Skocz do zawartości

Duplicate content

thunder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie odnośnie duplicate content. Czy spotkaliście się z taką karą ze strony google, że kiedy wykryje dwie podobne witryny, to nie wyrzuca czy nie filtruje ich z pnia, tylko codziennie, powoli, pozycje sukcesywnie spadają, aż praktycznie z pierwszej 10 wypadają poza 100?

Witam, mam pytanie odnośnie duplicate content. Czy spotkaliście się z taką karą ze strony google, że kiedy wykryje dwie podobne witryny, to nie wyrzuca czy nie filtruje ich z pnia, tylko codziennie, powoli, pozycje sukcesywnie spadają, aż praktycznie z pierwszej 10 wypadają poza 100?

Jeżeli obydwie spadaja sukcesywnie to moim zdaniem problem nie jest związany z DC bo w takim przypadku wypadała by jedna z nich, problem leży raczej w linkowaniu i spadku jego wartości.

Dc tyczy się jednego adresu i duplikatow treści w nim a nie różnych adresów

Wszystko zależy od % duplikacji , jeżeli przekracza około 70% indeksowalnego tekstu w zależności od paru parametrów (wiek,linkowanie) jedna domena spada w wynikach.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

I tu Panowie się nie zgodzę z waszymi zadaniami, porównywarki i sklepy internetowe czy też programy partnerskie księgarni mają tą samą treść, nie mniej niedawno zacząłem test na Dc i nie omieszkam wam przedstawić końcowe wyniki, na razie obstawiam przy swoim ;-)

Marketing internetowy dla firm

I tu Panowie się nie zgodzę z waszymi zadaniami,

Z zadaniami nie musisz ze zdaniem się zgodzisz jeżeli zrobisz test % duplikacji całej indeksowalnej zawartości. Ci którzy piszą, że nie ma wpływu duplikacji po prostu nie rozumieją pojęcia słowa duplikacja. Przykładowo taki sam opis danego produktu w wielu sklepach które mają różne silniki i różnie są skonfigurowane nie jest duplikacją a w zależności od % stosunku do pozostałego "otaczającego tekstu" może nawet być cytatem ...

Drugi przykład - umieść dwa 500 znakowe identyczne artykuły - jeden w joomli drugi w worpresie i sprawdź % duplikacji dla całej zawartości obu stron.

Różnice w zdaniach powstają po prostu z niezrozumienia pojęcia duplikacja

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

I dlatego właśnie można mieć katalog stron z około 12k wpisami, gdzie nigdy nie sprawdzało sie czy jest opis wpisu powielany, mieć pond 70k stron tego katalogu w indeksie. A zapewne są jeszcze bardziej zasobne katalogi, gdzie unikalność strony organizuje sie wzupełnie inny sposób niż "wymagany unikalny oppis" ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

No ja dodam od siebie, że mam od kilku miesięcy pod opieką dwa sklepy które mają dokładnie te same teksty i grafikę. Róznią się tylko walutą i kolejnościa produktów w menu, od miesięcy pną się łeb w łeb w góre, często zajmując sąsiednie pozycje.

A czy jest to DC gdy na jednej podstronie z tytułem "Kredyty - Jaworzno" mamy to samo co na podstronie "kredyty - Grudziądz" poza zmianą nazwy miasta w treści (nazwa użyta np. 3 razy) i tak samo na paruset podstronach. Oczywiście mowa o tej samej domenie. Albowiem póki co nieźle sobie w serpach radzą takie podstrony na zapytania regionalne.

MULTIKONTO

Druga strona medalu - parę razy miałem sytuację że jakaś podstrona spadła zauważalnie w wynikach (z 2-3 na 14-20), gdzie po którkiej analizie znalazłem skopiowane opisy na innych stronach. Reedycja treści pomogła i strony powracały na poprzednie pozycje.

hehehe dobre, dobre... właśnie odkryłeś sposób jak wyczyścić top10 z konkurencji, skopiuj im jeden artykuł i po sprawie

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Mam u siebie 3 sklepy, 1 od 4 lat, 2 i 3 od okolo roku, ten sam silnik, grafika, te same produkty i bez dodatkowych podstron z kiepska optymalizacja ... i nie mam z nimi problemow, ladnie okupuja swoje miejsca :)

Pozdrowienia z Karpacza :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności