Skocz do zawartości

System komentarzy

ayala

Rekomendowane odpowiedzi

Optymalnie byłoby napisać prosty system komentarzy (na plikach tekstowych - bez bazy) i podłączyć pod wybrane podstrony. Z gotowcami będzie ciężko, a po polsku to już całkiem odpada.

Recenzje książek rozwojowych i motywacyjnych - złote książki

Wszystko co powinieneś wiedzieć o fotowoltaice - fotowoltaika Żory

Zdrowie, odchudzanie i uroda - zdrowie na zawołanie

Optymalnie byłoby napisać prosty system komentarzy (na plikach tekstowych - bez bazy) i
Chyba żartujesz :rotfl:

System komentarzy to nic trudnego zwłaszcza jak by miały być jednopoziomowe, bo z wielopoziomowymi czyli komentarz do komentarza sprawa się komplikuje. Komentarze można wstawić / obsługiwać nawet ze zdalnego serwera w oparciu o iframe lub javascript.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Optymalnie byłoby napisać prosty system komentarzy (na plikach tekstowych - bez bazy) i podłączyć pod wybrane podstrony. Z gotowcami będzie ciężko, a po polsku to już całkiem odpada.

Miałem na plikach tekstowych to do każdej podstrony gdzie miałem komentarze musiałem dorabiać dwa osobne pliki no i komentarze szły bez akceptacji a na dłuższą metę to odpada wiem że cms ratuje ale może bez tego da się to zrobić

Multikonto TRENSa

malydzo... ale wyobraź sobie, że masz kilka tysięcy podstron, to oznacza dodatkowo 2 razy więcej plików - po co tak obciążać IO serwera, skoro baza danych nie dość, że wszystko będzie trzymać w max kilku plikach to zadba jeszcze o różne rzeczy związane z synchronizacją.

Pomyślałeś np. co się dzieje z plikiem kiedy dwie osoby dokładnie w tym samym momencie dodają komentarz?

Uwierz mi, że napisanie systemu działającego w oparciu o bazę danych jest prostsze i bezpieczniejsze niż zabawa z plikami.

Co z tego, że nie jest w "CMS" ? Widać, że jest to serwis oparty o PHP, więc z pewnością ma wspólne elementy kodu stron w które to możesz wstawić wstawkę - kod od komentarzy.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Właśnie o to mi chodzi. Z jakimś nawet ubogim panelem aby można było publikować albo usuwać komentarze, może też byc jakies proste zabezpieczenie przed spamem

Jest jakieś demo? Ile to może kosztować?

Ta "wstawka" do każdej podstrony by była inna czy taka sama? a w bazie na podstawie adresu danej podstrony generowane by było "coś" co by przydzielało dane komentarze do konkretnych podstron?

Multikonto TRENSa

Ile to może kosztować?
Zanudzaj pytaniami tutaj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności