Skocz do zawartości

Google Update: Frazy Mocno Spamowane

kpt.nemo

Rekomendowane odpowiedzi

Nie były to informacje oficjalne jednak na tyle wiarygodne, że można uznać to za wysoce prawdopodobne.

Co więcej jest to całkiem logiczne.

Dawno nie było dużej fali banów to 1.

2. po każdej fali banów było stawiane x razy więcej spamu który musieli zaindeksować

3. odnowienia domen są droższe niż rejestracja - przynajmniej pl

a teraz pomyśl - płacisz za domeny,które zostały oflagowane, myślisz, że masz zaplecze które Ci pomaga a ono może wręcz Ci szkodzić... i to za Twoje własne pieniądze.

Do tego nie trzeba banować bazy publicznej która się odnawia... wystarczy wykorzystać flagowanie przy tworzeniu profil linków dla domeny... i niewłaściwy profil odpowiednio "wynagrodzić".

A co do tej super hiper głębokiej synonimizacji... mam trochę moderowanych katalogów (płatnych i darmowych) więc widzę co do nich próbujecie pchać (to nie jest do nikogo personalnie żeby obrazy nie było :P) w preclach sprawa wygląda bardzo podobnie.

I nie są potrzebni donosiciele na forum G żeby wyłapać 80-90 % jak to Beerbant ładnie określa "precli-srecli"

A co do mocy obliczeniowych na normalizację i desynonimizację tekstu jako część algo - zastanówcie się. Mają moce obliczeniowe na obsłużenie milionów równoczesnych zapytań w wyszukiwarce, równoczesny streaming video/muzyki w youtubie, bieżącą indeksację nowych stron i ponowne crawlowanie tych co siedzą w indeksie a tak wielkim problemem byłoby wprowadzenie dodatkowego elementu do algo?

oflagowane domeny będzie można zweryfikować czy przenoszą moc. Ok, będzie z tym trochę więcej zabawy ale nie jest to nie do przeskoczenia.
tyle, że one mogą nadal przenosić moc - jeśli jest ich w profilu odpowiednio mało, po przekroczeniu pewnej granicy mogą nie przenosić mocy, a po przekroczeniu kolejnej przenosić nazwijmy to moc "negatywną" powodując obniżenie pozycji.

*powyższe stwierdzenie to oczywiście jawne dywagacje których czytanie a w szczególnoci próba zrozumienia grozi trwałym uszczerbkiem na zdrowiu, kalectwem lub śmiercią

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

• Odpowiedzi 630
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W takim razie mam już dobrych k domen na zaplecze i usługi depozycjonowania.

To jak dostaniesz w tyłek na "pejdejach" masz spadochron - usługi depozycjonowania konkurencji za 9,90 od frazy na allegro... :peace:

Eh teoretycy, jak was się fajnie czyta :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

To jak dostaniesz w tyłek na "pejdejach" masz spadochron

Niewyobrazam sobie by udało im się całkowicie wyeliminowac spam w co ty bezgranicznie wierzysz. Nawet jak trzeba go będzie robić na raty i mniej inwazyjnie, to się będzie tak robić.

To, że znajduje się dziś w takim miejscu, to zasługa samego G. i bzdurnych updejtów, które po jednym pozwoliły stronom wskakiwac wysoko (były zgodne i fajne), a po kolejnym strony były już fee.

Ja jestem przekonany bardziej, że to ty jesteś hipokrytą, ale może jesczze o tym nie wiesz. Przyjdzie czas, że będziesz płakał po nadejściu jednego ze zwierząt.

EOT.

O_o

Niewyobrazam sobie by udało im się całkowicie wyeliminowac spam w co ty bezgranicznie wierzysz.

A to już są tylko Twoje domysły - nie znasz mnie więc skąd wiesz w co wierzę...Gdybyś mógł rozwinąć wątek hipokryzji... pliiizzzz bo mam coś wrażenie, że zostałem zaszufladkowany...

BTW - ten tekst z allegro to był {sarkazm|ironia} - to tak na wszelki wypadek gdybyś tego nie zauważył :P

Te zmiany (rotacje w SERPach) na bardziej "hardcorowe" hasła to są w PL już od dłuższego czasu. np. wibratory mają taką rotację, że głowa mała - wikipedie, durex, artykuły, wibratory pneumatyczne. Wcześniej w top10 były same sklepy. W finansach jest teraz podobnie. Rotacja spamów (walonych XR) jest dość duża, ale za to podstrony banków wypływają.

Jestem ciekaw co będzie w lipcu.

Jeden z lepszych i ciekawszych tematów na PiO (po za tymi hejtami).

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

na bardziej "hardcorowe" hasła to są w PL już od dłuższego czasu. np. wibratory

masz jakiś sensowny budżet na te "hardcorowe frazy" ? bo ciągle o nich piszesz o tych wibratorach. Ile dasz za bycie w TOP bo widzę ciebie TOP 10 interesuje a nie konwersja?? Wiec zaproponuj mi jakaś sensowną kwotę i będziesz tam gdzie Wikipedia.

Akurat na wibratory to jest patent prosty jak kilo drutu i wcale nie trzeba się dużo narobić w SEO a przy czymś zupełnie innym :P

PS

rotacja musi być bo same drgania już kobitkom nie stykają :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

na bardziej "hardcorowe" hasła to są w PL już od dłuższego czasu. np. wibratory

masz jakiś sensowny budżet na te "hardcorowe frazy" ? bo ciągle o nich piszesz o tych wibratorach. Ile dasz za bycie w TOP bo widzę ciebie TOP 10 interesuje a nie konwersja?? Wiec zaproponuj mi jakaś sensowną kwotę i będziesz tam gdzie Wikipedia.

Dzięki za propozycję (takie propozycje to PW, nie rób OT). Jak będę szukał wspólnika do biznesu, to odezwę się do Ciebie jako pierwszego :).

Spokojna głowa, jeszcze się pobawię tą frazą i domeną.

@Beer: masz na myśli 1 wibrator za 1 link? :>

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

@Beer: masz na myśli 1 wibrator za 1 link? :>

W żadnym wypadku, to koncepcja serwisu który ma szansę niejako "sam" się seować :P

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności