Skocz do zawartości

Słownik Małego Pozycjonera

MMP

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Większość rzeczy ze słownika można sobie łatwo wygooglać, ale chyba taka jest jego idea, żeby wszystko było w jednym miejscu.

A ja do wcześniejszych i niewyjaśnionych jeszcze w słowniku:

Presell pages/precle/percele

dmoz,

prosiłbym o dodanie:

SWL

choć albo już się dowiedziałem co to i jakie ma znaczenie (pierwsze dwa), albo wydaje mi się, ze wiem (ostatnie), to wolałbym jakby jakiś fachowiec (fachowczyni?) to wyjasnili.

Z góry dziękuję.

Edytowane przez CarlosV

wszystko to samo, oprócz ostatniego - bo to jakas literówka :D Są to strony, stworzone abyś mógł do nich dodać swój artykuł dodając linki do swoich stron w treści. Zysk dla twórcy - strona zaplecza z dobrym contentem, zysk dla redaktora - linki.

Precle powinny być linkowane przez twórce, oraz po wrzuceniu artykułu powinieneś go podlinkować.

Pamiętaj czytać regulamin precla :D

SWL - system wymiany linków

logo-stat4seo-blue-small.png

• 2 tygodnie później...
wszystko to samo, oprócz ostatniego - bo to jakas literówka :P Są to strony, stworzone abyś mógł do nich dodać swój artykuł dodając linki do swoich stron w treści. Zysk dla twórcy - strona zaplecza z dobrym contentem, zysk dla redaktora - linki.

Precle powinny być linkowane przez twórce, oraz po wrzuceniu artykułu powinieneś go podlinkować.

Pamiętaj czytać regulamin precla :)

SWL - system wymiany linków

Dobra precel linkuje twórca tzn dodaje go do innych precli lub katalogów Tak ?

Ja napisałem artykuł zgodnie z regulaminem, jak go mam teraz podlinkować ? Też mam go dodać do np. katalogów ? Sorka za pewnie banalne pytanie ale tu wiem, że je mogę zadać

Każdy się kiedyś musi nauczyc :)

jeśli w regulaminie precla nie napisali, że wpis trzeba podlinkować, to nie musisz tego robić- ale jest to dobrym pomysłem, bo googlebot może w ten sposób szybciej zaindeksować Twój wpis :) no i linkując wpis, podnosisz siłę całego precla :P

Każdy się kiedyś musi nauczyc :)

jeśli w regulaminie precla nie napisali, że wpis trzeba podlinkować, to nie musisz tego robić- ale jest to dobrym pomysłem, bo googlebot może w ten sposób szybciej zaindeksować Twój wpis :P no i linkując wpis, podnosisz siłę całego precla :)

dzieki mrbox

"Ciągle się jeszcze uczę." mawiał Michał Anioł około 80-tki

Czyli ja powinienem podlinkować mój wpis czyli adres URL z moim wpisem do np. katalogów i innych precli tak ?

Ile linków mam dodać około ? 100, 500? i jak np. dodaje 3 różne arty po np 1200 słów do jednego precla to ja powinienem dodac np. ok 3x100 = 300 linków by je podlinkowac te 3 arty? Tak?

Dzięki za wyrozumiałość ...

Czyli ja powinienem podlinkować mój wpis czyli adres URL z moim wpisem do np. katalogów i innych precli tak ?

Dokładnie tak :P

Ilość linków nie jest niczym na sztywno ustalona- zazwyczaj swoje wpisy w preclach mało kto linkuje, więc nawet jak dasz po 3 linki do każdego wpisu to będzie dobrze :) jednak jeśli chodzi o szybkość indeksacji to nie potrafię Ci powiedzieć ile linków trzeba, żeby Google złapało Twój wpis w miarę szybko(powiedzmy, że w tydzień)- ale tu nie ma co szaleć i sam osobiście w więcej niż 15 linków do wpisu bym się nie bawił :)

Mam prośbę jako że jestem kompletnie zielony i dopiero zacząłem przygodę z pozycjonowaniem stron i nie bardzo wiem jak rozwiązać problem zaplecza.A mianowicie wyczytałem że tą stronę można potraktować jak zaplecze(staram się sprawdzić jak to działa i w jaki sposó:).Zamówiłem opcję zwiększenia PR na stronie web-tools.pl i tu pojawia się problem jako że nie ma tam bardziej dokładnych opisów jak co robić nie za bardzo wiem jak dodać link do tej strony.Wchodzę w zakładkę "dodaj link" gdzie "adres docelowy" jest adresem mojej strony czy tej strony.Przyjmując że jest to adres mojej strony po kliknięciu na "dodaj" pojawia się "Projekt podstawowy"gdzie jest podany adres mojej strony(w zakładce url).Następnie w zakładce "grupa" jest list stron www.("Pokaż listę stron, na których wyświetlany jest link")i po kliknięciu na niego pojawia sie opcja "edycja stron" gdzie po kliknięciu na nią przechodzimy do zakładki "edycja linku" w ramce wyświetla mi się to :

Wybierz strony, na których ma wyświetlać się link. Poprzednie ustawienia zostaną wyzerowane, a link będzie publikowany wyłącznie na stronach podanych poniżej
tylko gdzie mam je umieścić jak nic poniżej nie ma.Nie widnieje żadne miejsce do wpisania url dodatkowo jest ikona "twoje linki" gdzie po kliknięciu na nią wracamy do ekranu dodawania linków.Może ktoś się bawił na tej stronie i spotkał się z tym czymś będę strasznie wdzięczny za udzielenie mi jakiejkolwiek pomocy.I mam nadzieję że nie dostanę odpowiedzi typu "poszukaj w gogle :-)" A może ktoś jest w stanie udzielić krótkiej poglądowej lekcji na temat dodawania linków do stron???? :)

P.S Czy wcześniej trzeba zainstalować skrypt publikujący likni????

Edytowane przez SithMan76

• 1 miesiąc temu...