Skocz do zawartości

CMS pod system informacyjny

infobroker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam darmowego cms-a dla zastosowania w serwisie informacyjnym. Najlepiej z gotowym szablonem. Coś na kształt onetu, bądź interii, gazety.pl

Zalezy mi głównie na nagłówkach na stronie głownej, z minimalną iloscia grafik. Codziennie będzie dodawana ok 10 newsow. Miejsce dla reklam adsense i wtyczek spolecznosiowych. Ewentualnie czy da się tak skonfigurowac Wordpressa by wyswietlal tylko nagłowki?

Szukam wlasnie dlatego, poniewaz przegladnalem setki szablonow do joomli i wordpressa i nie znalazlem takiego, ktory na stronei glownej umieszczalby same naglowki.

Pozdrawiam

W Joomla! to kwestia konfiguracji odpowiedniego modułu/modułów do prezentacji aktualności na stronie frontowej serwisu. Poszukaj w sieci gotowych, komercyjnych szablonów zrobionych stricte pod serwisy informacyjne. Jest tego sporo do wyboru.

Nie pakuj się w drupala.... Polecam Joomla lub data life engina a najlepiej autorskie rozwiązanie z tym że autorskie jest najbardziej kosztowne...Wordpress też dobry działają na nim większe portale które mają kilka mln uu miesięcznie międyz innymi takie jak antyweb.pl itp...( z tym że w typ przypadku to odpowiednia konfiguracja...)

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

• 3 miesiące temu...
  • 2 lata później...

Witam

Nie chcę zakładać nowego tematu więc odświeżam ten (choć po 2 latach trudno mówić o odświeżeniu - chyba wskrzeszeniu).

Pytanie mam takie, mam serwis w joomli, ale chciałbym go przebudować trochę, chyba raczej od nowa postawić i szukam dobrego zaplecza. Jaki cms polecacie pod serwis informacyjny. Nie będzie to jakis newsowy, że 20-30 tematów codziennie jest wrzucane, ale max 2-3 tematy (artykuły). Zależy mi na kilku rzeczach. Oprócz szaty graficznej to łatwość obsługi i szybkość działania. Obecnie po zmianach wprowadzonych przez jakiegoś pseudamatora, działa katastrofalnie, długo się ładuje oraz sama obsługa od cms jest mega dziwna. podam adres gorskapasja.pl, jakby ktoś chciał zerknąć o co dokładnie chodzi (Jeśli uważacie, że to reklama to nazwe serwisu skasuję)

pzdr

Jarek

Serwis oparty o silnik wordpress .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Witam

Nie chcę zakładać nowego tematu więc odświeżam ten (choć po 2 latach trudno mówić o odświeżeniu - chyba wskrzeszeniu).

Pytanie mam takie, mam serwis w joomli, ale chciałbym go przebudować trochę, chyba raczej od nowa postawić i szukam dobrego zaplecza. Jaki cms polecacie pod serwis informacyjny. Nie będzie to jakis newsowy, że 20-30 tematów codziennie jest wrzucane, ale max 2-3 tematy (artykuły). Zależy mi na kilku rzeczach. Oprócz szaty graficznej to łatwość obsługi i szybkość działania. Obecnie po zmianach wprowadzonych przez jakiegoś pseudamatora, działa katastrofalnie, długo się ładuje oraz sama obsługa od cms jest mega dziwna. podam adres gorskapasja.pl, jakby ktoś chciał zerknąć o co dokładnie chodzi (Jeśli uważacie, że to reklama to nazwe serwisu skasuję)

pzdr

Jarek

Jeśli mogę coś polecić, a rozważasz zmianę CMS, to polecam Wordpress z themą Magazine (płatna, ale w 200 zł się zmieścisz, a uwierz, że warta ceny). Full opcji konfiguracji, łatwość obsługi, pod taki niewielki serwis informatyczny moim zdaniem idealna. Sam temat ma już bardzo dużo opcji do customowania, wiele domyślnych szablonów, prosty w obsłudze kreator wizualny (z dużymi możliwościami). Do tego kilkanaście przydatnych i banalnych w obsłudze shortcodes (wstawiasz co chcesz i gdzie chcesz). A jeszcze niespecjalnie trzeba się znać na PHP (rzekłbym wcale, jak ja), żeby grzebiąc w kodzie już naprawdę wszystko pod siebie dostosować.

Zainteresuj się tematem. Moim zdaniem warto. Ja korzystam na jednej z moich stron i jestem bardzo zadowolony.

A przykładowe strony: kadrywpraktyce . pl (to moja), randomowerankingi . pl, kulisy24. com (o tych wiem, że korzystają z tej themy nie wiem, jak wstawić nieaktywne linki). Przykładowe strony możesz też zobaczyć pod linkiem do szablonu

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności