Skocz do zawartości

ADHD chorobą fikcyjną ....

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Okazuje się, że "twórca" tej choroby stwierdził w wywiadzie, że ADHD jest chorobą fikcyjną.

https://www.currentconcerns.ch/index.php?id=1608

i

https://kefir2010.wordpress.com/2013/06/16/odkrywca-adhd-przyznaje-ze-to-fikcyjna-choroba-w-rezultacie-tego-odkrycia-miliony-dzieci-zazywaja-niebezpieczne-psychotropy/

ja teraz poczekam na podobne oświadczenia w sprawie dysortografii i różnych dys ....Debilizmów ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Kiedys tez myslalem ze dysortografia i dysleksja nie istnieje, i rzeczywiscie 95% osob legitymujących sie tym schorzeniem jej nie ma, jest to po prostu oplacalne.

Ale znam osoby, ktore potrafia w jednym akapicie to samo slowo napisac inaczej. Znalem ksiedza, ktory raz na jakis czas pisał "kościuł".

@Bart @Beerbant

Nie ładnie obrażać innych :) czego nie lubicie w tych 95% osób? zawsze mnie to zastanawialo. Pytam serio, bez złośliwości, wiem o kim piszecie i uważam ich za cwaniaków

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

To , że kogoś per "debil" traktuje nie oznacza z automatu , że go nie lubię - po prostu określam stan umysłowy. Jeżeli kogoś nie lubię określam go w inny sposób (nie nadający się do publikowania) ;)

Pisałem ogólnie nie mając nikogo na myśli - uważam, że te różne dys to po prostu lenistwo i pójście po najmniejszej linii oporu.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

To oczywiste że to ściema. Muszę Cię jednak zmartwić, nigdy się tego nie doczekasz :/. Co więcej, zostaniesz ogłoszony szarlatanem bo za dużo wiesz. Teraz trendy jest być debilem, a wiedzy szuka się w internecie. Brzmi śmiesznie ale chyba to prawda.

Dyskotekia - stalobywalstwo dyskotekowe prowadzące do trwałego uwstecznienia mózgowego. Patologia ta prowadzi oczywiście do debilizmu. Jest to choroba nieuleczalna. Jej zapobieganie następuje poprzez zredukowanie poziomu kształcenia (wprowadzenie gimbazjum) oraz poszerzenie zakresu wiedzy "wyższej" z gastronomii (Wyższe Szkoły Gotowania na Parze). Choroba ta bardzo szybko się rozprzestrzenia. Najjaśniej nam panujący włodarze wprowadzili swego czasu do telewizji program leczniczy o nazwie "wiadomości". Z niego przeciętna szara masa może się dowiedzieć bardzo istotnych dla niej informacji jak np. że straż miejska sprzedaje konia jako środek trwały, a przecież koń to "żywe" zwierze (Autentyczny news po którym przestałem oglądać wiadomości. Nie po to kur@$% czekam cały dzień na ten program żeby mnie takimi "informacjami" karmili.).

seowyszbanner.gif

Świat pędzi do przodu, a stare dziadki leśne tkwią w swoich poglądach.

https://dysleksjarozw...ni-z-dysleksja/ (naturalny link 1)

https://pl.wikipedia.org/wiki/Dysleksja (naturalny link 2)

Ci powyżsi (naturalny link 1) mieli dyslekcję, bo ich rózgą po du**e nie lali. Oczywiście 80% przypadków dyslekcji stwierdzanych w polskich szkołach to omyłkowa diagnoza, z tym się zgadzam.

Leśne dziadki miały osobistą przyjemność kilkukrotnego spotkania się z jedna osobą z naturalnego linku nr 1 i nie zauważyły objawów natomiast się dowiedziały, że trzeba pracować nad sobą wtedy dziwnie przypadłość mija ....

Jednego jestem pewien - zdecydowana większość (bo nie wszyscy, ale skala zjawiska jest mniejsza o rząd wielkości co najmniej) ludzi z orzeczeniem o jakiejś dysfunkcji to debile na życzenie własne lub rodziców.

Bardzo modne się stało robienie ze swojego dziecka sieroty życiowej:

- bo na W-Fie kazali biegać i się biedactwo spociło

- bo matematyka za trudna, pójdziemy profilaktycznie do poradni, może się uda coś znaleźć...

- bo ma tylko 15 lat i nie poradzi sobie ze sprzątaniem pokoju

Rodzice myślą, że tak bardzo pomagają swojemu dziecku zamiast stanąć na głowie, by było jak najbardziej zaradne, samodzielne i odpowiedzialne.

No i rośnie całe pokolenie niesprawnych fizycznie i umysłowo nastolatków, którzy nie mają żadnych zainteresowań poza chodzeniem do galerii handlowej i facebookiem.

Dyktando zrobiłeś tej osobie?

Wystarczyło, że ta osoba napisała kilka zdań . Ja tam z wikipedią raczej zawsze bywam ostrożny, po tym numerze z radzieckim naukowcem który wymyslił tabletki na kaca, jak i po paru artykułach na znane akurat mi tematy :)

Jak ktoś jest takim idiotą, że nie potrafi sprawdzić w słowniku jak pisze się "Żeka", no to już jego problem, że nadal pozostanie idiotą, tylko że z papierkiem o "niepełnosprawności umysłowej". Niektórym to na rękę bo mają same plusy w szkole i na różnych testach.

Co do ADHD, to stało się to wymówką rodziców, którzy często nie interesują się dziećmi lub nie potrafią nad nimi zapanować. Sytuacji sprzed kilku dni, dzieciak rozpierniczał donicę w restauracji. Rodzice przy fajeczce gaworzą ze znajomymi. Gdy podbiegła kelnerka z krzykiem co Państwa dziecko robi, usłyszała słowa matki "proszę go zostawić, on ma ADHD!!!".

Tu się zogdzę z opinią powyżej ;) brak czasu, bezstresowe wychowanie, pozwalanie na wszystko i moje dziecko jest grzeczne ;)

Co do ADHD nie wiem nic, ale wiem iż choroby jak nerwica czy zaburzenie snu jest sprawą normalną, co sam doświadczam

Nie rozumiem również jak można się zwalniać z WF? przecież to najlepszy przedmiot jaki miałem przez cały okres swojej edukacji :dirol: i choć byłem i dalej jestemn alergikiem, jako dziecko rosłem szybciej niż nabierałem masy ciała i kości były kruche, to nie wyobrażałem sobie, mając rękę w gipsie nie grać w przerwie w piłkę, zresztą nigdy nie spotkałem się aby na WF była dyskryminacja, każdy dawał z siebie tyle ile mógł, a nauczyciele dbali o to, byśmy nie byli cherlakami, ale był też kącik szachowy dla tych co nie chcieli grać w piłkę (rozgrzewka była obowiązkowa)

Za moich czasów jak ktoś miał ADHD to dostawał szlaban, ewentualnie zostawał w domu, by się uspokoić i zastanowić nad swoim postępowaniem, (a nawet dostawało się po tyłku)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Ale to w zdecydowanej większości jest wina rodziców, którzy nie potrafią zaakceptować, że ich dziecko jest po prostu mniej zdolne (żeby nie powiedzieć mniej inteligentne) od większości i dlatego szukają na siłę jakichś dysfunkcji...niestety, jest jakaś średnia arytmetyczna inteligencji człowieka/dziecka itp i skoro są ludzie wybitni, geniusze, którzy tą średnią zawyżają to muszą być też mniej inteligentni niż przeciętna aby równowaga została zachowana.

Sad but true

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności