samym zawsze u siebie miał wyższą pozycję, skoro często odwiedzał stronę. W trakcie rozmowy zmienił ustawienia i dane były wtedy identyczne. Upewnij się, że usunąłeś całą historię na tej stronie https://history.google.com/history/settings?hl=pl i sprawdź pozycję jeszcze raz.

Kolejna sprawa to sprawdzanie pozycji fraz, dla których Google wyświetla lokalne wyniki. Jeśli zajmujesz się stroną skierowaną do użytkowników z Krakowa, to łącząc się z Google z tej miejscowości, stronę możesz znaleźć w top 10 w wynikach lokalnych. Natomiast ja z Olsztyna mogę jej w ogóle nie znaleźć na pierwszej stronie.

Jakiego rodzaju frazy sprawdzasz?

wszysko czysciłem (historię, kesz, ustawienia) w firefoxie, chromie i operze - te same rozbierzności

hasło lokalne, z koncówką danego miasta... ale usługi skierowane są tylko do klientów spoza tego miasta (przyjeżdzających do niego), w adwordsie również mam wykluczone to konkretne miasto

chwileczkę... to po co w narzędziach wyszukiwarki jest możliwość wybrania miasta, z którego wyszukuję, skoro i tak google robi swoje wg. geolokalizacji ip.

będąc np. w Poznaniu sprawdzam hasła z włączoną opcją "Warszawa" i oczekuję zobaczyć wyniki takie jak widza Warszawiacy - czyż nie?...

albo jetem głupi, albo czegos nie wiem?

Zobacz co masz ustawione w polu lokalizacji miasta w wyszukiwarce na stronie Google

derppozen.jpg

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli nie możesz podać szczegółów na forum, to napisz proszę na support SeoStation podając adres strony, sprawdzaną frazę i pozycję jaką widzisz Ty, a jaką widzi system.

Sprawdź też, czy na SeoStation w zaawansowanych ustawieniach Google masz włączone wymuszanie lokalizacji. Jeśli tak, to wyniki będą takie jak sprawdzasz, kiedy w narzędziach wyszukiwania w Google masz ustawioną tę samą miejscowość, np. Poznań. Jeśli nie, to wyniki w systemie będą sprawdzane globalnie, bez uwzględnienia Twojej lokalizacji.

https://www.google.pl/search?q=fraza&pws=0

Nie macie wtedy żadnej historii ani geolokalizacji, wyniki są prawidłowe.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Mion - ale napisałem właśnie o tym, że korzystam z tego narzedzia. Ale to nic nie zmienia.

Wszyskie moje hasła sie zgadzają z ręcznymi wynikami, tylko to jedno ale poczekam jeszcze.

Mam równiez strone na włoskim googlu i tam frazy co do pozycji sie zgada z seostacją.

Jedna polska fraza tylko nie hula jak w monitorze.

Jeszcze poczekam, a jak coś to napiszę do działu pomocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności