Skocz do zawartości

Case study po konferencji w Manchasterze

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Piszę, jak było, i jakie wieści przywieźli ludzie z konferencji i co opowiedzieli. W Anglii posucha straszliwa, google wycina wszystko linki jak leci, zaplecza, precle, katalogi, jakaś totalna masakra i nikt nie wie, co z tym zrobić.

A jeśli niektórzy uważają, że to tematy na leszcze, to żeby się latem tacy malkontenci nie obudzili z ręką w nocniku i nagle zdziwko, że im serwisy popadały.

Z tego co wiem, to gość w Anglii zgłosił wszystko do narzędzi google aby nie brały linków pod uwagę.

Swoją droga, duże serwisy dla ruchu 400 tys uników miesięcznie czesto w ogóle nie kupują linków, nie linkują i żyją, a ruch potrafi rosnąć jedynie na linkach url bez anchorów. Może to was czegoś nauczy, wy małe spamowe Pandy

Nie cierpię spamerów!

Nie wiedza co robić? Stawiać kolejne:] Prawdziwi spamerzy to z takich wycinek się śmieją, co spamera ma obchodzić, że 100 katalogów bana dostało czy kilka grup precli, no bez jaj, takie rzeczy to on w max kilka godzin postawi znowu. :faja: Prawdziwi spamerzy śpią spokojnie, wystarczy poczytać lepsze fora, wręcz jest coraz lepiej:]

@Ojciec_Pio - od kiedy pamiętam to nigdy nie miałeś nic mądrego do powiedzenia na tym forum. Zresztą wystarczy przeczytać twoje posty aby wiedzieć, że bredzisz i nie masz bladego pojęcia czym jest pozycjonowanie. Nie warto nawet Cie uświadamiać bo i tak dalej będziesz bredził.

Osobiście uważam, że dobrze że tacy jak Ty są w branży bo klienci coraz częściej widzą ilu jest seowców, którzy nie potrafią wyseować nawet najprostszych fraz.

i nikt nie wie, co z tym zrobić.

Jak ktoś ma wycięty przedni płat mózgu to nic dziwnego, że nie wie co robi ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@Ojciec_Pio - od kiedy pamiętam to nigdy nie miałeś nic mądrego do powiedzenia na tym forum. Zresztą

Osobiście uważam, że dobrze że tacy jak Ty są w branży bo klienci coraz częściej widzą ilu jest seowców, którzy nie potrafią wyseować nawet najprostszych fraz.

Zdziwiłbyś się chłopie nad jakimi serwisami pracuję i jakie frazy poszły do góry:) Po prostu nie tykam malutkich stronek firmowych na 2-3 podstrony bo dla mnie to żadne seo tylko siłowe spamowanie i nic więcej. Zresztą w mojej Agencji skupiamy się tylko na dużych serwisach.

Poza tym nie jestem żadnych seowcem ino Project Managerem / Webdeveloperem. Swoją droga, wielu śmieje się z użytkowników forum pio twierdząc że to szara masa, która poza spamem nie zna innego sposobu pozycjonwania, dla których dyskusja nad swlami i blastami to szczyt techniki w pozycjonowaniu. Z takim seo nie mam nic wspólnego i mieć nie będę. Dziwne że w tym kraju tyle wielkich seowcow, a Polska obok Ruskich to najbardziej zaspamowany kraje na świecie.

A na forum nic ciekawego nie napisałem, bo za wiedzę się płaci. I jak znam siebie, to nie napiszę. Zresztą, niczego nowego od dwóch lat na PIO jeszcze się nie dowiedziałem - czyli poziom wiedzy marny, albo każdy sobie rzepkę skrobie.

Nie cierpię spamerów!

Popatrz na jego pytania to się dowiesz:] Np. czy jakaś strona jest zapleczem :zeby:

Ale kolega nam może zdradzi adres lepszego w Polsce forum, jeśli uważa że to jest marne i tu tylko spamerzy siedzą, z czym akurat się nie zgodzę, bo nawet ludzie z forum Google są tu, a spamerami się nie nazywają.

Piszę, jak było, i jakie wieści przywieźli ludzie z konferencji i co opowiedzieli. W Anglii posucha straszliwa, google wycina wszystko linki jak leci, zaplecza, precle, katalogi, jakaś totalna masakra i nikt nie wie, co z tym zrobić.

@Ojciec_Pio: czy możesz zdradzić jak się nazywała ta konferencja ?

Pozdrawiam,

M.

Po raz kolejny wychodzi prawda o inteligencji co u niektórych. Kejson, kurde, a po jakiego grzyba ludzie łażą do kościoła? Też z tego nic nie mają:)

Nie uważam żeby to forum było złe, po prostu są takie a nie inne opinie w środowisku o PIO - jak wszędzie są trolle i są normalni użytkownicy. Nie zgadzam się do końca z nimi, ale czasami wystarczy poczytać komentarze typu "Większość z was to durnie, a ja wszystko najlepiej wiem" - a pisanie o tym, że w Anglii guzik wiedzą i są bezmózgami, a oczywiście u nas mistrzostwo świata, podkreśla jedynie pseudo inteligencję niektórych z użytkowników - choć nie twierdze, że na seo się nie znają. Angole są przed nami o parę ładnych lat i wydaje mi się, że wiedzą więcej o seo niż my. Choć to inny rynek, bardziej sprofilowany.

A konferencja to https://www.sascon.co.uk/

Nie cierpię spamerów!

@Ojciec_Pio - od kiedy pamiętam to nigdy nie miałeś nic mądrego do powiedzenia na tym forum. Zresztą

Zdziwiłbyś się chłopie nad jakimi serwisami pracuję i jakie frazy poszły do góry:) Po prostu nie tykam malutkich stronek firmowych na 2-3 podstrony bo dla mnie to żadne seo tylko siłowe spamowanie i nic więcej. Zresztą w mojej Agencji skupiamy się tylko na dużych serwisach.

.....

Wystarczy wejść w twoją stopke i poczytać jaka to Ty mądra masa jesteś, jakie wielkie serwisy seujesz. Wystarczy też wejść w twój profil i poczytać jakie tematy zakładasz, jako wielki seowiec nawet nie potrafisz Analitycsa dobrze obsługiwać a ponoć jesteś wielkim Projekt Managerem.

Poniżej kilka tematów dość świeżych aby wyrobić sobie o Tobie zdanie, Panie Managerze:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/170072-zaplecze-jak-ukryc-dane-o-wlascicielu-domeny/

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/176143-jak-mierzyc-dokladnie-kampanie-reklamowe-powracajacy-users/#entry1217651

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/170646-pr-wcale-nie-taki-utracony-wskaznik/

tutaj też "mądrości" wypisywałeś:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/170100-czy-da-sie-pozycjonowac-wszystko-recznie/page__st__30#

Można by wiele innych znaleźć ale po co. W końcu Jesteś Projekt Manager więc nie warto z taka mądrą głową polemizować.

Angole są przed nami o parę ładnych lat

Przed kim są przed tym są - jedyna różnica (mająca duże znaczenie) to różnica w budżetach. Większość tych wspaniałych SEO agencji z UK bazuje na kupowaniu linków z blogów/serwisów i szczerze mówiąc nie stać ich na zrobienie czegokolwiek więcej ...

edyta

a ich wiedza w temacie optymalizacji witryn oscyluje wokół poziomu dna i metra mułu ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dokładnie, jedynie, czego można im pozazdrościć to więcej wartościowych miejsc do pozostawienia linka w rodzimym języku ;)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Sting2005, śnij dalej, to może się kiedyś obudzisz.

Jeśli nie wiesz, czym się PM zajmuje to zostaw swoje mądrości dla siebie. Prowadzenie projektów seo, nie ma nic wspólnego z pozycjonowaniem stron - choć to są projekty przymuszone, którymi kieruję na siłę bo chyba nie ma nic nudniejszego w technologiach internetowych niż seo - przynajmniej dla mnie - masa treści, masa linków i optymalka, klepania zaplecza, spamowanie - to wychodzi bokiem z nudów. No i oczywiście bezsensowna zabawa w kotka i myszkę z google.

W seo nie jestem guru, więc się dopytuje - bo pracuję z ludźmi którzy dużo wiedzą, ale czasami chcę zasięgnąć opinii innych, bo coś skonfrontować. Ale dla ciebie, metodologia SCRUM to pewnie czarna magia, więc zajmuj się linkowaniem a odejdziesz jak dinozaur, bo branża seo wymiera powoli.

Nie cierpię spamerów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności