Skocz do zawartości

Nienaturalny przyrost linków.

nostromo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otrzymałem właśnie taki komunikat ze strony google o nienaturalnym przyroście linków.

Sprawdziłem i faktycznie tak jest. Mam przekierowanie ze starej nazwy 301. I właśnie na starą nazwę pojawiło się ok 10k linków z ok 20 domen.

Jako że jest 301, oberwało się mojej głównej stronie.

Problem polega na tym, że nic nie było robione, tym bardziej na starą domenę. Pierwsze co zrobiłem to usunąłem przekierowanie. Ale mimo to ciągle stary adres wskazuje ten nowy. Przekierowanie jest od półtora roku.

Co jeszcze można z tym fantem zrobić, i skąd linki?

PS. Gdzie należy zgłosić swój nowy katalog aby inni zaczęli się dopisywać?

Pozdrawiam.

Eh, ja to bym nawet chyba chciał takie info dostać....

Przynajmniej bym wiedział na czym stoję...

A zamiast tego w WT mam

- "Brak nowych wiadomości lub niedawnych problemów krytycznych"

- DNS errors: 0

- Pozorny błąd 404: 1

- Odmowa dostępu: 1

- Nie znaleziono: 0

- Podwójne meta-opisy: 1

- Podwójne meta-tytuły: 0

To wszystko przy site ok. 27000.

Tyle, że filtry wycięły 70% a maksymalnego ruchu z grudnia 2012...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Eh, ja to bym nawet chyba chciał takie info dostać....

Przynajmniej bym wiedział na czym stoję...

Tyle, że filtry wycięły 70% a maksymalnego ruchu z grudnia 2012...

Miałem identyczną sytuację, która także dotyczyła tego okresu. W moim przypadku przepaliłem domenę multikodami ze słabych seoków.

Alkowiki - dla większego relaksu

gmod -> Po prostu PRZEPALIŁEŚ FRAZY, a czy stało się to PRZY POMOCY słabych lub mocnych seoków/precli/zaplecz nie ma nic do rzeczy.

Wszystkim się pozycjonuje, nawet słabymi seokami czy spamem swl'owym. Oczywiście NIE SAMYMI seokiami i NIE SAMYM spamem swl'owym :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

gmod -> a do czego była mi potrzebna Twoja strona ?

Napisałeś:

W moim przypadku przepaliłem domenę multikodami ze słabych seoków.

Ja Ci piszę że słabymi seokami tez się pozycjonuje, więc winy nie szukaj w słabych seokach a w źle dobranych frazach(inaczej mówiąc: przepaliłeś ale frazy).

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

Zgadzam się ze straseuszem.

Ale teraz jest moda na nagonkę na katalogowanie, więc niedługo będzie tak, że się komuś kot zes...a na środku dywanu, to będzie wina katalogowania. Jakiś czas temu podobną reakcję kota wywoływały SWLe. Był czas, że kotu się robiło niedobrze od "przeoptymalizowania" stron, albo contentu nie takiego.

Luzik, doczekamy takiego czasu, że będziemy na tym forum tłumaczyć spadki krzywym spojrzeniem na logo gogla w przeglądarce. :faja:

@straseusz"Ja Ci piszę że słabymi seokami tez się pozycjonuje"

Oczywiście że się pozycjonuje, tak samo jak preclami AA czy swl. Seoki same w sobie nadal są bardzo dobre ale jeśli nie wierzycie w słabsze grupy to Wasz problem. Po zdjęciu linków- pozycje wróciły. Anchory były maksymalnie urozmaicone więc nadal widzę wróżby.

Alkowiki - dla większego relaksu

Po 1, nie każdy wordpress AA to precel(a to bardzo ważna sprawa :D

Po 2, umiejętna zabawa z swl'ami daje ciągle bdb efekty.

Jeśli po zdjęciu linków pozycje wróciły to jest także kilka opcji:

- akurat była zmiana algo i tak czy siak by wróciły,

- katalogi właśnie zostały oflagowane i tutaj nie tylko spada ich moc(ale o tym kiedy indziej),

- katalogi stały na jednym serwerze(a przynajmniej większość) i serwer zaliczył pada na kilka dni.

Tyle wróżb z mojej strony :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności