Skocz do zawartości

Wyszukiwarka G dodaje nazwę firmy w "Title"

przemasok

Rekomendowane odpowiedzi

Wie ktoś może, dlaczego wyszukiwarka G dodaje mi nazwę firmy w title? Nazwę firmy mam przeniesioną na koniec zdania:

"produkt dla ciebie - nazwa firmy"

a wyświetla się na początku:

"nazwa firmy - produkt dla ciebie"

Jak w ogóle nie używam nazwy firmy w title to i tak widnieje po tekście właściwym:

"produkt dla ciebie - nazwa firm"

Dlaczego tak się dzieje? Jak to zmienić, żeby nie wyświetlało nazwy firmy?

Wytwórnia pieczątki Toruń wysoka jakość, przystępne ceny.

Ta wspaniała wyszukiwarka sama potrafi dobierać sobie title. Wedle upodobania.

Widocznie uznali, że ich title jest lepsze od Twojego.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Furio Ty rzeczywiście musisz korzystać z innej wyszukiwarki, bo nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, że u Ciebie wyświetla się tak samo, najpierw masz nazwę firmy potem ":" dwukropek i dalej leci tekst właściwy. Nie wiem może Ci to nie przeszkadza, ale mi tak.

Zna ktoś sposób, co zrobić, żeby w G wyświetlało się to samo co mamy wpisane w title?

Jak Google tak sobie ustawiło- to tak będzie - z Google kłócić się nie wolno! czasami powiem Ci że mam title z 5 słów, na niektórych frazach widnieje tylko title z jedną frazą, która akurat sprawdzam (mimo że powinno wyświetlać pełny) - jakoś żyję...

Furio Ty rzeczywiście musisz korzystać z innej wyszukiwarki, bo nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, że u Ciebie wyświetla się tak samo, najpierw masz nazwę firmy potem ":" dwukropek i dalej leci tekst właściwy. Nie wiem może Ci to nie przeszkadza, ale mi tak.

Zna ktoś sposób, co zrobić, żeby w G wyświetlało się to samo co mamy wpisane w title?

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/85558-%26lt%3Bmeta-namerobots-contentindexfollownoodpnoydir-%26gt%3B/

<meta name="robots" content="index,follow,noodp,noydir" />

SEO in Bielsko-Biała 

Damina- nie zawsze pomoże :)

Ale powiem tylko, że firmom dużym i małym bardzo się pododba taki title :) Mnie też :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

No tak, a czy to nie wpływa na pozycję?

Każdy wie, że fraza na którą chcemy być wysoko znajdująca się najbliżej od lewej w title ma znaczenie, a tu automatycznie wskakuję mi przed frazę na którą strona/podstrona ma być pozycjonowana nazwa firmy, czy to nie ma wpływu na pozycję?

Jeśli tego nie masz w kodzie to jak Ci wpłynie :P

Gugiel sam sobie dobiera title jakie mu pasuje w zależności od zastososwanego zapytania ... relax !

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Myślałem, że to ode mnie powinno zależeć jakim tekstem zachęcę użytkownika do kliknięcia, od tego przecież zależy CTR. No ale dobra, jakoś to przeżyję.

Myślałem, że to ode mnie powinno zależeć

Od Ciebie zależy u Ciebie, a w Google zależy od Google.

Ich podwórko więc robią co chcą - najwyżej wyślij im fakturę za wykorzystanie Twoich materiałów jeśli nie poprosili Cie o zgodę na wykorzystanie treści...

Każdy wie, że fraza na którą chcemy być wysoko znajdująca się najbliżej od lewej w title ma znaczenie

...

Jakieś źródło? I nie każdy bo ja o tym nie słyszałem :(

nie musiałeś - bo o tym się pisze a nie mówi :)

u mnie jest z końcówką .pl

Tego typu zmiany title (również u mnie) musi wykonywać sprytne narzędzie, ponieważ miałem tak:

Title | Strona_pl

A zmieniło na:

Strona_pl: Title

Czyli narzędzie przerzuciło nazwę strony do przodu i nie zapomniało wywalić na końcu "|".

Ciekawe jakby cezzemu zmodyfikowali :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności