Skocz do zawartości

Jak to jest możliwe?

tonyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie odnośnie pozycjonowania.

Mialem swoją strone na wszystkie ważne dla mnie frazy na pierwszym miejscu. Od jakichś 6 miesięcy spadły mi te wyniki do pozycji 5-7

Staram się powrócić chcoiaż do pierwszej trójki.

Staram się to robić tak jak do tej pory - dodawanie do katalogów (tych wartoścowych), stworzyłem także dwie strony zapleczowe o podobnej tematyce, które maja linki do mojej strony.

Nic to nie daje

Natomiast wpadło mi w ręce narzędzie majestic seo i możliwość sprawdzenia backlinków konkurencji.

Pod lupę wrzuciłem stronę, która ciągle zajmuję pierwsze miejsca na te frazy, na które ja byłem pierwszy.

Pierwsza sprawa ma dziwne rozszerzenie "pl.tl"

Strona konkurencji ma pona 100 tysięcy BL (prawie 10 razy więcej niż ja) Jednak 55 % z nich pochodzi z automatów z różnych chińskich, ruskich, niemieckich stron.

Najważniejsze BL są strony zagraniczne i wchodząc w część z tych linków okazało się, że są to np. katalogi erotyczne (profil firmy z czymś innym jest związany)

Jak to jest możliwe, ze ta strona utrzymuje się ciagle na pierwszych miejscach z takimi działaniami?

A co w tym dziwnego, bo nie rozumiem. Jak sam zauważyłeś w branży po prostu pojawiła się konkurencja. Musisz być po prostu od nich lepszy. 1 pozycja jest tylko jedna.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Oni mają marne linki ale dużo, ty marne linki ale mało, dlatego wygrywają.

Zdradzę ci wielką tajemnicę, linki z katalogów nawet tych uznanych są bardzo słabe. Te tysiące BL którymi się szczycą te katalogi, to w 99% linki ze gów.anego spamu, w najlepszym wypadku z innych marnych katalogów. A wychodzi z nich dziesiątki, czasami setki tysięcy linków

Myślałem, ze jakieś znaczenie ma jakośc katalogów. Dodawałem się tylko do listy vip seo oraz listy cezzy'ego

Myslałem, że takie strony, które dodaja sie do stron niepowiązanych tematycznie oraz korzystających z automatów są gorzej oceniane.

Radą jest skorzystanie np. z allegro i kupienie za 30 zł 30 tysięcy linków ze spamu?

Skoro daje to takie efekty i w żaden sposób nie jest źle odbierane przez google?

Troche tego nie rozumiem.

Zrobiłem również dwie strony zapleczowe, które w zasadzie nie wygladaja jak zaplecza (dużo informacji). Mają sporo wejść, jednak nie zauważyłem żadnego wpływu na moją stronę docelową.

Po co płacić, pisac teksty, kupować domeny i większy hosting skoro wystarczy dodać się do spamu i jest się pierwszym?

No niestety, dla google spam to ciągła walka z wiatrakami, dla jednych to dobrze, dla innych (dla Ciebie) źle. Nie przejmuj się tylko linkuj dalej. Istnieje duża szansa, że strona o której mówisz prędzej czy później w wyniku aktualizacji algorytmu, spadnie w niebyty internetu, albo i nie :) reguły nie ma :)

edit.

Linki z allegro to nie najlepsze rozwiązanie, Twoja konkurencja możliwe, że wie co robi linkując w taki sposób, fachowcy z allegro w 90% nie wiedzą lub o to nie dbają.

Przede wszystkim lista Kulfiego - katalogi-seoki, zawsze korzystam dla każdej ze stron i na te łatwiejsze frazy - nowe strony, zawsze mają skoki. Nadal uważam, że dobre linkowanie z katalogów dużo daje...

Zapraszam na serwis piłkarski - wyniki na żywo ze wszystkich lig polskich! Serdecznie zapraszam

Myślałem, ze jakieś znaczenie ma jakośc katalogów. Dodawałem się tylko do listy vip seo oraz listy cezzy'ego

Pytanie czy podlinkowałeś te wpisy ?

To że dodałeś swoje linki na jakiś tam strona nic nie znaczy bo po prostu te linki nie mają "mocy" .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Przede wszystkim lista Kulfiego - katalogi-seoki, zawsze korzystam dla każdej ze stron i na te łatwiejsze frazy - nowe strony, zawsze mają skoki. Nadal uważam, że dobre linkowanie z katalogów dużo daje...

Seoki "z grup" łapią bany, moim zdaniem szkoda kasy. Uważam, że wystarczy mieć linki choć z połowy katalogów z listy Cezzy'ego i już można o katalogach zapomnieć zabrawszy się za inne źródla linków.

MULTIKONTO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności