Skocz do zawartości

Przeniesienie domeny globalnej

krzysiek_web

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Panowie mam zamiar zrobić transfer kilkunastu domen globalnych (info, net) bo wygasają a obecne ceny rejestratora się trochę duże... chciałbym je przenieść do OVH.

Domeny wygasają za ok. 30dni a w ich poradniku:

https://pomoc.ovh.pl/TransferDomenFunkcjonalnych

pisze że transfer można wykonać najpóźniej na 60 dni przed datą wygaśnięcia. Jakbym zlecił transfer teraz będzie wszystko ok czy już za późno?

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Czyli nie mogę wykonać transferu? Nie lepiej tak napisać?

Pisałem do ovh i dostałem info:

Może Pan zaryzykować, jeśli domeny nie będą blokowane przed transferem przez aktualnego operatora domeny.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

60 dni przed wygaśnięciem?

To raczej jakaś bardzo stara infromacja, istnieje owszem czas 60 dni blakady transferu każdej globalnej ale: od dokonania nowej rejestracji lub poprzedniego transferu, możesz transferować nawet jak domenie pozostanie 14 dni, o ile administrator szybko potwierdzi chęć transferu :)

@krzysiuus zapoznaj się z poniższą informacją: :)

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

• 2 miesiące temu...

Domeny globalne mozna transferować nawet na minutę przed wygaśnięciem, ALE:

- transfer domeny musi zostać potwierdzony przez admin contact, a to często adres email samego Rejestratora - musisz go pogonić żeby szybko potwierdził transfer albo przesłał Ci link,

- po potwierdzeniu mija pięć dni zanim domena zostanie przetransferowana, ale jeśli transfer jest potwierdzony to większość rejestratorów nie przeniesie domeny do kwarantanny, bo już ją odnowiłeś u nowego rejestratora.

Najgorsze co ryzykujesz to że przez chwilę strona będzie niewidoczna w sieci -ale to też tylko, jeśli zaczniesz transfer dosłownie na chwilę przed wygaśnięciem. Swoją drogą nieciekawie, że sam rejestrator nie wie takich rzeczy i na własne życzenie traci klientów, którzy w tym momencie nie przeniosą domeny :)

Domeny globalne są zwykle zablokowane do transferu, więc musisz się upewnić (np. przez sprawdzenie statusu w who.is), że domena ma status OK - jeśli będzie mieć clientTransferProhibited to transfer się nie powiedzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności