Skocz do zawartości

Dodawanie podobnych produktów w sklepie - jak to ugryźć?

robert1

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się jak najlepiej dodać produkt do sklepu. Przykładowo mam do wprowadzenia pojemnik w dwóch rozmiarach i każdy z nich w 3 kolorach. Teraz pojawia się pytanie jak rozsądnie je dodać:

1. Jako 6 różnych produktów, każdy z unikalnym opisem i zdjęciem.

2. Jako 2 różne produkty ze względu na rozmiar (kolor będzie można wybrać na karcie produktu), oba z unikalnym opisem i zdjęciami.

3. Jako 1 produkt (kolor i rozmiar będzie można wybrać na karcie produktu) + unikalny opis i sześć zdjęć.

Ciekawi mnie jakbyście podeszli do tego problemu i na którą opcję padłby Wasz wybór?

Wybór wydaje się być oczywisty.

1. UX - użytkownik się pogubi.

2. Tak długiego ogona jak "czerwone pudełko o rozmiarze 30x40" nie będziesz miał.

3. W tekście możesz zawrzeć opis z konfiguracją z pkt 2.

4. Są inne sposoby na pompowanie sit'u.

Pozdrawiam.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

opcja 1 - najlepsza pod seło

opcja 2 - zły pomysł

opcja 3 - najlepsza oceniając pod kątem "sprzedażowym" (tą stosuję z powodzeniem od lat)

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. Ale mam też sklepy z opcją 1 (traktowane jako zaplecze)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności