Skocz do zawartości

Google Update: Frazy Mocno Spamowane

kpt.nemo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 630
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z ciekawości sprawdziłem dziś frazę "pożyczka na dowód". Czy tylko mi wyświetla w topach chiński i tajwański preclowy spam? Dwie strony wyników, poza linkami sponsorowanymi ANI JEDNEJ "normalnej" strony ofertowej.

Słuszna uwaga- w najbardziej skrajnej opcji będzie trzeba szukać po prostu nisz a nie skupiać się na trudnych branżach (spam reporty, "czulsze oko chłopaków z SQT ;) )

Z tego co widzę to paydaye są spalone :)- każdy ruch każdy patent jest uwalany w ciągu kilku dni.

ranking ustalony "ręcznie" (możecie się nie zgadzać ofc) na największe firmy wśród których kilka z nich płaci grubą flotę na adwords

czyli ten sam mechanizm powtarzał się już wielokrotnie...

jedna rzecz- szanowny Matt mógłby przestać już mielić te serpy- nie da się normalnie pracować

Z ciekawości sprawdziłem dziś frazę "pożyczka na dowód". Czy tylko mi wyświetla w topach chiński i tajwański preclowy spam? Dwie strony wyników, poza linkami sponsorowanymi ANI JEDNEJ "normalnej" strony ofertowej.

Takie smieci w topie.. sami sie prosita o gniew bogow;)

tylko ze teraz serpy sa z xxxx, ktos chce wziac kredyt to najpierw musi przeczytac 6 newsow z bbc, guardiana, pozniej poczytac wikipedie, az w koncu wpadnie na jakas lewa porownywarke. wiec to nie jest tak ze leca strony adwordsowe, bo w tej chwili nie ma w topie zadnego prawdziwego lendera. czasami wskakuje jeden broker, czasami sie pojawia jeden lender (na obecna minute go nie ma ;) wiec dla przecietnego joe doe ktory chce brac kredyt wyniki sa fatalne

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

no to nie wiem czy mówiłem tutaj -ollejcie kur......trolla!!

niech się SQT pocieszy że wygrało ze spamerami a za parenaście dni będziemy robić to samo i tyle :)

btw- oczywiście się zgadzam -pomysł aby zapchać ruch wpisami z gurdiana bbc i wikipedią jest debilizmem ale cóż google to pies ogrodnika jak nie płacicie nam na adwords to i sami nie zarobicie (ani firmy aff ,ani lenderzy) -także tak jak mówi tutaj nie jeden- kasa misiu kasa :) a nie żadna troska o wyniki wyszukiwania

T.

Nowe domeny bez historii i 301 też ładnie wchodzą, np. na frazy powiązane z hostingiem.

Trzeba tylko zauważyć pewną rzecz ;)

Wchodzą :) Zdziwiłem się mocno bo po po dużej dawce linków nie wbiłem nowej domenki w top100. Dałem pustą domenę i napis strona w budowie. Zapomniałem, że google lubi śmieciowy content, więc wrzuciłem jakieś bzdury z translatora. Następnego dnia już top20 :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

tylko ze teraz serpy sa z xxxx, ktos chce wziac kredyt to najpierw musi przeczytac 6 newsow z bbc, guardiana, pozniej poczytac wikipedie, az w koncu wpadnie na jakas lewa porownywarke. wiec to nie jest tak ze leca strony adwordsowe, bo w tej chwili nie ma w topie zadnego prawdziwego lendera. czasami wskakuje jeden broker, czasami sie pojawia jeden lender (na obecna minute go nie ma ;) wiec dla przecietnego joe doe ktory chce brac kredyt wyniki sa fatalne

Po pierwsze to: są najlepsze wyniki w historii!

Po drugie (tu już poważnie pisze): masz dużo fajnych reklam AdWords, więc przeciętny Joe powinien być usatysfakcjonowany. Tymczasem...w Google powinni być wniebowzięci bo CTR reklam i stawki powinny bardzo podskoczyć. Firmy pożyczkowe muszą zarabiać a ilość leadów na pewno bardzo spadła. Samy plusy dla Google i nie widzę powodów by nie wprowadzać tego dalej, tym bardziej, że tylko nisze i cała akcja odbija się to stosunkowo małym echem poza branżą SEO.

Treningi WattUp.pl

Google chce zniszczyć firmy affilacyjne a tym samym odciąć ludzi od źródeł zarobku. Tak jak wbito nóż w plecy hackerom zamykając lr, tak teraz google chce odciąć źródła dochodów całej mazi ludzi robiących seo w niektórych branżach.Jak tak dalej pójdzie to wszyscy skończą na adworsach a pozycjonerzy rozejdą się na inne nisze.

Google chce zniszczyć firmy affilacyjne a tym samym odciąć ludzi od źródeł zarobku. Tak jak wbito nóż w plecy hackerom zamykając lr, tak teraz google chce odciąć źródła dochodów całej mazi ludzi robiących seo w niektórych branżach.Jak tak dalej pójdzie to wszyscy skończą na adworsach a pozycjonerzy rozejdą się na inne nisze.

Google chce zniszczyć wszystko na czym nie zarabia. Jak tak dalej pójdzie AdWords / skuteczność osiągnie punkt krytyczny i nastąpi kryzys. Właściciele stron przestaną kupować reklamy. Albo ludzie zaczną szukać w Bingu (bo w G. nic nie znajdą a reklam będzie mało) albo nie wiem co będzie. Każdy scenariusz, gdzie G. dalej będzie niszczyć małe firmy odbije się na nich prędzej, czy później. I będę wtedy z radością machał im na pożegnanie :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności