Skocz do zawartości

Pytanie o duplikat

dargre`

Rekomendowane odpowiedzi

Dajmy na to, że jest kilkadziesiąt podstron, z unikalnym tytułem i opisem dotyczących poszczególnych muzycznych utworów danego autora.

Czy jeśli dołączę gdzieś z boku na kżdej z takiej stron krótką (tą samą) notkę biograficzną o autorze (maks. 400 znaków). Czy to będzie to duplikat?

Zależy mi na takiej notce. Więc jeśli miałby to być duplikat, to może wygenerować ją funkcją javascript a nie bezpośrednio w html? W źródle strony nie będzie wtedy tekstu, za to w outpucie już tak. A może dac iframe?

Sorry, nie odpowiadam na PMy

na moje to przesada tak kombinować, każda strona ma jakieś elementy statyczne i to może być jeden z nich

btw. zobacz czy nie dobierzesz jakiegoś mikroformatu do takiego elementu

Czy jeśli dołączę gdzieś z boku na kżdej z takiej stron krótką (tą samą) notkę biograficzną o autorze (maks. 400 znaków). Czy to będzie to duplikat?

Z własnego podwórka. Mamy stronę, w obrębie której kilkanaście razy powtarzają się dwa bloki tekstu, łącznie ok. 1400 znaków. Co więcej ten sam fragment powtarza się na innych stronach. Łącznie zaindeksowanych stron z tymi fragmentami jest ok. pół miliona. Jak dotąd nie zauważyłem, żadnych negatywnych konsekwencji. Wszystkie strony w indeksie, stabilne i wysokie pozycje od kilku lat, żadnych powiadomień.

Pozdrawiam,

M.

Z własnego podwórka. Mamy stronę, w obrębie której kilkanaście razy powtarzają się dwa bloki tekstu, łącznie ok. 1400 znaków. Co więcej ten sam fragment powtarza się na innych stronach. Łącznie zaindeksowanych stron z tymi fragmentami jest ok. pół miliona. Jak dotąd nie zauważyłem, żadnych negatywnych konsekwencji. Wszystkie strony w indeksie, stabilne i wysokie pozycje od kilku lat, żadnych powiadomień.

Pozdrawiam,

M.

No to mnie uspokoiłeś. Te moje 400 znaków to skrócona wersja płenej biografii wziętej z innej pojedynczej podstrony dedykowanej autorowi. Ale ten mikro format to też interesująca rzecz, zastosuję bo pasuje jak ulał.

Edit.

No i juz zrobione. Teraz mam "vcard" dla każdego autora.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Tak jak wałkował Beerbant już setki razy, ponad 70% całości podstrony musi być zduplikowana by mowa była o DC. (Kod + treść) - jeśli wrzucisz notkę 200 znakową, a całego unikalnego tekstu masz 800 znaków to nic złego Ci się nie stanie.

SEO in Bielsko-Biała 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności