Skocz do zawartości

Google Update: Frazy Mocno Spamowane

kpt.nemo

Rekomendowane odpowiedzi

W adwords jest stosunkowo mało śmieci, jak ktoś już łoży kasę na reklamę to zazwyczaj doszlifowuje stronę (choć niestety nie zawsze). Na niektórych frazach spokojnie może toczyć się wieczna wycinka i random, generując większe kliknięcia w dobre reklamy w morzu śmieci, i zwiększając ilość firm reklamujących się bo ciężko będzie zaistnieć trwale w tym śmieniku organicznym. Aby ludzie zaczęli rezygnować z google musiałoby być tak na każdej frazie. Jeżeli mityczny random w połączeniu z trwałym "karczowaniem" będzie dotyczył 1% wyszukiwanych fraz, to nie odbije im się to na popularności.

• Odpowiedzi 630
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak tak dalej pójdzie AdWords / skuteczność osiągnie punkt krytyczny i nastąpi kryzys.

Już tak jest w tej chwili na Google.co.uk . Reklama AdWords na niektóre tanie towary mija się z celem.

Takie firmy jak Amazon, czy Ebay wywindowały stawki za klikniecie do nieopłacalnych wartości.

Jak się chce być na topie adwords trzeba oddać polowe wartości przedmiotu ( a to tylko klikniecie ). Podnoszenie ceny towaru nic nie daje bo na Ebay ten towar jest o polowe tańszy.

Takie firmy jak Amazon czy Ebay przepłacają stawkę Adwoords na tanie towary, a odbijają sobie na innych droższych towarach.

Best military dog tags in the world.  :peace:

Google chce zniszczyć firmy affilacyjne a tym samym odciąć ludzi od źródeł zarobku

Lekarz stwierdzil u goscia pasożyty i zaaplikował lekarstwo.Gosc wyzdrowiał.

na to pasożyt (jak ktos chce moze byc tasiemiec) powiedział do pasożyta:tak nam było dobrze w tej d.... mieliśmy żarcie,wyciągneli nas-chcą nas zniszczyc....................

Wystarczy tylko obiektywnie spojrzec na tę patologiczną sytuacje.

Płacilem mase kasy na adwords i jeszcze wiecej firmom afiliacyjnym za reklame mojej firmy bo cwaniaki spamerzy nic nie robiąc oblegali top30.Teraz nie musze placic nikomu bo jestem top1.

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic

Przeglądam wyniki wyszukiwania na różne frazy i próbuje się doszukać jakiegoś wspólnego mianownika...we wczesniejszych czasach można było coś spłodzić...np. widac ze ktos stosowal dany rodzaj linkowania mniej lub bardziej spamerski i byl wysoko. Teraz patrze na dosyc konkurencyjna fraze i widze na 2 i 3 pozycji podstrony sklepu do ktorych nie prowadzi ani jeden link... nawet do innych podstron sklepu nie prowadzi link z danym wyszukiwanym anchorem... a na pozycjach otaczajacych sa strony/podstrony do ktorych prowadza linki. Biore inna fraze ... na drugiej pozycji strona gdzie anchor znajduje sie w domenie i strona nie ma żadnych podstron! Do tej strony prowadzi 1 link z mizernej strony. Do pozycji otaczajacych prowadzi duzo wiecej linkow. Zaznacze ze nie sa to wyniki wyszukiwania regionalnego i do podanych stron/podstron nie ma przekierowań. Rozumialbym jeśli do stron prowadziłyby jakiekolwiek linki...i na tej podstawie Wielkie G. sobie dokonuje jakiejś oceny...Na innych wynikach wyszukiwań w topach podstrony dużych serwisów takich jak all.... itp. do ktorych to podstron nie prowadzą żadne linki zewnętrzne...tutaj mógłbym się doszukiwać tego że podstronie Wielkie G. nadaje jakiś duży plus za bycie w domenie z dużym Trustem... ale w poprzednich przykładach tego nie ma... Chyba pierwszy raz od wielu lat uznam że się poddaje. Jedyny sens jaki widze ze G wrzuca jakoś losowo w góre strony/podstrony ktore nie sa wogole pozycjonowane zeby te ktore spadly wykupily Adw... bo przeciez to właśnie one opieraja swoją strategie na Wielkim G. i bez tego żyć nie mogą. Choć widzę inna konkurencyjną frazę w której właściciel opiera pozycjonowanie tylko i wyłącznie o SWLe w postaci 4 typów anchorów i jest top1. I bądź tu mądry.

Pomijając, że pewnie rzeczywiście nie ma linków, bo sam mam takie strony to z ciekawości spytam skąd wiesz czy do jakiejś strony prowadzą jakiekolwiek linki? W jaki sposób możesz o tym wiedzieć nie będąc właścicielem strony? Myślisz że w śmiesznych ahrefsach itp. zobaczysz je?;]

dave84 chcesz powiedzieć od 5 lat nie wiesz jak podglądać linki konkurencji z poziomu GWT (było pisane i mówione na tym forum)?

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Nie rozumiem sensu Twojej wypowiedzi? Chcesz pokazać mi że się nie znam? Forum jest po to aby wspólnie konstruktywnie dochodzić do jakiś wniosków ale widze że polską specyfiką jest czepianie się innej osoby i pokazanie że sam się lepiej znam... zamiast napisanie czegoś konstruktywnego. Skoro sam napisałeś że masz takie strony to znaczy że istnieją, tak? Ja też mam i też nie wiem dlaczego mam kilka stron w topach, więc wiem czy dodawałem linki czy nie i widze z webmasters tools ze tez nic nie pokazuje. Skoncentrujmy się na algorytmie G a nie na wbijaniu szpilek innym forumowiczom...

Robbieriviera to zrobimy test i podasz moje linki z jakiejś domeny? Wliczając oczywiście w tym wszystkie przekierowania, linki rotacyjne czy najnowsze linki ok? I kolejne pytanie, kto mówi tu w ogóle o gwt? Kto normalny tam daje zwykłe tam strony?

Sorki Andrzej jeśli Cię uraziłem tego nie miałem na celu, tylko sporo wypowiedzi na temat stron bez linków ostatnio, ale w większości te strony mają linków tylko przeciętna osoba nawet z branży nie wie jak je zobaczyć i tyle w temacie.

dave84 nie zajmuję się obcymi stronami ;) a to o czym mówisz, przygotowuję we własnym zakresie, ale uświadamiam Cię, że nie ma z tym problemu

Kto normalny tam daje zwykłe tam strony?

Dodasz, jak Ci oflagują je, bo są bez właściciela i zmienią rynek na USA albo niebyt = spam

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

dave84 nie zajmuję się obcymi stronami ;) a to o czym mówisz, przygotowuję we własnym zakresie, ale uświadamiam Cię, że nie ma z tym problemu

Kto normalny tam daje zwykłe tam strony?

Dodasz, jak Ci oflagują je, bo są bez właściciela i zmienią rynek na USA albo niebyt = spam

Poważnie ten bug dalej działa?

Oczywiście, że działa, ale teraz webmaster dostaje informację, że copied content, dlatego warto mieć podłączone strony do GWT; canonical i authorship mogą temu w pewien sposób zapobiec, ale co ja amator będę tłumaczył hejterom GWT :)

Jak mówicie o tym Petrovica czy innych wynalazku to i tak nie zobaczycie wszystkich, więc ma ktoś sugestie jak zobaczyć wszystkie?

Przecież łatwo się można przed tym zabezpieczyć i mogę nawet udowodnić, że wrócę z tą stroną od razu bez dodawania jej do gwt pisząc tylko do odpowiedniej osoby;] Także śmiało, możesz kopiować xD

Jak tak dalej pójdzie AdWords / skuteczność osiągnie punkt krytyczny i nastąpi kryzys.

Już tak jest w tej chwili na Google.co.uk . Reklama AdWords na niektóre tanie towary mija się z celem.

Takie firmy jak Amazon, czy Ebay wywindowały stawki za klikniecie do nieopłacalnych wartości.

Jak się chce być na topie adwords trzeba oddać polowe wartości przedmiotu ( a to tylko klikniecie ). Podnoszenie ceny towaru nic nie daje bo na Ebay ten towar jest o polowe tańszy.

Takie firmy jak Amazon czy Ebay przepłacają stawkę Adwoords na tanie towary, a odbijają sobie na innych droższych towarach.

Z tym Amazonem to wogole jest ciekawa sytuacja. Na moje oko maja jakies porozumienie o wymianie danych. Odpalcie sobie chrome, wyczysccie historie, private browsing itd. Teraz wyszukac cos w google, najlepiej nazwe jakiegos produktu a potem wejdzcie na amazona. Ktos mi wyjasni skad nagle w amazonie widze sugerowane produkty powiazane z fraza uzyta wczesniej w google? (zauwazylem to na niemieckich wynikach w google.de i amazon.de - nie sprawdzalem na innych).

Co do windowania stawek na takie produkty - niestety niewiele mozna tutaj zdzialac. Zaczelo sie od czystki w Adwo przeciwko wszelkim pp pare lat temu. Od tamtej pory jak sie nie ma wlasnego produktu to ciezko z adwo zarobic jako partner.

Google chce zniszczyć firmy affilacyjne a tym samym odciąć ludzi od źródeł zarobku

Lekarz stwierdzil u goscia pasożyty i zaaplikował lekarstwo.Gosc wyzdrowiał.

na to pasożyt (jak ktos chce moze byc tasiemiec) powiedział do pasożyta:tak nam było dobrze w tej d.... mieliśmy żarcie,wyciągneli nas-chcą nas zniszczyc....................

Wystarczy tylko obiektywnie spojrzec na tę patologiczną sytuacje.

Płacilem mase kasy na adwords i jeszcze wiecej firmom afiliacyjnym za reklame mojej firmy bo cwaniaki spamerzy nic nie robiąc oblegali top30.Teraz nie musze placic nikomu bo jestem top1.

Szkoda, ze w serpach jakos tego nie widac ;)

dave84 chcesz powiedzieć od 5 lat nie wiesz jak podglądać linki konkurencji z poziomu GWT (było pisane i mówione na tym forum)?

Mozesz sprecyzowac? Nie musze udawac wszechwiedzacego guru wiec mowie bez bicia, ze bladego nie mam jak to zrobic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności