Skocz do zawartości

Ponowne rozpatrzenie witryny

tomus933

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

czekać

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

uff, w końcu dostałem info, po prawie 4 tygodniach, poinformowano mnie, że "wycofano ręczne działanie dotyczące spamu" Mam nadzieję, że przełoży się to na zmiany w słusznym kierunku, po tym jak 18 maja dostałem info o nienaturalnych linkach o treści

...Rozumiemy jednak, że części z nich możesz nie kontrolować. Dlatego w tym konkretnym przypadku podejmiemy precyzyjne działania i ograniczymy zaufanie do nienaturalnych linków...

Zadziałem usuwając znaczną część spamerskich linków i wysyłając prośbę o ponowne rozpatrzenie, wykazując skruchę...

Serwis z ogłoszeniami nieruchomości w Bydgoszczy na sprzedaż i do wynajęcia.

To daj info jeszcze kiedy dostałeś. Nie mnie jednak każda strona jest inna a tym bardzie "przewinienie" jest zapewne inne i trudno szukać reguły w zdejmowaniu filtra. Myślę, że spokojnie może to potrwać tydzień ale i cztery zanim coś zauważymy o ile nie wejdzie nowy update i znowu nie przewali wyników.

Serwis z ogłoszeniami nieruchomości w Bydgoszczy na sprzedaż i do wynajęcia.

• 2 tygodnie później...

Czy to przypadek czy może zgłoszenia na niektórych kontach (witrynach) rozpatrują szybciej ? Dziś na moim, starym koncie GWT dostałem rozpatrzenie po 6 dniach na dwie witryny. Niestety tylko jedna na plus a drugie "push to pump" :)

Na nowym koncie znajomego mija 3 tydzień i nie ma odpowiedzi.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

10 lipca miałem ściągnięcie ręcznej kary, dzisiaj (po 8 dniach) strona wróciła na pozycje sprzed kary :)

Mam pytanie - co zrobiłeś, żeby rozpatrzyli pozytywnie ? Pytanie j.w. - dużo ściągnąłeś linków? korzystałęś z disavow?

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Cytuję co napisałem w innym wątku:

29 maja otrzymałem komunikat o nienaturalnym linkowaniu. Od razu na myśl jako powód przyszła mi na myśl grupa 100 precli, które kupiłem na allegro. Jak się okazało - były to typowe SPAMy, niestety głupi dałem się skusić na niską cenę. Poprosiłem o usunięcie moich wpisów z ów katalogów - w bardzo nieładny sposób mi tego odmówiono. Niestety nie miałem wyjścia i skorzystałem z disavow-links . Umieściłem tam linki do wszystkich wpisów ze słabych katalogów i zgłosiłem witrynę do ponownego rozpatrzenia. Po około 3 tygodniach dostałem negatywną odpowiedź. Sprawdziłem i okazało się, że linki pojawiają się nie tylko ze strony wpisu w katalogu, ale także z widoku kategorii, więc ostatecznie tych linków było więcej. Użyłem domain: w disavow-links, więc wykluczyłem linki z całych domen. Zgłosiłem witrynę do ponownego rozpatrzenia, opisałem sytuację i już po 5 dniach dostałem odpowiedź "Manual spam action revoked". Nie wiem czy faktycznie te disavow pomogło, ale ręcznie żadnych linków nie usuwałem. Jedyną dodatkową czynnością z mojej strony było dodanie strony do kilku mocniejszych katalogów używając zupełnie nowych i zróżnicowanych anchorów. Teraz czekam tylko na powroty na pozycje - jak to się stanie - dam znać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności