Skocz do zawartości

Wasze zarobki w AdSense

Daniel82

Rekomendowane odpowiedzi

Zarabiaja czy nie zarabiaja... o adsensie trzeba wiedziec jedno i kazdy powaznie myslacy o jakimkolwiek biznesie powinien sobie to zakodowac. To jest MONOPOLISTA i to on rozdaje karty i robi sobie co chce zarowno z wyszukiwarka jak i z adsensem. Dzis mu pasujesz i zarabiasz, jutro przyczepi sie o byle go**o i lezysz i kwiczysz i w momencie gdy oprzesz sie tylko o Googla i jeszcze w dodatku tylkoo adsensa to masz przesrane.

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli ktoś dociera do etapu, że może się utrzymać wyłącznie z AdSense, to najczęściej okazuje się, że ma oprócz tego programu także i inne źródła dochodu.

Bo w wielu przypadkach lepiej jest zamienić 1 mln PV na 50 000 PLN z emisji bannera, niż na 5 000 PLN z emisji AdSense. Po prostu stawki za display są jeszcze dużo, dużo wyższe, niż to, co można na dużych stronach osiągnąć z AdSense.

Piszę o dużych serwisach, bo na małych to nikt displayu nie kupi.

My jesteśmy od rozrywki, dobrej zabawy i na tym się znamy. Wszystkie nasze projekty takie są i dlatego ludzie je kochają i tyle czasu z nami spędzają. Więc na wesoło. Ale jesteśmy też biznesmenami. Monster Media Group to jeden z największych wydawców internetowych z segmentu rozrywka, mamy w portfolio ponad 20 serwisów, reklamują się u nas największe marki i co najistotniejsze nieźle przy tym zarabiamy.

To ostanie zdanie jest najlepsze

pewex.pl

Jest ktoś głodny sukcesu? Chce spróbować swoich sił w biznesie jakim jest internet? Połączmy siły mam fajną domenę na serwis rozrywkowy i dwa ciekawe pomysły. Może ktoś się zainteresuje.

Skoro pewexa otwierają znaczy, że jest w tym jeszcze potencjał.

I nie chodzi tylko o kasę potrzebni są ludzie i determinacja, aby coś osiągnąć.

Także jak kogoś interesuje rozwijanie portalu rozrywkowego w technologii na juro możemy spróbować razem.

Jak ktoś woli sam to niech do mnie nie pisze, a skupi się tylko na swoim koncie AdSense. Dzieciaki też niech do mnie nie piszą chyba, że ktoś jest naprawdę zdeterminowany, ale jak przychodzi sobota i musisz zostawić robotę bo ważniejsza jest dyskoteka to znaczy, że nic nie zdziałamy.

Ludzie w wieku 26-35, starsi bliżej 50 nie potrafią zrozumieć jak można zarabiać na stronie więc biznesmeni tylko z kasą też mnie nie interesują. Szukam ludzi z pomysłami. Sorry, ze odbiegam od tematu, ale może ktoś zainteresowany jest aby zarabiać coś więcej niż 1000 zł więc była okazja napisać, jak ktoś myśli o stworzeniu czegoś.

Dziwne te stawki.. znajomy nagrywa na youtube gierki, posiada ponad 2mln odtworzen filmów miesiecznie, z czego jakies 75-80% jest monetyzowanych i na adsense zarabia w porównaniu do 50000uu-700euro mniej..

Skoro kolega za 50000 uu ma 700 euro to moj znajomy powinien miec 28000 euro.. a ma prawie 10x mniej..

AdSense to narzędzie a jak je wykorzystasz (oczywiście zgodnie z regulaminem) i ile na tym zarobisz to już Twój interes - jeśli ebiznes potraktujesz jako full time job gdzie przy prowadzeniu serwisu online NIE MA dni wolnych od pracy to odpowiedź na Twoje pytanie jest banalnie prosta - tak można z tego żyć, utrzymać rodzinę i jeszcze coś odłożyć ;)

Jak zaczniesz zarabiać w AdSense solidne kwoty, to:

1) prawdopodobnie masz porządny serwis,

2) prawdopodobnie masz dobry ruch.

A przy spełnieniu tych dwóch warunków do zarabiania nie potrzebujesz AdSense.

W dniu 11.06.2013 o 06:37, roli napisał(a):
Nie? Ja chyba mam ale korzystam z AS. A co innego proponujesz?

Jeśli nie wiesz, czy masz porządny serwis i duży ruch, to znaczy, że nie masz ani jednego, ani drugiego.

Bo gdybyś miał jedno i drugie, to reklamodawcy waliliby do Ciebie drzwiami i oknami, by obejść pośrednictwo Google'a i płacić za wartościową reklamę u Ciebie mniej.

W dniu 11.06.2013 o 07:18, Daniel82 napisał(a):
Co do Youtube to też mam wczucone kilka filmików ale ogólnie wycofałem się z tego bo stawki i CTR był bardzo niski i wydaje mi się że zarobienie jakiejś większej kwoty na youtube jest nierealne.

Znów -- wystarczy mieć tylko wartościowe materiały i dużą liczbę odsłon.

Ale wystarczą też gówniane materiały i olbrzymia liczba odsłon.

Ja na najlepszym moim filmie na YT mam RPM niewiele gorszy, niż na moich najlepszych stronach ze zbliżonej tematyki.

W dniu 11.06.2013 o 07:18, Daniel82 napisał(a):
Lis co rozumiesz przez sformuowanie solidne kwoty?

Kilkanaście tysięcy PLN miesięcznie.

W dniu 11.06.2013 o 09:44, Lis napisał(a):

Bo gdybyś miał jedno i drugie, to reklamodawcy waliliby do Ciebie drzwiami i oknami

Śpieszę jako żywy przykład. Ja przywalę (mogę drzwiami i oknami, byleby otwarte były), w angielski content rozrywkowy, najlepiej muzyczny. Oczywiście, jak ktoś faktycznie ma te parę milionów wizyt.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

W dniu 11.06.2013 o 09:44, Lis napisał(a):

Jeśli nie wiesz, czy masz porządny serwis i duży ruch, to znaczy, że nie masz ani jednego, ani drugiego.

Bo gdybyś miał jedno i drugie, to reklamodawcy waliliby do Ciebie drzwiami i oknami, by obejść pośrednictwo Google'a i płacić za wartościową reklamę u Ciebie mniej.

Mam porzadny ruch, mam porzadny serwis i jakos nie bija drzwiami i oknami i mysle ze nie jest to tylko moj problem tylko wielu osob wlasnie z serwisami sredniej klasy.

Wiec nie do konca jest jak piszesz...a kilka systemow juz przerabialem... bezposrednio mam przyjmowac reklamodawcow? Hehe odpada mam za duzy ruch, a jak ktos sie zglasza z reklama to sie nie zglosi z kampania reklamowa ktora pokryje caly moj ruch, sa to raczej grosze. A z gotowka rzedu 50.000 PLN wątpię, żeby ktos bez agencji sie pojawil.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności