Skocz do zawartości

Wartościowe katalogi orac precle

Hagen

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie tysiąc najlepszych dawno ukończone :) tylko że nie mam żadnego podziału ani ze względu na skrypty na których te katalogi zostały postawione ani do jakich grup należą. Po prostu tysiak katalogów od pr 6 do 2 a sto najważniejszych to jak już było pisane jest na cezzy i jak nie szkoda kasy to można też tam od razu kupić dodanie do tych stu katalogów.

zakładałem multikonta

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak wcześniej PR był gorszym wyznacznikiem to teraz staje się lepszy ;)

Tak wystarczy spojrzeć grupy multi jak wymiotło PRanki. Inna kwestia to wziąć do analizy dawno dodawane strony do np WP-katów(multikody) i zobaczyć jakie osiągnęły pozycje ;)

katalogi

cezzy.pl

Zgred to że Twoje katalogi są na jego liście to jeszcze nie znaczy że ta lista jest wartościowa. Oprócz może 20 katalogów którzy zresztą wszyscy wymieniają są tam twory jedej i tej samej osoby z przechwytywanych domen które już są zafiltrowane i w dodatku na standardowym szablonie Seokatalogu typu ochotacampus.pl.

@jachu

Robiłem porównania i testy i w przypadku np. mojej grupy nic się nie zmieniło. Dla mnie to właśnie dowód, że Pr nie ma znaczenia.

To jaki to skrypt również nie ma znaczenia, kwestia odpowiednich ustawień katalogów, podlinkowania, ograniczenia linków wychodzących i przyzwoitego Trust Ranku.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

Zgred to że Twoje katalogi są na jego liście to jeszcze nie znaczy że ta lista jest wartościowa.

Oczywisćie masz moje pełne poparcie w tej kwestii.. znajdź mi lepszą :P

Ja mam te listę skróconą do ok 20-22 sztuk :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Od 1 do 4 może nie ma i tu faktycznie należy patrzyć na inne wskaźniki, ale jeśli ma 6 to już jakieś znaczenie ma, tym bardziej w PL, gdzie dziś powyżej 7 praktycznie nie ma szans się dostać, więc jeśli masz katalog PR 6 to uważasz że PR nie ma znaczenia? Myślę że ma, oczywiście nie mówię tu o przechwyconych domenach których ostatni sporo. Lista cezzy.pl i VIP katalogiseo.info to podstawa do stworzenia dobrej listy katalogów wartych uwagi.

a patrząc na to co się dzieje z pr szczególnie katalogów i jak są "zerowane", wszystkie które posiadają jakiś pewno za darmo go nie mają, takie moje spostrzeżenie.

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

W kilku moich przypadkach PR został wyzerowany za tworzenie nienaturalnych linków do innych stron, które manipulowały pozycjami w indeksie, czyli taka przyjemność może spotkać praktycznie każdy katalog...

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet

Na moje oko i trochę rozeznania, bo ciekawość mnie zjadała, dlaczego te zera wpadały, to właśnie multikody, po pierwsze nastawienie na zarobek, co prawda niski, a co za tym idzie słabsza jakość, bo jak wiadomo, ludzie chcą wszystko najlepiej za darmo (lub za 3pln dodam się do stu katalogów-śmietników na jednym ip i serwerze i pr0 i bez wartości, co masakrycznie psuje rynek i istnienie zwykłych katalogów, nie wspominając o porządnych), a po drugie, powoduje to obniżenie jakości katalogów, (np. wszędzie te same, nie unikalne opisy). Po trzecie dalej gadajcie głupoty, jakie to złe są katalogi i że nic nie dają, strzelajcie sobie w kolano, albo w głowę od razu, to zostaną tylko najlepsi, bo cytuję: Katalogi były, są i będą, tak jak google jest jednym wielkim katalogiem, pozdro!

Moderowany katalog stron - top-strony.com.pl działający nieprzerwanie od 2010 roku. Zapraszamy!

Jakość katalogów nie zależy już od PR, są inne ważniejsze kryteria.

Jakie?

Pisałem już, ale chętnie powtórzę:

- ilość linków wychodzących z katalogów i skąd one wychodzą

- odpowiednie podlinkowanie katalogów a co za tym idzie:

- przyzwoity Trust Rank / Domain Authority - może być nawet PR 6, ale jak TR jest bardzo niski to link nie wiele znaczy (to przy okazji to odp. dla logremonte), w drugą stronę to już działa.

- unikanie duplikowania treści

To tylko część rzeczy i piszę o nich zdawkowo, jest tego więcej, ale z oczywistych względów nie będę się rozpisywał. Bardzo dużo również zależy od sposobu dodania wpisu: jak ktoś powtarza we wpisie te same urle z różnymi anchorami, albo nie dywersyfikuje anchorów, to nic mu nie pomoże. A takich jest ciągle dużo.

Pozycjonowanie i optymalizacja stron i sklepów internetowych -> grafpa.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności