Skocz do zawartości

Google Update: Frazy Mocno Spamowane

kpt.nemo

Rekomendowane odpowiedzi

edit2: w pl widze kilka ciezszych fraz nic sie nie zmienilo.

Nie wiem jak ciężkie patrzyłeś, ale może odśwież monitoring :D

Bo te co ja obserwuje oberwały tu i tam, nie jakoś mega tragicznie ale np. z 1 na 3 stronę ;)

Pewnie jazda dopiero się zacznie, na razie nie ma co gdybać.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

• Odpowiedzi 630
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

edit2: w pl widze kilka ciezszych fraz nic sie nie zmienilo.

Nie wiem jak ciężkie patrzyłeś, ale może odśwież monitoring :D

Bo te co ja obserwuje oberwały tu i tam, nie jakoś mega tragicznie ale np. z 1 na 3 stronę ;)

Pewnie jazda dopiero się zacznie, na razie nie ma co gdybać.

patrzylem na te co mam, generalnie polska mnie malo interesuje, ale widze ze w usa ciagle szaleje g, bo domenki sprawdzane 2h temu co byly ok, juz nie sa ;)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

patrzylam na te co mam, generalnie polska mnie malo interesuje, ale widze ze w usa ciagle szaleje g, bo domenki sprawdzane 2h temu co byly ok, juz nie sa ;)

True, w skali globalnej Polska i tak jest pikuś, więc zmiany mogą być "pikusiowe" i dodatkowo opóźnione(w sumie standardowo :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

czy ktoś z was zauważył nienaturalne zmiany na rynkach zagranicznych? mam na myśli pojawiające się strony z innych krajów.

..głównie zajmuje się pozycjonowaniem stron związanych z hazardem - tam to dopiero się dzieje. Jeśli chodzi o rynek taki jak Duński czy Fiński w wynikach pokazują się z d@#$ wzięte strony. I tak w Danii w top20 można znaleźć wymieszane strony duńskie ze stronami uk, natomiast w Finlandii powbijały się strony z rynków takich jak Kanada i Niemcy. Bardzo dziwna sprawa - główny mianownik jest taki, że każda z nich posiada małą liczbę BL/RBL .. coś mi się wydaję, że G jak na razie wszystkich grilluje :)

Hahaha a jeszcze wczoraj "przepowiadałem" to, obserwujemy to i testujemy już od 3 miesięcy:

https://www.forum.opt...45#entry1239307

Jeżeli chce ktoś poznać mechanizmy, które spowodowały takie spadki zapraszam na mój wykład do Katowic w ten piątek:

jak Google wykrywa zaplecze pozycjonerów oraz jak chronić siebie i swoich klientów

Zapraszam serdecznie.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Radek siedzisz w którejś z tych branż??

czy ktoś z was zauważył nienaturalne zmiany na rynkach zagranicznych?

cały czas o tym mówimy że tak zauważyliśmy i każdy zauważył przecież TOPy puste lub jakieś hacki już wypłynęli, wiki i arty w tłustych portkach, ale każdy jest przygotowany na takie coś moralnie, mentalnie i finansowo. Na razie można mówić o nie osiągniętych przychodach nu i domeny pod testy już lecą i tyle.

Branża nie ma znaczenia (no dziś dostały tylko niektóre - do czasu), ważne są mechanizmy. Nie śledziłem wszystkich branż, które dostały. Wiem, że te mechanizmy zostały wdrożone w stosunku do branż najbardziej zaspamowanych, zostaną potem przekalkowane na całość. Zwyczajnie w tych branżach można pozwolić sobie na spory margines błędu i doszlifować mechanizm. Google zrobiło sobie poligonik na najbardziej zaspamowanych branżach. Gdy po 2-3 poprawce okaże się, że wyniki są jako - tako odspamione, pójdzie po całości.

Przymiarki do tego updatu były już wcześniej.

Tyle w temacie, reszta w Katowicach.

DODANE:

Aha, strony z Rummera to też rodzaj zaplecza, tyle że nie Twojego

logosc.png

Branża nie ma znaczenia

to możesz opowiadać tym co opowiadałeś o robieniu TOPow publikerem, Radek to jest inny świat, i tak tobie powiem bardzie honorowy jak ten co robi topy publikerem :D

Ogólnie wszytko co miało być powiedziane powiedziano, teraz każdy szuka dziury i ja znajdzie bedzie w niej siedział cicho do czasu jak reszta tez na to wpadnie :D Temat traci aktualność

MaxPan swoją odpowiedź na Twoje wcześniejsze, podobne szyderstwa o Pingwinie masz tu:

https://radek.kubera.org/SEO/Wyci%C4%85ganie+witryny+z+Pingwina+przez+linkowanie.html

Nie chce mi się z tobą wchodzić znów w jałowe dyskusje.

logosc.png

Idac tym tropem wycinamy praktycznie każda metode linkowani od SR (sponsored reviews) po platne linki , fora , guestbooki etc..

Nie do konca Radek jest tak jak mowisz, hacki ekipy z Moskwy wciaz daja rade(plugin joomla) i to w kilku branzach mimo, ze cały czas uzywaja tego samego zestawu domen.

Dwa : mamy juz pierwsze sukcesy za soba (jedna z trudniejszych fraz na swiecie jest w top 10 w 24h) - uzywalismy do linkowania tych samych metod/baz co przed update.

trzy : w topowych branzach ( mowa o zarobkach) praktycznie nikt nie stosuje zaplecz - kto bylby w stanie postawic sobie 1 czy 5 tys dobrych jakosciowo domen - biorac pod uwage, ze koszt 1 domeny z linkowaniem to min $500 - to mamy 0.5 mln $ dla topowych fraz - bez zadnej gwarancji osiagniecia sukcesu.

@radek - jak masz

nieprzeciętnie doświadczenie w optymalizowaniu stron. Jego ulubiona platforma to Joomla

to sobie firmówkę popraw, bo wygląda jak z lat 80-tych. Optymalizacja także Ci się kłania - człowieku tak się tabeli nie robi :)

Radek, Tak, tak o OmniADD i robieniu topów na tłuste frazy publikerem, pamiętam, racja niema co dalej o tym dyskutować. Opowiedz coś innego... a ja to w nocy poczytam bo tzreba coś robić a nie dyskutować nawet z tak zacnym szkoleniowcem :D Powodzenie życzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności