Skocz do zawartości

Wasze zarobki w AdSense

Daniel82

Rekomendowane odpowiedzi

Zarabiaja czy nie zarabiaja... o adsensie trzeba wiedziec jedno i kazdy powaznie myslacy o jakimkolwiek biznesie powinien sobie to zakodowac. To jest MONOPOLISTA i to on rozdaje karty i robi sobie co chce zarowno z wyszukiwarka jak i z adsensem. Dzis mu pasujesz i zarabiasz, jutro przyczepi sie o byle go**o i lezysz i kwiczysz i w momencie gdy oprzesz sie tylko o Googla i jeszcze w dodatku tylkoo adsensa to masz przesrane.

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli ktoś dociera do etapu, że może się utrzymać wyłącznie z AdSense, to najczęściej okazuje się, że ma oprócz tego programu także i inne źródła dochodu.

Bo w wielu przypadkach lepiej jest zamienić 1 mln PV na 50 000 PLN z emisji bannera, niż na 5 000 PLN z emisji AdSense. Po prostu stawki za display są jeszcze dużo, dużo wyższe, niż to, co można na dużych stronach osiągnąć z AdSense.

Piszę o dużych serwisach, bo na małych to nikt displayu nie kupi.

My jesteśmy od rozrywki, dobrej zabawy i na tym się znamy. Wszystkie nasze projekty takie są i dlatego ludzie je kochają i tyle czasu z nami spędzają. Więc na wesoło. Ale jesteśmy też biznesmenami. Monster Media Group to jeden z największych wydawców internetowych z segmentu rozrywka, mamy w portfolio ponad 20 serwisów, reklamują się u nas największe marki i co najistotniejsze nieźle przy tym zarabiamy.

To ostanie zdanie jest najlepsze

pewex.pl

Jest ktoś głodny sukcesu? Chce spróbować swoich sił w biznesie jakim jest internet? Połączmy siły mam fajną domenę na serwis rozrywkowy i dwa ciekawe pomysły. Może ktoś się zainteresuje.

Skoro pewexa otwierają znaczy, że jest w tym jeszcze potencjał.

I nie chodzi tylko o kasę potrzebni są ludzie i determinacja, aby coś osiągnąć.

Także jak kogoś interesuje rozwijanie portalu rozrywkowego w technologii na juro możemy spróbować razem.

Jak ktoś woli sam to niech do mnie nie pisze, a skupi się tylko na swoim koncie AdSense. Dzieciaki też niech do mnie nie piszą chyba, że ktoś jest naprawdę zdeterminowany, ale jak przychodzi sobota i musisz zostawić robotę bo ważniejsza jest dyskoteka to znaczy, że nic nie zdziałamy.

Ludzie w wieku 26-35, starsi bliżej 50 nie potrafią zrozumieć jak można zarabiać na stronie więc biznesmeni tylko z kasą też mnie nie interesują. Szukam ludzi z pomysłami. Sorry, ze odbiegam od tematu, ale może ktoś zainteresowany jest aby zarabiać coś więcej niż 1000 zł więc była okazja napisać, jak ktoś myśli o stworzeniu czegoś.

Dziwne te stawki.. znajomy nagrywa na youtube gierki, posiada ponad 2mln odtworzen filmów miesiecznie, z czego jakies 75-80% jest monetyzowanych i na adsense zarabia w porównaniu do 50000uu-700euro mniej..

Skoro kolega za 50000 uu ma 700 euro to moj znajomy powinien miec 28000 euro.. a ma prawie 10x mniej..

AdSense to narzędzie a jak je wykorzystasz (oczywiście zgodnie z regulaminem) i ile na tym zarobisz to już Twój interes - jeśli ebiznes potraktujesz jako full time job gdzie przy prowadzeniu serwisu online NIE MA dni wolnych od pracy to odpowiedź na Twoje pytanie jest banalnie prosta - tak można z tego żyć, utrzymać rodzinę i jeszcze coś odłożyć ;)

Jak zaczniesz zarabiać w AdSense solidne kwoty, to:

1) prawdopodobnie masz porządny serwis,

2) prawdopodobnie masz dobry ruch.

A przy spełnieniu tych dwóch warunków do zarabiania nie potrzebujesz AdSense.

Nie? Ja chyba mam ale korzystam z AS. A co innego proponujesz?

Jeśli nie wiesz, czy masz porządny serwis i duży ruch, to znaczy, że nie masz ani jednego, ani drugiego.

Bo gdybyś miał jedno i drugie, to reklamodawcy waliliby do Ciebie drzwiami i oknami, by obejść pośrednictwo Google'a i płacić za wartościową reklamę u Ciebie mniej.

Co do Youtube to też mam wczucone kilka filmików ale ogólnie wycofałem się z tego bo stawki i CTR był bardzo niski i wydaje mi się że zarobienie jakiejś większej kwoty na youtube jest nierealne.

Znów -- wystarczy mieć tylko wartościowe materiały i dużą liczbę odsłon.

Ale wystarczą też gówniane materiały i olbrzymia liczba odsłon.

Ja na najlepszym moim filmie na YT mam RPM niewiele gorszy, niż na moich najlepszych stronach ze zbliżonej tematyki.

Lis co rozumiesz przez sformuowanie solidne kwoty?

Kilkanaście tysięcy PLN miesięcznie.

Bo gdybyś miał jedno i drugie, to reklamodawcy waliliby do Ciebie drzwiami i oknami

Śpieszę jako żywy przykład. Ja przywalę (mogę drzwiami i oknami, byleby otwarte były), w angielski content rozrywkowy, najlepiej muzyczny. Oczywiście, jak ktoś faktycznie ma te parę milionów wizyt.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Jeśli nie wiesz, czy masz porządny serwis i duży ruch, to znaczy, że nie masz ani jednego, ani drugiego.

Bo gdybyś miał jedno i drugie, to reklamodawcy waliliby do Ciebie drzwiami i oknami, by obejść pośrednictwo Google'a i płacić za wartościową reklamę u Ciebie mniej.

Mam porzadny ruch, mam porzadny serwis i jakos nie bija drzwiami i oknami i mysle ze nie jest to tylko moj problem tylko wielu osob wlasnie z serwisami sredniej klasy.

Wiec nie do konca jest jak piszesz...a kilka systemow juz przerabialem... bezposrednio mam przyjmowac reklamodawcow? Hehe odpada mam za duzy ruch, a jak ktos sie zglasza z reklama to sie nie zglosi z kampania reklamowa ktora pokryje caly moj ruch, sa to raczej grosze. A z gotowka rzedu 50.000 PLN wątpię, żeby ktos bez agencji sie pojawil.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności