Skocz do zawartości

Stawki (mi) spadły

Zapleczak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od tygodnia zauważyłem że stawki z mojej strony spadły do 50 gr. , a wcześniej były przeważnie powyżej 1zł. nawet dochodziło do 4zł. za klik. Czym to może być spowodowane?

Oraz chciałem się dowiedzieć jak się sprawdza w które reklamy jest najwięcej wejść oraz ile jest za wejście?

Jeżeli ejst to strona jaka masz w podpisie to po prostu ograniczyli Ci stawki za kliki za kiepską stronę.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ludzie, weźcie się ogarnijcie i przestańcie marudzić, że "zarabiacie mniej".

To jest równie precyzyjne określenie, jak to, że samochód nie działa. A czy nie działa w nim rozrusznik, klimatyzacja, czy lewy tylny migacz, to nie wiadomo.

Żeby móc jakoś zareagować, trzeba dokładnie wiedzieć co konkretnie spadło. Załóżmy, że liczba wizyt jest stała, wtedy spadki zarobków mogą być efektem:

• spadku czasu przebywania w witrynie --> wyświetla się mniej reklam,
  • zmiany sposobu korzystania z witryny --> odwiedzanie tych stron, na których jest mniej reklam, lub są gorzej ustawione,
  • spadku CTR --> na przykład z powodu gorszego dopasowania tematycznego reklam, lub zakończenia się atrakcyjnych kampanii,
  • spadku CPC --> ze względu choćby na smart pricing, albo złe ustawienie jednostek w kodzie strony, albo po prostu mizerię na rynku reklamowym.

KTÓRY KONKRETNIE z parametrów widocznych w AdSense Wam spada? CTR? CPC? Liczba odsłon?

Mi spadło jedynie CPC.

Chociaż przypomniałem sobie że jakiś czas temu zmieniałem reklamy z tekstowych na reklamy tekstowe i graficzne/multimedialne, może te graficzne są tańsze.

Jeszcze 2, 3 tygodnie temu miałem problem ze stroną w której grafika się nie wyświetlała, pisałem do nich tam gdzie mam hosting, jak naprawili to po paru godzinach/dniach problem powracał, tydzień się z nimi użerałem. I dzisiaj znowu powstał identyczny problem.

Mi spadło jedynie CPC.

Chociaż przypomniałem sobie że jakiś czas temu zmieniałem reklamy z tekstowych na reklamy tekstowe i graficzne/multimedialne, może te graficzne są tańsze.

Jeszcze 2, 3 tygodnie temu miałem problem ze stroną w której grafika się nie wyświetlała, pisałem do nich tam gdzie mam hosting, jak naprawili to po paru godzinach/dniach problem powracał, tydzień się z nimi użerałem. I dzisiaj znowu powstał identyczny problem.

A mi wrecz przeciwnie miesiac czerwiec w tym roku rekordowy (styczen- maj miałem duzo nizsze CPC). Ten miesiac mam porownywalny do rekordowych miesiecy z zeszłego roku tj listopad i grudzien.

Graficzne raczej mają wyższy CPC.

Też mi się tak wydaje dlatego je wprowadziłem.

Strona co jakiś czas wyświetla się bez grafiki mimo że nie wprowadzam na niej żadnych zmian, pewnie G nie bierze pod uwagę że to nie przez moje błędy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności