Skocz do zawartości

Jak to jest możliwe?

tonyk

Rekomendowane odpowiedzi

Litosci ludzie... Nie zna juz tutaj nikt innej metody niz katalogi???

Poszukaj stron o podobnej / posredniej tematyce. Skontaktuj sie z wlascicielami, zaoferuj im guest posty, popros o wsparcie, moze wymiane linkami (tylko nie wymieniaj sie linkiem ze stona do ktorej chcial bys linka uzyskac, daj linka np. na swoich 2 zapleczach w zamian za jeden do swojej docelowej). Zrob konkurs, poszukaj zwiazanych tematycznie grup/fanpage na FB, znajdz jakies spolecznosci, producentow, zrob oficjalny public release..... wystarczy ruszyc troche glowa a nie jak stado baranow katalogi i swl i nic poza tym.

Hehe no to już wujek dobra rada lepsze rady dawał. Teksty juz jak na googleforum, a może wogóle nic nie robić strona sama się będzie linkować bo taka jest dobra?

Jasne... Bo porzadne agencje robia duzych klientow katalogami :) Powodzenia zycze

Jasne... Bo porzadne agencje robia duzych klientow katalogami :) Powodzenia zycze

Tak porzadne agencje sa takie porządne, ze tylko wszędzie wypływa to ich naturalne linkowanie, public relasy i inne marketingowe sztuczki, w tym gromadzenie spolecznosci na 'ruskich' forach:)

Co do Youtuba - w stopce przy prawie każdym filmie mam nakierowanie do strony docelowej.

Co do innych form pozycjonowania, staram się dodawać do różnych portali ślubnych - wiąże się to często z niemałą opłatą. Klientów z takich portali nie mam, jedyny plus to jakiś wpływ na pozycjonowanie, jednak cena dodania wpisu do samego wpływu na moja stronę jest raczej mało opłacalna. Ruch z takich portali do mojej strony jest bardzo mały.

"Nie musisz wymieniać się konkurencją, ale ze stronami z podobnej branży lub tej samej np. z wydawnictwem tematycznym, blogiem, forum dotyczącym Twojej branży"

Kilka stron znam takich, które moze by poszły na to. Jednak usługi jakie swiadczę są zregionalizowane, co utrudnia taka formę. Ponadto portale czy też fora internetowe (te powazniejsze) banują wpisy reklamowe w treści poszczególnych watków (wymagana opłata za reklamowanie się).

Może bardziej pójść z stronę fanpage'a - jednak jaki jest stosunek FB do ogólnego wpływu na stronę. Przegladając np. strony pokrewne moich znajomych (np. fotografów z moich okolic) Osób "lubiących" mają przeważnie kilkadziesiąt - ze wzgledu własnie na taki, a nie inny obszar działania.

Chyba, że zdobyć tysiące lubiacych osób z aukcji- jednak wpłynie to na zwiekszenie współczynnika odrzuceń.

Planuję jeszcze ruch tego typu- stworzenie drugiej strony o tej samej tematyce. Druga strona firmowa i jej pozycjonowanie - licząc na fresh bonus od google :)

Natomiast na stronie krainaobrazu umieścić linka wychodzącego do tej nowej. Dodam ją równiez do stron zapleczowych.

Jakiś czas temu posunąłem sie w stronę prolinka dając im jedną frazę do pozycjonowania. Jednak nie polecam. "Jak ma być coś wykonane dobrze, to zrób to sam" znajduję tutaj zastosowanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności