Skocz do zawartości

Linkowanie stron docelowych z zaplecza

nitro2311

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Buduję zapleczę tematyczne dla jednej ze stron. Prawdopodobnie będzie to 3 stopniowa piramidam, ewentualnie zastosuje schemat kołowy (co lepsze ?).

Trochę się naczytałem o tym, żeby linkować stronę pozycjonowaną praktycznie z każdego artykułu, ale czy to dla googla nie będzie wyglądało dziwnie, szczególnie biorąc pod uwagę schemat kołowy, gdzie z artykułow oprócz do strony linkowanej linkujemy też do kolejnej strony z 2 poziomu, na której to znowy znajdą się w artykułach tylko linki do danej strony pozycjonowanej + link do kolejnej strony 2 poziomu, gdzie znowu powieli się ten schemat itd naście razy, czyli w naszym xx stronnym zapleczu będą pojawiały się lniki jedynie do jednej strony pozycjonowanej (ewentualnie też do jej podstron) i do kolejnej strony z zaplecza.

Czy to w ogóle ma sens ? Google nie skuma, że to zaplecze dla tej strony i efekt który osiągnę będzie odwrotny do zamierzonego ?

Wszyscy ciągle mówią o takim sposobie budowania zaplecza, ale dla mnie to wygląda mocno podejrzanie.

Jak to jest w praktyce ?

PS Mam kilka stron w tej tematyce, więc rozumiem, że jak z tego zaplecza zamiast do 1 strony będą linkował do 3 (aktualnie strony z filtrami popandowymi itp, jakoś powiązane linkami, historią itp) to będzie lepiej ?

Z góry dzięki za pomoc

Najlepszy schemat to brak schematu

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Na jednym serwisie wrzuć logo strony pozycjonowanej podlinkowane do niej, na drugim wrzuć pod kilkoma artami "źródło: www.domenapozycjonowana.pl", na trzecim dodaj link w sidebarze, na czwartym w treści kilku wpisów itd itd. Tak jak mówią Panowie wyżej - najlepszy schemat to brak schematu, tyczy się to zarówno linkowania do zaplecza, jak i linkowania z zaplecza i jego budowy.

Ay, caramba!

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności