Skocz do zawartości

Katalog wikilinks.pl sposób na oszustwo?

Kaene

Rekomendowane odpowiedzi

Szukając wartościowego katalogu do wrzucenia kilku linków natrafiłem na katalog www.wikilinks. pl, backlinki, PR, templatka, pierwsze miejsce na frazę "katalog stron", nie zaspamowany, wydawało by się, że tylku wrzucać linki, przy tym cena w ok. 3zł... okazja!

Moje podejrzenie wzbudził komunikat do zaakceptowania, że wpłacana kwota nie podlega zwrotowi oraz bardzo mało stron w katalogu, dlatego testowo dodałem tylko jedną stronę, strona powinna po sprawdzeniu zostać dodana w ciągu 48h, minął tydzień, pomimo wysłanego maila zero odzewu. Dodam, że strona spełniała wymagane kryteria.

Nie chciałbym nikogo bezpodstawnie oskarżać, ale ta znikoma ilość stron w katalogu jest dla mnie podejrzana, czy ktoś miał podobną sytuację?

edit.

sprawdziłem stronę w webarchive, ostatnio dodane strony były w listopadzie 2012, tak więc wygląda na to, że albo od tego czasu żadna strona się nie nadaje, albo właściciel "porzucił" projekt, a strona była linkowana przez ludzi i powędrowała wysoko. Tak czy inaczej nie polecam dodawania do tego kata.

• 3 tygodnie później...

Szukając wartościowego katalogu do wrzucenia kilku linków natrafiłem na katalog www.wikilinks. pl, backlinki, PR, templatka, pierwsze miejsce na frazę "katalog stron", nie zaspamowany, wydawało by się, że tylku wrzucać linki, przy tym cena w ok. 3zł... okazja!

Moje podejrzenie wzbudził komunikat do zaakceptowania, że wpłacana kwota nie podlega zwrotowi oraz bardzo mało stron w katalogu, dlatego testowo dodałem tylko jedną stronę, strona powinna po sprawdzeniu zostać dodana w ciągu 48h, minął tydzień, pomimo wysłanego maila zero odzewu. Dodam, że strona spełniała wymagane kryteria.

Nie chciałbym nikogo bezpodstawnie oskarżać, ale ta znikoma ilość stron w katalogu jest dla mnie podejrzana, czy ktoś miał podobną sytuację?

edit.

sprawdziłem stronę w webarchive, ostatnio dodane strony były w listopadzie 2012, tak więc wygląda na to, że albo od tego czasu żadna strona się nie nadaje, albo właściciel "porzucił" projekt, a strona była linkowana przez ludzi i powędrowała wysoko. Tak czy inaczej nie polecam dodawania do tego kata.

Ja niestety też dałem się nabrać. Poszło na dwa wpisy. Napisałem do przelewów24 ciekawe czy mi coś odpiszą do kogo idą te pieniądze.

• 2 tygodnie później...

To co piszecie jest bardzo ciekawe.

Ciekawe jest to, że akurat trafiłeś na ten wątek przez przypadek i się zarejestrowałeś, żeby bronić katalogu :)

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• 2 tygodnie później...

Tak jak wyżej pisałem, też wpłaciłem za dwie strony. Uzyskałem dane bezpośrednie do firmy na, którą wikilink jest zarejestrowane. Próbowałem się skontaktować ale zero odzewu.

Jednak co najlepsze jedna z tych stron została dziwnym trafem zaakceptowana. Co do drugiej niestety nie uzyskałem odpowiedzi.

To co piszecie jest bardzo ciekawe.

Ciekawe jest to, że akurat trafiłeś na ten wątek przez przypadek i się zarejestrowałeś, żeby bronić katalogu :)

Panie Śmieciarz internetowy, jeśli śledziłbyś dokładnie to co napisałam, to przynajmniej przyjąłbyś inną formę grzecznościową zwracając się do mnie w odpowiedzi na zamieszczony przeze mnie post. No chyba, że na tym forum zwroty grzecznościowe dla co niektórych są czymś zupełnie nieznanym, żal...

A nie przyszło wam do głowy, że teraz mamy sezon urlopowy? Kto w takiej gorączce będzie siedział i moderował Wasze wpisy. Bo co tam, najlepiej siedzieć nad katalogiem, gdy pot spływa po jajkach. A nie lepiej by było posiedzieć nad jeziorkiem z zimnym piwkiem w łapach.

ostatnio dodane strony były w listopadzie 2012

A (Y) tam, bo ja w tym roku dodawałem i co prawda z małym opóźnieniem, ale mod dodał stronę i nawet mi ładniejszy opis przygotował.

Panie Śmieciarz internetowy, jeśli śledziłbyś dokładnie to co napisałam, to przynajmniej przyjąłbyś inną formę grzecznościową zwracając się do mnie w odpowiedzi na zamieszczony przeze mnie post. No chyba, że na tym forum zwroty grzecznościowe dla co niektórych są czymś zupełnie nieznanym, żal...

Ktoś ma kompleeeksy, ktoś ma kompleeeksy :zeby: Zaparz sobie melisy :kawa: na uspokojenie, bo jak na razie to się czepiasz całkiem normalnego i uprzejmego wpisu i atmosferę niczym troll burzysz na wątku :ph34r:

Profesjonalne stoiska targowe - https://kornet.pl Proste strony internetowe, loga, wizytówki... --> moje projekty.

Akceptując regulamin:

Strony zgłoszone do Katalogu zostaną ocenione przez Administrację Katalogu i wedle jej uznania dodane bądź odrzucone.

- powinniście być przygotowani na odrzucenie. A znając jakie opisy większość z nas generuje - to nie ma co się dziwić ;)

Pozdrawiam

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

To, że opłata nie jest do zwrotu to nic dziwnego, polecam lekturę regulaminów w każdym płatnym katalogu, bo widzę, że kompletnie jesteś zielony

Chyba sobie jaja robisz ? Ten wpis jest niezgodny z prawem, i jakby ktoś na siłę się uparł, to spokojnie może sprawe skierować do Rzecznika praw konsumenta.

Nie ma czegoś takiego jak opłata za sprawdzenie, bo jedyna opłata jest ylko i wyłącznie za okresloną usługę, a w tym przypadku za dodanie strony do katalogu.

Tak sam jakbyś zapłacił za telewizor 5000 i nie doczytał, że ta opłata dotyczy weryfikacji, czy wg. tej firmy jestes dobrym klientem lub nie :)

Prawidłowo to powinno być, że rozparzenie wpisu jest płatne a nie jego dodanie i o dodaniu lub odrzuceniu zostanie wysłana informacja na adres email podany w zgłoszeniu - wtedy jest święty spokój. Na rozpatrzenie wpisu jest 7 dni. To nie dotyczy darmowych katalogów ;)

Za zapis z wiki można "polecieć"... "własne uznanie" musi być w tym momencie zdefiniowane.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności