Skocz do zawartości

Kilka serwisów i różnorodne szablony

san

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zagwozdkę :)

Jestem na etapie tworzenia kilku serwisów na oddzielnych domenach, które łączy jedna branża. Główny vortal tematyczny, 3 sklepy i kilka mniejszych serwisów tematycznych, ale z tej samej branży.

Planuje wykorzystać 1 silnik dla wszystkich serwisów, natomiast zastanawiam się czy różnicować szablony czy robić wszystko na jednym, z takim samym ułożeniem elementów na stronie?

Ten sam szablon będzie ułatwieniem dla użytkowników, ale natomiast kilka szablonów będzie atrakcyjniejsze wizualnie, ciekawsze itp.

Mieliście podobne zagwozdki? Dzięki za pomoc :)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Nie musisz koniecznie zmieniać układu itp. Niech użytkownicy będą przyzwyczajeni do jednego układu, zmień samą kolorystykę...

Ja bym właśnie zrobił odwrotnie. Różne szablony, ale kolorystyka taka sama. Z tego względu, że logo i kolorystyka to najszybciej zapamiętywane elementy rozpoznawcze.

Pamiętaj też o tym, że jeśli serwisy będą miały choć trochę inną funkcjonalność bądź przeznaczenie to rozkład treści na stronie wszędzie w jeden sposób może zaciemniać wygląd i utrudniać odnalezienie informacji. Design powinien być nie tylko miły dla oka ale też użyteczny :)

Owocni.pl - co możesz zyskać? Projektowanie logo to nasza codzienna praca, potrzebujesz unikalnego logo - chętnie je dla Ciebie stworzymy! Chcesz więcej? Sprawdź nas na: projektowanie stron warszawa i przekonaj się o naszych możliwościach!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności