Skocz do zawartości

Google Update: Frazy Mocno Spamowane

kpt.nemo

Rekomendowane odpowiedzi

edyta @Analityk, ale weź jeden tekst, poddaj go zwykłej synomizacji i wtedy porównaj obie wersje po wypluciu np z seoleniwca

Nie no jasne, ja rozumiem sposób działania tego softu. Specjalnie wziąłem dwa różne i "niezwiązane" ze sobą teksty, aby przejrzeć się ekstremalnemu przypadkowi.

• Odpowiedzi 630
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hmm nie wiem czy dobry test zrobiłem, ale odpaliłem synoglotę, wszedlem na artelis - skopiowałem połowę pierwszego lepszego arta, wrzuciłem do synogloty - wygenerowałem tekst z synonimami - zrobiłem podgląd i skopiowałem tekst w pierwsze pole, zrobiłem drugi raz podgląd i skopiowałem tekst wynikowy do pola nr 2. Oto wynik:

Podobieństwo tekstu 1 do 2: 15.234173957797%

Podobieństwo tekstu 2 do 1: 21.264367816092%

Dopracuj swój algorytm wykrywania tekstów synonimizowanych, bo chyba coś nie działa :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

...Dopracuj swój algorytm wykrywania tekstĂłw synonimizowanych, bo chyba coś nie działa :)

A może działa, tylko masz na tyle dobre teksty, że będzie trzeba czegoś więcej ;)

Najbardziej ucierpią, jeżeli już coś takiego zostanie wproadzone normalne strony wwww. Zresztą jak ktoś popatrzy na ostatnie zmiany algo (pomijam ręczne pokazówki, czy algo przygotowane na konkretne akcje), to właśnie najbardziej cierpią normalne strony, takie z dopieszczonymi tekstami, firmówki, czy robione linkami, które się ręcznie wybiera. Strony z tekstem z mieszarek będą dobrze się trzymały, bo tu mamy naprawde porządna unikalność. Nie mowię o 1k znaków, z ręcznymi synonimami w jakimś programie i puszczeniu to na 1k czy więcej lokalizacji, ale o takich, gdzie sie porządnie synomizuje.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nic się nie zmieni bo cały czas w algo google przewagę ma ilość nad "jakością", "jakość" próbują łatać ręcznie i za pomocą modyfikacji algorytmu które jak się potem w praniu okazuje mają dużo "skutków ubocznych" powodujących burdel w serpach .

PS

czasami odnoszę wrażenie, że ten burdel to jedyne celowe działanie ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Muszą dać ludziom chwilę, zanim "ich" algorytm poprawi wyniki, hehe.

Ta "chwila" która trwa już kilka lat doprowadziła do tego, że nawet ja mam coraz większe problemy ze znalezieniem interesujących mnie treści za pośrednictwem tej googlomaszynki do trzepania kasy . Co ma powiedzieć zwykły użyszkodnik internetu który nawet nie ma bladego pojęcia o operatorach zapytań ? (pytanie retoryczne)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Witajcie,

zgodnie z tym co pisałem desynonimizator wysawiony na stronie, zapraszam do testów:

https://radek.kubera.... raz drugi.html

@Beer - zgodnie z zasadą że 50% podobieństwo to już prawie pewna synonimizacja - Twój wcześniejszy przykład by co najmniej trafił na stację raejtera.

Pozdrawiam.

Ale chwilunia - soft mial mowic czy cos jest spinowane czy nie a nie rzucac jakimis procencikami przy porownaniu jednego do drugiego? Mial pokazac jak zamienia tekst przespinowany na Twoja magiczna wersje zdesynonimizowana. Porwownanie podobienstwa to ja sobie moge zrobic przy uzyciu TBS czy copyscape. Poza tym google nie dostaje mojego arta bazowego do sprawdzenia...

Radek czy Ty zwyczajnie nie rozumiesz czemu sie czepiam czy po prostu idziesz w zaparte? Bo jesli uwazasz, ze czepiam sie dla samego czepiania, sypie hejtem itd. to dalsza dyskusja zwyczajnie nie ma sensu.

Co do magicznego updatu w algo - widze, ze rozlazi sie na inne branze. Looknijcie sobie np. na 'hotels' w UK / US - to juz nie jest standardowa spamowa fraza, bylo duzo poratali itd. A zaczynaja wyplywac duze brandy ktorych tam wczesniej nie bylo. Jak ktos siedzi w bookingach to powinien juz zaczac obrywac po du**e. Ktos moze potwierdzic co tam sie w longtailu dzieje?

Ale chwilunia - soft mial mowic czy cos jest spinowane czy nie a nie rzucac jakimis procencikami przy porownaniu jednego do drugiego? Mial pokazac jak zamienia tekst przespinowany na Twoja magiczna wersje zdesynonimizowana. Porwownanie podobienstwa to ja sobie moge zrobic przy uzyciu TBS czy copyscape. Poza tym google nie dostaje mojego arta bazowego do sprawdzenia...

Radek czy Ty zwyczajnie nie rozumiesz czemu sie czepiam czy po prostu idziesz w zaparte? Bo jesli uwazasz, ze czepiam sie dla samego czepiania, sypie hejtem itd. to dalsza dyskusja zwyczajnie nie ma sensu.

@Morgi - wcale nie uważam, że hejtujesz, wręcz wniosłeś coś do dyskusji. To co pokazałem, to tylko pokaz, że da się wyłowić teksy zsynonimizowane nawet tak amatorskimi metodami jak moje. Metoda jak metoda - Google ma bez wątpienia inne, dużo lepsze i bardziej zaawansowane i mówię to już od samego początku. To miało tylko zwrócić uwagę na problem.

Nie będę pisać softu do szukania spinów, zostawiam to Google lub Tobie :D (swoją drogą dziękuję za link do dokumentu - bardzo uważnie go przeczytałem - są lepsi niż myślałem ;)).

Pozdrawiam i jeszcze dzięki raz za link - jak masz takich więcej - to wrzucaj.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności