Skocz do zawartości

Case study po konferencji w Manchasterze

Rekomendowane odpowiedzi

bo branża seo wymiera powoli.

Wręcz przeciwnie, teraz zacznie się rozwijać bo będzie potrzeba z roku na rok coraz więcej pomysłowości przy tej robocie...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Widzę Beerbant, że jeszcze są mądrzy ludzie na tym forum:)

SEO idzie w kierunku content marketingu i działań e-marketingowych. Teraz psioczymy na Angili, że to takie bałwany, a dojdzie do tego, że będziemy kopiować ich pomysły 1:1. Natomiast spamerzy na ruskich narzędziach nie będą wiedzieć co ze sobą zrobić i poumierają. nikomu tutaj nie zarzucam spamerstwa, ale każdy spam seowiec wie, że nadchodzi jego kres - po prostu nie będzie wiedział, co dalej zrobić. Ja w tej chwili jestem w kropce i czekam, zajmuję się jedynie czystym SEO.

Nie cierpię spamerów!

Sting2005, śnij dalej, to może się kiedyś obudzisz.

Jeśli nie wiesz, czym się PM zajmuje to zostaw swoje mądrości dla siebie. Prowadzenie projektów seo, nie ma nic wspólnego z pozycjonowaniem stron - choć to są projekty przymuszone, którymi kieruję na siłę bo chyba nie ma nic nudniejszego w technologiach internetowych niż seo - przynajmniej dla mnie - masa treści, masa linków i optymalka, klepania zaplecza, spamowanie - to wychodzi bokiem z nudów. No i oczywiście bezsensowna zabawa w kotka i myszkę z google.

W seo nie jestem guru, więc się dopytuje - bo pracuję z ludźmi którzy dużo wiedzą, ale czasami chcę zasięgnąć opinii innych, bo coś skonfrontować. Ale dla ciebie, metodologia SCRUM to pewnie czarna magia, więc zajmuj się linkowaniem a odejdziesz jak dinozaur, bo branża seo wymiera powoli.

Sorry Panie Managerze, ale skoro nie potrafisz obsługiwać Analitycsa a to chyba Ciebie jako Managera powinno obowiązywać bo chyba działasz na liczbach (wzrostach/spadkach) to Ja nie mam o czym dyskutować .

że będziemy kopiować ich pomysły 1:1

Nie zgodzę się, na naszym rynku jest pierdyliard razy więcej kreatywności niż na zachodnich (po prostu kilkadziesiąt lat w historii zaowocowało zdolnościami do "kombinowania") .

Kreatywność w PL hamują różnego rodzaju menago wyższego szczebla którym brak polotu i którzy boja sie podejmowania odważnych decyzji bo prezentują postawę "mierny bierny ale wierny" i ślepą wiarę w hamerykańskie cuda wianki rodem z MBA które z kolei skierowane jest na rynek społeczeństw obsuniętych intelektualnie ...

Taka śmieszno-smutna prawda.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Też jestem ciekaw jak wygląda te czyste SEO

normalnie -> idziesz się okąpać, ogolić i siadasz do seo :P

e:/ poprawiłem ortografa ale i tak nie ma takiego słowa :)

Hahaha, niezły temat, widzę, że ojczulek jakiś SEO chce zbawiać :) Pacyfikacja spamerów się szykuje! Bójcie się!

PS. SEO się nie zajmuje, ale SEO w avatarze mu nie przeszkadza... :hahaha:

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Sorry Panie Managerze, ale skoro nie potrafisz obsługiwać Analitycsa a to chyba Ciebie jako Managera powinno obowiązywać bo chyba działasz na liczbach (wzrostach/spadkach) to Ja nie mam o czym dyskutować .

Z jednej strony masz rację, bo muszę działać na cyfrach, co zresztą lubię, ale z Analyticsem mam obecnie tyle do czynienia, że otrzymuję raport i wiem co i jak. Do zarządzania PM są inne narzędzia - szczególnie Excel i MS Manager. Odpowiadam za serwisy i portale głównie, a to inna bajka. Poza tym, chyba wiesz, że człowiek to nie małpa i uczyć się potrafi? W ostatnim miesiącu byłem na szkoleniu z zawansowanej obsługi tego narzędzia więc się sporo douczyłem, choć zrobiłem to dla siebie, bo wiedza powszechna w zupełności mi wystarczyła.

Prawda to, ze u nas liczy się kreatywność i działamy inaczej niż Angole. Ale mam info prosto od znajomych klepiących w google, że tak łatwo nadchodzących zmian nie będzie można pokonać kreatywnością, bo google nastawia się na ręczną eliminacje złych stron w naszym kraju i głównie na tym. Co z reszta już następuje.

A co do czystego seo - jedynie bardzo dobre zapleczówki pseudo blogowe ( po to kiedyś się pytałem tutaj czy dana strona to zaplecze, aby ocenić na ile szata graficzna musi być efektywana, aby przypadkowy wciskacz spam botów mi nie klepnął bloga). Oczywiście teksty na ADV czy od niedawna na Blackress zdarza się kupić + 300 najlepszych katów, teksty i optymalka. Poza to raczej nie wychodze, ale jak pisałem, nie zajmuję się małymi stronami, miałbym z nimi problem. Przy dużych serwisach czasem kilka nowych artykułów dobrej jakości do wypozycjonowania jakiejś frazy wystarczy.

Hahaha, niezły temat, widzę, że ojczulek jakiś SEO chce zbawiać :) Pacyfikacja spamerów się szykuje! Bójcie się!

PS. SEO się nie zajmuje, ale SEO w avatarze mu nie przeszkadza... :hahaha:

Wcześniej miałem postać ojca PIO - aby fajna gra słów wyszła, ale narzekali więc sztampę wsadziłem. Ot i historia

Nie cierpię spamerów!

Mam nadzieję, że się skończy to całe Wasze SEO, bo mam już jego dość!

W jednym katalogu może tydzień nie moderowałem wpisów i dzis przypadkiem wszedłem.

Mać jego psia! 20 podstron, na kazdej po 15 wpisów do moderacji. A już 10 podstrona załatwiłem...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

idziesz się okompać

W pierwszej chwili pomyślałem : okopać się przed komputerem :)

bo google nastawia się na ręczną eliminacje złych stron w naszym kraju i głównie na tym. Co z reszta już następuje.

Dla mnie to nic nowego, zwróciłem na to uwagę już ładnych kilka miesięcy temu pisząc o naborze polskich pracowników do pracy przy "rejtingu". :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności