Skocz do zawartości

ADHD chorobą fikcyjną ....

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Opiszę przypadek szybkiego wyleczenia kilku dzieciaków z różnych dys... i ADHD i ... ale to na koniec.

Moja córka chodziła dwa lata do klasy integracyjnej. Ona bez dys..., jako wsparcie tych z dys...

Do trzeciej klasy została przeniesiona do innej szkoły bo z moich obserwacji jasno wynikało, że te dzieciaki z ADHD to po prostu rozpieszczona gówniarze, z których wychowaniem sobie ich rodzice nie dali rady.

No i w nowej szkole okazało się, że równocześnie rodzice tych z ADHD/dys... składali podania o przyjęcie. Odpowiedź szkoły: nie będzie klas integracyjnych. Reakcja rodziców: zaświadczenia, że ich dzieciaki są zdrowe, że te rozpoznania ADHD/dys.. to były pomyłki, albo bachory SIĘ wyleczyły. Reakcja dyrekcji: bardzo nam przykro, listy są zamknięte, zdrowych dzieci mamy nadmiar. Informacja ze szkoły z klasami integracyjnymi: te dzieciaki ZNÓW zachorowały :rotfl:

Niestety rodzice nie zdają sobie sprawy czasami jak krzywdzą własne dzieciaki ... Jest takie stare przysłowie - "zagłaskać kota na śmierć" .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Mój były wspólnik miał autentyczną dysleksję. Wspominał kiedyś, jak dostał pochwałę od nauczycielki bo zrobił w dyktandzie tylko 17 błędów (normalnie koło 30). Nie miał na to papieru, szkołę jakoś skończył, czasem mu to niestety trochę przeszkadza w prowadzeniu firmy - ktoś mu zawsze musi sprawdzić co pisze...

Ja myślę, że ta dyskusja została świetnie skwitowana już w drugim poście:

To tak samo jak wszyscy otyli są otyli, bo mają problem z hormonami.

Oczywiście, że nie wszyscy. Ale chyba nikt nie uważa, że problemy z hormonami nie mogą wystąpić i że są wymysłem.

logomini.png
artykuły | opisy | tłumaczenia | synonimy | content marketing| prowadzenie FB

TXT4SEO.pl | txt4seo@txt4seo.pl| 516 423 653

nie zamierzam dyskutować z argumentami typu adhd = debil itp

adhd to w duzym uproszczeniu nierozwiniete płaty czołowe - takie coś w mózgu - i w przypadku adhd to problem z nadruchliwością oraz zaburzeniami koncentracji uwagi

jest też odmiana add - gdzie nie ma nadruchliwości

co ciekawe - objawy są niezależne od pacjenta - podobnie jak atak padaczki jest niezależny od woli epileptyka

druga ciekawostka - mózg w okresie dojrzewania "wyrasta" akurat z adhd - w większości przypadków

mówienie o dziecku ze zdiagnozowanym adhd, że jest leniem, idiotą itp - świadczy o debiliźmie osoby oceniającej :P

kolejna ciekawostka - podejrzewa się, że około 10-30% dzieciaków w krajach rozwiniętych cierpi na mniejsze lub większe zaburzenia typu adhd (nikt tego nie wie bo nie są robione badania przesiewowe) - a jest to prawdopodobnie związane z tym co jemy - a raczej co jedzą matki w ciąży

ps.

mam dziecko z add

ps2.

założę się, że większość z was nie ma dzieci :P

ps3

do niedawna również myślałem, że adhd to wymysł rodziców i tłumaczenie rozrabiających dzieci - teraz wiem, że jest troche inaczej

Musiałbym wyedytować posta ale to była by manipulacją. Tak więc muszę zmienić zdanie przyznając się do małego błędu :P i teza powinna brzmieć:

ADHD to choroba fikcyjna w przeważającej ilości przypadków (może być ? ) :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ale dysgoogle istnieje i jest potwierdzone naukowo prawda?

To jest schizofrenia paranoidalna raczej (jeżeli masz na myśli wypowiedzi ich pracowników na tle tego co się dzieje)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności