Skocz do zawartości

Google Update: Frazy Mocno Spamowane

kpt.nemo

Rekomendowane odpowiedzi

Już po wykładzie na SEO Festiwal 2013, zatem mogę to już opublikować:

Polecam link gdzie opisuję co się stało (wg naszych obserwacji):

Google zaczyna karać za spam

Pozdrawiam,

Radek

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• Odpowiedzi 630
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Artykuł , długi ciekawy - jest Radek tylko pewien problem - to tylko hipotezy...

W tej chwili w branzach takich jak kasyna,leki,pejdeje przebijaja sie glownie shackowane domeny - jesli algorytm dotrze do Pl i przemieli branze to efekt bedzie dokladnie taki sam - czyli definitywny koniec seo.

Trudno jest mi zrozumieć jak możesz twierdzić, że wasza strategia przetrwa update w Pl ? Jak chcesz daj znac na Pw - ustalimy budżet + inne kwestie i przetestujemy to w środowisku gdzie algorytm już działa.

czyli definitywny koniec seo.

:hahaha:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie ma się co śmiać. Napchają Top 10 wikipediami, onetami, blogaskami i będzie koniec. Poziom magdonaldyzacji społeczeństwa jest na tyle wysoki, ze ludzie się nie zorientują, że dostają wyniki z 15 serwisów. Być może wtedy wybuchnie wojna totalna i stanie się to co proponuje ggg. Ja teraz robię testy z wbijaniem z tyłka wziętych podstron dużych serwisów na grube frazy (jak na warunki polskie oczywiście). Przedtem nie było mi to potrzebne. Być może pokazanie im co może się stać, jest rzeczywiście dobrym pomysłem.

@san

A skąd ty to możesz wiedzieć?

gdzie opisuję co się stało (wg naszych obserwacji)

Z tego co kojarzę to pryma aprilis był 1 kwietnia :)

Ale jeżeli to na serio to kurde może czas zmienić okulary, bo w tych chyba coś źle idzie obserwacja.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Radek sorry ale jeżeli oni mieliby takie cuda robić na codzień to by się ****. Nie bez powodu update page ranku jest tak rzadko robiony! Ten mechanizm, który teraz działa to banał i na nic bardziej zasobożernego nie mogą sobie dzisiaj pozwolić( raz na jakiś czas puszczą baby update, pr page i tyle). Po słowach pingwina, który kręci filmiki na youtube można jednoznacznie wywnioskować, że najważniejszym elementem jest page rank (nie płakałby , że na wszystko należy dawać nofollow.jeżeli wszyscy seowcy by się go posluchali to tylko linki naturalne tworzone przez osoby nieświadome przekazywałyby page rank i o to im chodzi). Drugim elementem są to linki z nazwą domeny i sama nazwa domeny jako tekst. Po tych dwóch ostatnich oceniają popularność domeny. Jeżeli strona ma wysoki PR i od *** linków/tekstu na nazwę domeny to nawet jak przyłożymy dupnego linka i tytul oraz treść będzie występować na tej stronie to jest top co obserwujemy teraz. Jeżeli chodzi o młode strony to raczej cudów też nie ma. Jednakże linki do follow przekazują PR czyli mamy jakby FAKE PR, jak dorzucimy jeszcze nofollow+ linki/tekst z nazwą domeny to mamy FAKE Popularność dlatego istnieje możliwość szybkiego wbicia strony. Do tego zrobili sobie pewno jakiś pseudopanel dla upośledzonych z domenami z największymi wzrostami pozycji, który uwzględnia wzrosty stron nowych bez PR. Strony bez PR lecą nonstop stąd domniemam , że mają panelik do tego.Jeżeli chodzi o updaty to wtedy to musi być coś bardziej konkretnego i analizie podlega spora ilość stron np 0,5 %... zawsze mielą to od kilku godzin do kilku dni więc tutaj macie jak na tacy ich moce przerobowe xD.

A jeszcze zapomniałem o formularzu do spam raportów, który służy do ściagania stron z PR, oraz disallow tool, który służy do flagowania złych stron.

Ich mongolskie teorie i panel nie uwzględniły ewentualności w której zabraknie wyników i wypłyną podstrony zaspamowanych stron gdzie były robione piramidy. Mają teraz problem, który jest dobrze widoczny i *** mogą z tym zrobić bo tutaj tylko ręczna, której progres widać fajnie na UK. Na pl póki co mają **** ale i tataj przyjdzie pora przejrzeć to ręcznie.

Pozyjemy zobaczymy. Ja prowadząc jakieś usługi prowadzę je lokalnie, a lokalnie nie musze wojowac z haslami niewiadomo jakimi. Dodam sie do kilku panoram do zumi srumi, do miejsc googla i ruch wyciagne jaki potrzebuje. Firmy lokalne to nie jest problem. Duze portale wypozycjonuja sie z kolei same:)

Kiedys sie wbijalo dluzej niz obecnie;) dlatego nikt sie nie chcial brac za trudne hasla.

A dochodzi to o co G chodzi, budzet na adwordsa dla lokalnej firmy wcale nie musi byc duzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności