Skocz do zawartości

Ponowne rozpatrzenie witryny

tomus933

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli sytuacja podobna do mojej, przy czym w sumie ja dość długo nie dokłądałem linków do domen, które dostały powiadomienie. Tak czy inaczej swl odciąłem, poblokowałem, usunąłem masę linków i pozostałości, które były w spamie dodałem do disavow.

Wg. średniego czasu w jakim mi odpowiadali, jutro, ostatecznie w poniedziałek powinienem dostać dwie odpowiedzi.

Dam znać czy przeszło.

Przypadek jednej z tych dwóch domen jest o tyle ciekawy, że wcześniej nie likwidowałem linków tak drastycznie, lecz stopniowo i za każdym razem wysyłałem prośbę. Jeżeli będzie negatyw po tylku prośbach (ponad 10) to będzie jasne czy ktoś to w ogóle czyta i sprawdza z rzeczywistością, czy to zwykły random.

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kiedyś można było wysłać prośbę o ponowne rozpatrzenie jakiejkolwiek witryny formularzem od googla, teraz jak chce zgłosić ponowne rozpatrzenie to przekierowuje mnie na webmaster tools i wskazujac witryne któą chcę zgłosić pokazuje że żadne działania ręczne nie zostały narzucone, czyli filtr ręczny odpada ale jednakk strona spadła na łeb na szyje. Może ja źle szukam a może juz nie ma opcji ponownego zgłaszania tylko ta dla filtrów ręcznych. Jeśli ktoś ma jeszcze ten adres do ponownego zgłąszania to poprosze o link lub informację że to już nie działa.

Nie ma czegoś takiego jak ręczne filtry ;) Tak samo wychodzi się z algorytmicznego jak z "ręcznego". Tylko dlatego, że niby "algorytmiczny" to jest początek późniejszego "ręcznego". Nie wiem jak Wy, ale ja nie wierzę w to, że siedzi tam cały naród hinduski i sprawdza po kolei każdą stronę w sieci żeby nałożyć jej filtra, bo może ma jakiegoś linka be. Wszystko leci algorytmem a regułka o "ręcznym" to zwykła socjotechnika i nic więcej tylko po to, żeby pokemony się "spowiadały" i pokazywały strony, które z automatu nie załapały się na filtr i przekazują moc.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Dodawałem linki jak szło, jednak miejscówki były całkiem dobre. Filtr dostałem dopiero po dodaniu 100 profili z dobrych miejsc i podlinkowaniu SB(oczywiście profili). Teraz zrezygnowałem z na..... linkami, bazuję na dobrych artach i indeksowaniu poprzez BLI (koszt basic 15$/miesiąc za 1,5k linków do indeksu), większość linków indeksujących `nf. Efekty wg mnie dobre. Do zafiltrowanych domen zaplecza(oraz niektórych dochodowych) nie wracam, wg mnie szkoda czasu. Swoją drogą domena z filtrem po dodaniu do portali typu pinterest, FB, Tw(tylko linki nf) +700 miejsc w rankingu, jest tam gdzie jej miejsce, filtr zdjęty wg mnie.

https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawa
psychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.pl
Interesuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze  i psycholodzy z uprawnieniami..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności