Skocz do zawartości

Artykuł tematyczny a fraza

Olenka1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy jest sens pisania artykułów tematycznych. Czytałam gdzieś, że Google potrafi rozpoznać czy dany tekst jest związany tematycznie ze słowem pozycjonowanym. Tylko czy aby na pewno.

Ostatnio pozycjonowałam swoją stronę na pewną frazę. napisałam trochę artykułów do precli i katalogów, które kompletnie nie były związane tematycznie z pozycjonowaną frazą. Po jakimiś czasie wskoczyła do TOP 10 i nadal się utrzymuje. Zrobiłam to z kolejną frazą i był taki sam efekt. Wszystkie teksty były unikalne.

Zastanawiam się teraz nad tym, bo z tego wynika, że mogę napisać cokolwiek aby poprawić pozycje pozycjonowanej frazy.

które kompletnie nie były związane tematycznie z pozycjonowaną frazą. Po jakimiś czasie wskoczyła do TOP 10 i nadal się utrzymuje. Zrobiłam to z kolejną frazą i był taki sam efekt

bo z tego wynika, że mogę napisać cokolwiek

No i czego jeszcze oczekujesz?

Oklasków?

Proszę :brawa:

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Po jakimiś czasie wskoczyła do TOP 10 i nadal się utrzymuje.

No to znaczy że katalogi i precle działają... Masakra :D

A wszędzie tu piszą że nie :D

Ja to czuje jakaś podpucha jest, przyznaj sie jakie masz grupy :lol:

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

No to znaczy że katalogi i precle działają...

:nonono:

Nie działają! Najlepszi wiedzą lepiej!

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Po jakimiś czasie wskoczyła do TOP 10 i nadal się utrzymuje.

No to znaczy że katalogi i precle działają... Masakra :D

A wszędzie tu piszą że nie :D

Ja to czuje jakaś podpucha jest, przyznaj sie jakie masz grupy :lol:

nie mam żadnych grup precli i katalogów. Na bieżąco szukam i dodaje tam gdzie mogę.

Na bieżąco szukam i dodaje tam gdzie mogę.

To się nazywa fachowo harvestowanie i spamowanie publicznej bazy (podobno też nie działa :diabelek: )

które kompletnie nie były związane tematycznie z pozycjonowaną frazą. Po jakimiś czasie wskoczyła do TOP 10 i nadal się utrzymuje. Zrobiłam to z kolejną frazą i był taki sam efekt

bo z tego wynika, że mogę napisać cokolwiek

No i czego jeszcze oczekujesz?

Oklasków?

Proszę :brawa:

Nie, nie oczekuje oklasków ani głupich komentarzy :) Tylko opinii na zadane przeze mnie pytanie.

opinii na zadane przeze mnie pytanie.

Nie widzę tam pytania. Sama je zadałaś i sama odpowiedziałaś sobie na nie w kolejnym zdaniu.

Witam,

Czy jest sens pisania artykułów tematycznych.

Dla mnie jest sens...po prostu łatwiej mi pisać na temat, którego dotyczy katalogowana strona. To mi się wydaje bardziej naturalne ale czy ma to wpływ na pozycjonowanie to nie wiem...

Zresztą skoro w katalogu stron umieszczasz stronę wynajem-samochodów.pl to ciężko żeby opis tejże strony w katalogu dotyczył wakacji w Tunezji...

W przypadku opisu nie na temat taki wpis powinien być wywalony.

Teoria a praktyka to jednak dwie różne kwestie...

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Nie, nie oczekuje oklasków ani głupich komentarzy :) Tylko opinii na zadane przeze mnie pytanie.

Zgadzam się że pytania ze świeczką szukać. Poza tym sam stwierdziłeś, że efekt osiągnąłeś, więc trochę nie kumam o co biega. Chcesz, żeby zwolennicy potwierdzili, że "tak, to działa", a sceptycy potwierdzili, "że miałeś fuksa". W mojej opinii nie ma w tym temacie żadnej reguły. Raz się zdarzy, że osiągniesz efekt i wypozycjonujesz się jak trzeba. Ale miałem też przypadki, że (albo robiłem to źle) wypadałem gdzieś daleko daleko.

Google coraz bardziej doskonali swój algorytm i coraz lepiej rozpoznaje i banuje strony zapleczowe. Po jakimś czasie może się okazać, że nasze linki doprowadzą do nałożenia filtra na pozycjonowane strony. Dlatego skłaniam się w kierunku tekstów tematycznych jeśli zależy nam na długotrwałych efektach.

Dwa razy powtórzone podoba się ...
Polecam: angielski Szczecin, tlumaczenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności