Skocz do zawartości

Transfer maili do bazy danych

skorpionek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Tworzę stronę firmową dla ojca i mam ciekawą idee ale bez pomysłu jak to zrobić. Zrobiłem panel zarządzania całą stroną na subdomenie panel.domena.pl i wszystko działa fajnie, pliki można wgrywać, dane z formularza kontaktowego spływają, jest taki mikro CMS (tylko do zmian w treści bez ingerencji w kod) i jeszcze parę bajerów ale chciałbym ściągać też maile ze skrzynki kontakt@domena.pl do bazy danych używanej przez ten panel aby maile wyświetlały się tak jak wiadomości z formularza kontaktowego (wiem, że trochę dziwne, że maile z formularza nie przychodzą na skrzynkę ale ojciec chciał tak - nie mi to oceniać) i nie mam pojęcia jak to zrobić...robiliście coś takiego kiedyś? Działać to ma trochę na zasadzie Outlooka tylko, że ma zasysać maile do bazy mySQL, a nie na dysk.

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Nadmienię tylko, że jest to mój pierwszy tak rozbudowany projekt w życiu.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności