Skocz do zawartości

materialyinzynierskie.pl - do oceny

infobroker

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o ocenę mojego nowego projektu

https://materialyinzynierskie.pl/ 

- nie tylko dla inżynierów. Prosze o sugestie pod względem intuicyjności, rozmieszczenia reklam, czytelnosci czcionek i seo. Poprawnosc kodu jest jeszcze daleko od doskonalosci (ze wzgledu na reklamy z pp. Kazda sugestia i krytyka mile widziana.

Pozdrawiam

Poszedłeś tak trochę w stronę onetu, wp i innych wielkich serwisów gdzie nie może zmarnować się nawet pixel i to moim zdaniem trochę błąd bo znacznie zmniejsza czytelność strony. Układ sidebar-content-sidebar według mnie fajnie przemyślany ale kolumny prawie na siebie wchodzą, ja bym dał chociaż troszkę odstępu między nimi ale to moja subiektywna. A że to jest strona typowo branżowa to ja bym wstawił jeszcze jakiś button do linkedin, a nie tylko fb.

Teraz zauważyłem, że w topie strony (na "banerze") jest napisane "materiałyinżynierskie.pl" a domena jest materialyinzynierskie.pl. Wprowadzasz w ten sposób użytkowników w błąd bo na stronie z polskimi znakami wyskakuje info, że strona nie istnieje. Zmień to logo albo wykup domene IDN i zrób z niej 301.

Lewy sidebar wydaje mi się niepraktyczny, daty są niepotrzebne. Połączyłbym go z prawym co stworzyłoby przestrzeń dla głównej treści. Menu górne jest mało czytelne (przez wielkie litery), lista rozwijana nieciekawa. Tak jak koledzy zauważyli, przydałby by się większe odstępy, właściwie wszędzie i odrobinę większa interlinia.

Układ artykułów na dole mi się podoba, reklamy są ok, nie przeszkadzają, dobrze wkomponowane. Prawy sidebar wygląda dobrze, może przydałaby się trochę większa czcionka i interlinia "najnowszych wpisów".

Na stronach artykułów za mała czcionka, zwłaszcza w komentarzach na dole. W "kontakcie" brakuje mi formularza kontaktowego.

Kolorystyka strony przyjemna :)

Sklep z kosmetykami naturalnymi  Sanaja.pl - Kosmetyki Naturalne

Meble kuchenne Szczecin. Agencja reklamowa - GreenCitrin.pl

• 2 tygodnie później...

Byłoby nieźle, jednak uprościłbym nieco układ (bo wydaje mi się, że obecny jest ciężki i nowy użytkownik w nim się może zagubić):

- skyscraper z prawej i treść w wąskiej kolumnie pod nim przeniósłbym w inne miejsce (może wydarzenia dać w tej samej kolumnie, co "Najnowsze wpisy", tylko dużo niżej?)

- unikałbym powtarzania odnośników do tych samych treści, może też zmniejszył ilość materiałów wyróżnionych

- męczy mnie wizualnie zagęszczenie tekstu na stronie - może nieco większy odstęp (po wywaleniu zewnętrznej prawej kolumny)?

• 6 miesięcy temu...

Cześć,

wydaje mi się, że zapomniałeś o jednym z zakresów media-queries w Twoich stylach... Chodzi mi dokładniej o zakres min-width:481px and max-width:767px, strona zamiast być dopasowana do dużych komórek/małych tabletów wygląda jak na desktopie.

Teraz wygląda znacznie lepiej :). Przydałoby się jeszcze wystylować buttony newslettera i wyszukiwarki. No i na stronach artykułów większa interlinia dla "najnowszych wpisów" :).

Sklep z kosmetykami naturalnymi  Sanaja.pl - Kosmetyki Naturalne

Meble kuchenne Szczecin. Agencja reklamowa - GreenCitrin.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności