Skocz do zawartości

Google Update: Frazy Mocno Spamowane

kpt.nemo

Rekomendowane odpowiedzi

Lepsze rzeczy można do topów wpychac - nie pokaze bo dla mnie to strata $ - ale potestujcie sobie darmowe hostingi + web2.0 - zwlaszcza te mniej popularne.

Co ciekawe taka domena potrafi przyjac praktycznie nieograniczona liczbe linkow.

Te hosty web 2.0 przyjmują linki jak zwykłe domeny sprzed tego update. Nie jest nakładana na nie kara ale myślę, że to kwestia kilku dni zanim wprowadzą poprawkę.

Ciemna strona mocy!

• Odpowiedzi 630
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moim zdaniem mechanizm filtrowania nie ma nic wspolnego z linkami - a bardziej wiekiem domeny. W tej chwili zakladajac profile/piszac posta/zakladajac subdomene mozna wybic kazda fraze - linkujac to mega smieciami.

Moze jak pogoda bedzie kiepska dam wam jakis przyklad z rynku w Pl.

Mechanizm jest złożony i nie ogranicza się do jednego czynnika - tj nie jest sztywno zależny tylko od wieku czy linków. Przykładowo możliwe jest nadal zarankowanie domeny klikudniowej pod warunkiem, że linki nie spełniają pewnych charakterystyk - i tu nie mówię o subdomenach na darmowych hostach.

A co do śmieciowości to top1 i tak się robiło(robi?) największym śmieciem jaki był, byle było go dużo. Kwestia skali przyłożenia w dzień. Drupale, shownewsy ale też gbooki i cała reszta syfu na cgi i for z prehistorii.

Ciemna strona mocy!

Widzę, że na niektórych pejdejach robi się znowu jak za dawnych, dobrych, ciepłych, miłych, spokojnych lat :)

W temacie synonimów - nasz szkoleniowiec musiał mieć kijowo zsynonimizowane texty, albo ktoś go podkablował ;)

ja śledzę te mechanizmy już od kilu miesięcy i je testuję. Większość ludzi obudziło się kilka dni temu z ręką w nocniku i stara się analizować to, co już od pół roku (prawie) analizuję i testuję.

Słuchaj radek teraz to już sobie naprawdę jaja robisz - przez ten czas robione było (szczególnie paydaye) tak jak cenzura mówił- na początku EE potem zimą cisnęło się drupalami ,okazyjnie buddypressy potem były shownewsy

tu nie było co analizować- wyciągałeś bazy ahrefsem robiłeś swoje bazy harvesterem i łomotałeś -ot wielka filozofia idzie ksiażkę napisać

Jeśli oglądanie wlatujących i wylatujących domen robionych śmieciem to dla Ciebie mega obserwacje i straciłeś na to pół roku to brawo brawo :)

^^^ tak jest, tak samo jak powinna działać wtyczka do Joomla w Rummerze.

jeśli chodzi ci o topy z finansówki i kasyn to nie-tego nie robi się xRumerem co w moich oczach powoduje iż dalej się ośmieszasz

jeśli nie o to ci chodzi to nie wiem w ogóle o czym mówisz (nie wiem kto wogóle używa joomli w xr tak na co dzień)

praktycznie warto było zacząć obserwować temat w momencie gdy tak jak Marcin powiedział wyczyścili starocie a nowe domeny w ogóle nie wskakiwały to już jest zagwozdka która trzeba rozwiązać- ale jak wiedziałeś pół roku wcześniej o tym to gratuluję jasnowidzenia

@radek- ja naprawdę nic do Ciebie personalnie do Ciebie nie mam -więcej lat jesteś w branży tylko nie lubię jak ktoś zamiast powiedzieć coś konkretnego produkuje się i robi PR - i ma super fajną metodę której nie chce zdradzić

w tym wypadku bez obrazy 1 post cenzury jest dla mnie więcej wart niż twoich 10 z dwóch przyczyn

a)widzę że jego obserwacje pokrywają się z moimi

b)mówi jasno i konkretnie

co jednej rzeczy:

Moim zdaniem mechanizm filtrowania nie ma nic wspolnego z linkami - a bardziej wiekiem domeny.

nie pójdę za tym pomysłem w ogień ale na swój sposób mogę się zgodzić -coś w tym jest- potestuję dziś sporą ilość linków na web 2.0 i darmowe hosty zobaczymy

generalnie ostały się domeny długie stażem...

2. Algo będzie skutecznie chroniło tych fraz z największym zyskiem więc Ci, którzy linkują XR/GSA na skalę bardziej przemysłową rozlecą się na "mniej" opłacalne nisze, które są jednak prostsze do zarankowania :) A tych przecież nie brakuje. Tak więc należy się spodziewać drastycznego zwiększenia konkurencji na frazach, które da się spieniężać przez jakieś affiliaty.

Chyba, że na tych frazach dopracowują algo i wdrożą go finalnie na wszystkich frazach.

Póki co jednak nie widać, aby ta "wycinka" wpłynęła na jakość wyników. W topach niezły shit stoi. Skoro to robota algorytmu, to chyba na tych frazach nikt nie postawił stronki godnej wysokich pozycji bez XR i innych "wspomagaczy" :)

@morgi dając mi jeden tekst do desynonimizacji pokazałeś że zupełnie nie rozumiesz działania tego algorytmu który opisałem. Co Ci da postać normalna zdesynonimizowana 1 tekstu? Jak znajdę chwilę to wystawię na stronie desynonimizator ale tylko dla języka polskiego.

Każdy automat da się oszukać także i ten do desynonimizacji ale SEO jest leniwe i tak płytko do tej pory synonimizowało że precle i katalogi wychodzą jak na dłoni.

Pozdrawiam.

Nie rozumiem bo go**o raczyles opisac a 'wnioski' ktore wysnules biora sie z powietrza. Podaj konrety albo przestan pitolic.

A jakieś konkrety zamiast hejtem? Jednak nie potrafisz.

Jak na razie nie napisales nic konkretnego i sam zaczales jezdzic po ludziach wiec moze bez hipokryzji...

Moim zdaniem mechanizm filtrowania nie ma nic wspolnego z linkami - a bardziej wiekiem domeny. W tej chwili zakladajac profile/piszac posta/zakladajac subdomene mozna wybic kazda fraze - linkujac to mega smieciami.

Moze jak pogoda bedzie kiepska dam wam jakis przyklad z rynku w Pl.

Ciezko jednoznacznie stwierdzic czy wiek domeny jest tutaj czynnikiem czy bardziej efektem samym w sobie. Malo kto hoduje doemene przez rok zanim ja zacznie spamowac ;)

Ja zauwazylem jeszcze zaleznosc w sposobie nazywania domen. Moze przypadek ale na kilkadziesiat domen praktycznie wszystkie ktore byly nazywane fraza.tld lub fraza+cos.tld polecialy. Natomiast z tych co wygladaly tak: cos+fraza+cos.tld lub cos+fraza.tld nie poleciala prawie zadna. Wszystko spawane tak samo, stawiane na tym samym generatorze, teksty z tej samej mieszarki itd. Nie roznily sie niczym poza nazwa domeny. Tak czy siak mysle, ze na chwile obecna nie ma nad czym sie spuszczac. Na pewno googlersi nie zostawia tego tak jak jest na dluzej i niebawem zobaczymy co sie szykuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności