Skocz do zawartości

Początkujący i nowy interfejs

KodIT

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Chciałem sobie zrobić próbną kampanię.

Ściągnąłem 300-stronnicowy podręcznik o adwordsie.

Niestety od tego czasu zmienił się interfejs i są inne opcje w konfiguracji kampanii.

Proszę zatem o Waszą pomoc. Chciałbym, aby moje reklamy (linki tekstowe) wyświetlały się tylko i wyłącznie w wyszukiwarce googla (najlepiej nad wynikami organicznymi).

Na żadnej innej stronie nie mają się wyświetlać.

Czy zatem prawidło wybieram następujące opcje:

typ kampanii - tylko sieć wyszukiwania - standardowa

sieci - ODZNACZONA opcja "Dodaj partnerów wyszukiwania"

Reklamy mają wyświetlać się tylko w Poznaniu. Czy wystraczy wpisać tylko nazwę miasta, czy trzeba jeszcze coś wykluczyć, gdyż po wpisaniu Poznań pojawia się tam opcja "w pobliżu". Gdy ją klikam pojawia się nowe okno, gdzie mam już wybrane 2 ościenne miasta, więc nie wiem, czy je trzeba wykluczyć.

W Poznaniu mieszka wielotysięczna rzecza użytkowników komputerów stacjonarnych i laptopów. Wiele osób, które miało problem z komputerem, wie jak trudno znaleźć profesjonalny serwis komputerowy w Poznaniu, któremu można zufać i powierzyć bez obaw swój sprzęt i dane.
Jeśli zdarzyło się Wam np. skasować przez przypadek bezcenne zdjęcia albo dysk nagle przestał działać, zapewne wiecie, że odzyskiwanie danych z dysków odzyskiwanie danych z dysków twardych jest możliwe i przynosi tym lepsze efekty im prędzej zabezpieczycie dany nośnik przed dalszym uszkodzeniem (nadpisaniem).

Dobrze wybierasz opcje - dodatkowo po wyborze kierowania na tylko sieć wyszukiwania pop rawej stronie masz opcje z wyborem pełnej wersji - da Ci to możliwość ustawiania np harmonogramu reklam.

Co do miejscowości to wpisujesz tylko poznań i tyle... po zatwierdzeniu będziesz widział tylko poznań jako region, na który kierujesz reklamy, ale pamiętaj, że reklama jest kierowana w dwojaki sposób... po adresie ip i po składni zapytania (obie są potrzebne, ale można ustawić tylko jedną).

jak działa składnia zapytania? Jeśli ustawiłeś obszar poznań i słowa np. buty damskie (celowo nie dodaje słowa poznań do frazy, ale ty jak najbardziej możesz - to tylko przykład, żęby zobrazować działanie składni), a ktoś wpisze w wyszukiwarkę słowo buty damskie poznań - będąc poza poznaniem - np. gdańsk - to rownież mu się reklama otworzy bo użyl słowa, które określa region, który wybrałeś.

jak działa składnia zapytania? Jeśli ustawiłeś obszar poznań i słowa np. buty damskie (celowo nie dodaje słowa poznań do frazy, ale ty jak najbardziej możesz - to tylko przykład, żęby zobrazować działanie składni), a ktoś wpisze w wyszukiwarkę słowo buty damskie poznań - będąc poza poznaniem - np. gdańsk - to rownież mu się reklama otworzy bo użyl słowa, które określa region, który wybrałeś.

Dobra uwaga.

Jak zatem mogę wykluczyć takie zapytania tzn. żeby ktoś spoza Poznania (np. z Gdańska) nie widział moich reklam?

W Poznaniu mieszka wielotysięczna rzecza użytkowników komputerów stacjonarnych i laptopów. Wiele osób, które miało problem z komputerem, wie jak trudno znaleźć profesjonalny serwis komputerowy w Poznaniu, któremu można zufać i powierzyć bez obaw swój sprzęt i dane.
Jeśli zdarzyło się Wam np. skasować przez przypadek bezcenne zdjęcia albo dysk nagle przestał działać, zapewne wiecie, że odzyskiwanie danych z dysków odzyskiwanie danych z dysków twardych jest możliwe i przynosi tym lepsze efekty im prędzej zabezpieczycie dany nośnik przed dalszym uszkodzeniem (nadpisaniem).

Masz do wyboru geolokalizację oraz słowa wykluczające

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

dodatkowo po wyborze kierowania na tylko sieć wyszukiwania pop rawej stronie masz opcje z wyborem pełnej wersji - da Ci to możliwość ustawiania np harmonogramu reklam.

Masz na myśli opcję "Wszystkie funkcje"?

tak mam na mysli Wszystkie funkcje...

Dodatkowo w ustawieniach danej kampanii w sekcji Opcje lokalizacji (zaawansowane) masz to o czym pisałem... przy każdej z 3 opcji jest znak zapytania, który Ci wyjaśni co jest do czego...

Osoby w lokalizacji wybranej przeze mnie, które szukają stron na jej temat lub przeglądają takie strony (zalecane) - domyślna opcja, czyli region plus składnia zapytania

Osoby w lokalizacji wybranej przeze mnie - osoby tylko w lokalizacji - po adresie ip

Osoby szukające stron w lokalizacji wybranej przeze mnie lub przeglądające takie strony - składnia zapytania, czyli jeśli ktoś wpiszę słowo miasto...

zastanów się dwa razy chcąc wykluczyć którąś z opcji, ponieważ nawet jeśli ktoś szuka z gdańska usług w Twojej miejscowości, czyli używa nazwy miasta to ma w tym jakiś cel i wtedy składnia zapytania jest ważna - inaczej stracisz tego Klienta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności